Porodnice v Kolíně

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
21.2.11 09:55

porodnice v Kolíně

ahoj maminky a těhulky,
mám dotazík na porodnici v Kolíně… Hodně maminek si na ni stěžuje, ale poměrně dost si ji i chválí, jaké byly vaše zkušenosti?
Nevíte někdo, jak se porodnice staví k porodnímu plánu?
Mám v Kolíně rodit na konci dubna a tak bych chtěla vědět, na co se mám připravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8647
21.2.11 11:27

Ségra tam rodila vloni císařem a naprosto v pohodě. Prostředí se mi moc líbilo,mohu srovnávat s Podolím,a Kolín určitě vyhrává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
21.2.11 11:33

Ahoj Helíku :mavam:
Jsem z Kolína a rodila jsem tu už 2×. Doporučuju si zajít na předporodní kurz, pěkně si to tam prohlédnou, popovídat si s porodní asistentkou.
Porodní plán si napsat můžeš, určitě ti výjdou vstříc. Ovšem, když půjde do tuhého, počítej, že se na to vyprdnou a budou dělat, co musí.

Za mě - s porodnicí jako takovou jsme byla spokojená, porodní asistentky dobré, rozumí své práci, když chceš, tak určitě poradí, ale hlavní práce bude na tobě. MUDr. příjde až na konci. Během porodu se příjde jen několikrát kouknout. Co vím, tak v Kolíně dost nastříhávají i když to prý není nutné. Nevím, u mě to asi nutné bylo a vše se zahojilo rychle a dobře.

Můj první porod byl dlouhý, těžký - neotevírala jsem se. Do žil mi postupně napumpovali 3 pyte oxytocinu - kontrakce byly příšerné, bolestivé. Myslela jsem, že to nevydržím - vydržela :mrgreen: .
Druhý porod byl nádherný, rychlý, skoro bez bolesti.
To ale neovlivní ani porodnice ani personál 8-)

Písni, co by tě přesně zajímalo :mavam:
Jinak přeju krásný, rychlý porod a hlavně úžasné, zdravé miminko :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.3.11 16:02

Ahoj,
sice nejsem Helík, ale taky bych se ráda zeptala na pár věcí ohledně Kolínské porodnice. Negativní reakce mě znervozňují, ale zase si říkám, že lidi jsou věsměs stále nespokojení, takže..... Moje kamarádka tam rodila 2×, vždy měla nadstandard, takže prý v pohodě. Nejdříve bych chtěla přispět menší zkušeností s porodním oddělením. Já jsem tam byla na začátku těhu kvůli krvácení. Nechali mě čekat 2 hodiny na chodbě, protože po mě tam přišla jedna paní a taky krvácela. Vzali ji dříve, protože měla přednost. Sice do dneška nevím, jak na to přišli, ale jsem ráda, že u mě to dobře dopadlo. Doktorka, která mě vyšetřovala byla příjemná, vysvětlovala, popisovala, co dělá, bude dělat a odpovídala na dotazy. Nakonec jsem byla spokojená. A teď: zajímalo by mě, když se rozhodnu pro Kolín, se musím, předem ohlásit, že tam hodlám rodit? Manžela u samotného porodu nechci, ale byla bych ráda, aby si hned po, mimi pochoval a aby ho pustili za mnou na sál, jde to?

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
1.3.11 19:43

Ahoj,
Nahlásit by ses měla. Stačí tak 4 týdny do porodu-sepises porodopis. Jestli jsi z Kolína, tak té tvůj gynekolog stejně asi pošle na ozvy už do porodnice a tím té „předá“ i tamním doktorům. Jsou fajn.
Otec u porodu platí snad 200kc. Když nechce být u porodu, nemusí platit nic, myslím. Jen se prevlekne do nemocničního a může jit. Vsichni jsou milí a připraveni na všechno. Jen te nesmi zaskocit jejich pristup. Moc se s nikým nemazou/neradujou/neprozivaji…mají za sebou stovky porodů a miminek…to jen pro tebe je jediné jedinečné, tak si to užij ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
2.3.11 08:41

ahojky ženy

Jsem 20-letá holčina :lol: :lol: nemám žádné zkušenosti :-( chci se vás optat??jestli mám rodit v Kolíně??Moc se rozmýšlím :-o a vůbec nevím…ptž jsem byla ve 20tt na utz a byl tam dost nepříjemný lékař seděl tam a jen mlčel nic neříkal :-( a pořád jen kroutil hlavou a tak hluboce vzdychal :-? Mimi bylo moc hyperaktivní a pořád se hýbalo :( a on že nemůže pořádně změřit a tak…ležela jsem tam přes 20min,a on nic neříkal vůbec mi neřekl nic ..:(nic mi nevysvětlil no hrůza už bych to nechtěla zažít!!moc jsem se těšila že mi řekne kolik váží a tak..a on nic eště spíš byl dotčený když jsem se ho na něo optala :-( jmenoval se Hanzlík!Tkž od té doby jsem celá v rozpaku :-o jestli rodit v kolíně bo ne!Ted půjdu ve 3Ott na utz a jsem velice zvědavá jestli tam zas bude ten milý lékař :-( byla jsem na 3D UTZ v pardubicích a bylo to úplě něco jiného lékař milá sestra tak též prostě vše mi vysvětlil :-D měla jsem z toho moc dobrý pocit :-D prostě něco jiného než v kolíně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.3.11 10:38

Ahoj a díky za info.
Já nejsem z Kolína, bydlím na rozhraní okresů Nymburk a Kolín. Kolín máme blíže, ale naše obec spadá do Nymburka. Snad to nebude problém. Můj gynekolog Kolín nemá rád z jakýchsi osobních důvodů - dříve tam pracoval a nepohodl se s nima, takže když bych se zeptala jeho, určitě by mě poslal do Nymburka. :o)
Ten „neosobní“ přístup mi bude vyhovovat, já na takový ty sladký řečičky nejsem. Hlavně, když vše bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
2.3.11 11:04

ahoj Mirkac :lol: no já nejsem přímo z kolína jsem 25 km od kolína tak to má trošku z ruky jinak jezdím ke svému lékaři do kolína a je fakt super :-D ale prostě nemocnice mě děsí :cry: uidíme ale prostě zas nechci někam daleko .musím se rozhodnout..tak mám eště čas ale radši vše chci mít do předu zjištěné! :lol: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
2.3.11 13:44

Ahoj, ten neosobní přístup při UTZ mě trochu zaráží, já měla vzdy MUDr. Bečváře, ktery je i můj MUDr. Vždycky je ok. Ten UTZ ve 20tt je důležitý, třeba se jen soustředil. Navic pro ne je to rutina, žádný maly zázrak, jako pro nas ;)
No a druhá věc je, že 3D UTZ sis určitě zaplatila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
2.3.11 16:55

no já právě měla jít k Bečvářovi ale byl tam místo něj ten Hanzlík!njn je to možné že se soustředila ale když jsem chtěla foto snímek tak mi řekl že abych si to rozmyslela že to ani nevypadá miminko!! :-( tak to už mě dodědalo!!ten je ho přístup!!fakt mě to zabolelo u srdíčko jak se ke mě choval :-( a v těch pardubicích jsem platila pouze 300 za foto a eště dostala cd s fotkami tkž jsem mě to ani nestálo tolik :lol: :lol: a mám opravdu krásné fotečky hned byc rodila v Pardubicích ale je to moc daleko :-( :-( tak se nedá nic dělat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
16.3.11 16:42

jeje,tak já když byla na tom prvním velkém ultrazvuku,tak jsem si zažila taky své.Mimčo bylo špatně natočené,což jsem nevěděla a paní doktorce se moc nedařilo.Navíc byla nějaká nachlazená a pořád jen vzdychala.Po 5 min se mě zeptala,zda jsem z Kolína a ať se jdu projít a přijdu za 20min.Já jsem byla tak strašně vynervovaná,vůbec jsem nevěděla co se děje.Myslela jsem si,že se něco děje,tak jsem se vrátiila za těch 20 min a mimčo poád stehně natočené.Tak jsem musela přijít jindy.Při idchodu mi doktorka řekla,že vše se zdá vpořádku,že je mimčo špatně natočené.No uff,akorát mi to mohla říct hned poprvé :-) Pak už jsem byla pokaždé u mladýho doktora,myslím Mudr Adámek…ten byl fajn,ikdyž díky mýmu tučnýmu břichu se nadřel :-) Já celkem chápu jejich práci,není to žádnej med a hlavně je to pro ně rutina,takže chce se to obrnět trpělivostí a vydržet.Pro nás prvorodičky je to pak někdy náročný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
16.3.11 16:44
Sheeni007 píše:
Ahoj, ten neosobní přístup při UTZ mě trochu zaráží, já měla vzdy MUDr. Bečváře, ktery je i můj MUDr. Vždycky je ok. Ten UTZ ve 20tt je důležitý, třeba se jen soustředil. Navic pro ne je to rutina, žádný maly zázrak, jako pro nas ;)
No a druhá věc je, že 3D UTZ sis určitě zaplatila ;)

na doktora Bečváře jsme neměla štěstí,prý je kapacita na vývojové vady atd…Bohužel tam byl vždycky někdo jiný,třeba na něj budu mít štěstí u porordu,je prý bezvadnej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
18.3.11 12:38

Ahojky k porodnicim můžu říct jedno rozhodovala jsem se mezi Nymburkem a Kolínem,jsem z Poděbrad ted už tedy z Kolína.V Nymburce se prý zlepšily,ale na Kolín nemají Kolín je opravdu daleko lepčí.Jen když maminka nemá mlíčko tak jsou nepříjemné a to mě varovalo hodně maminek toho se bojim.Možná je to rutina,ale být milé by jim nic neudálo a jelikož sem prodavačka já nebýt milá na zákazníky tak mě vyhodí tak asi takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
18.3.11 13:15
nikilusi píše:
Ahojky k porodnicim můžu říct jedno rozhodovala jsem se mezi Nymburkem a Kolínem,jsem z Poděbrad ted už tedy z Kolína.V Nymburce se prý zlepšily,ale na Kolín nemají Kolín je opravdu daleko lepčí.Jen když maminka nemá mlíčko tak jsou nepříjemné a to mě varovalo hodně maminek toho se bojim.Možná je to rutina,ale být milé by jim nic neudálo a jelikož sem prodavačka já nebýt milá na zákazníky tak mě vyhodí tak asi takhle.

bohužel jsem slyšela to samé…a pro mě je tohle celkem zásadní.Nějak vydržím,že sestra bude protivná když budu trpět u porodu,ale to kojení fakt chci mít dobrý.A jestli se tam děvčata minuly povolání,tak by měly jít dělat něco jinýho!Od toho tam snad jsou aby tu mámu podpořily a pomohly jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.11 12:53

Ahojky ja sem rodila v Kolíně 10,4,2011 a nemůžu si stěžovat. na porodním sále byli všichni velmi příjemní a na šestinedělí taky sestřičky chodili a ptali se jestly něco nepotřebujeme když sem měla nějaký dotaz tak mi vždy poradili nebo ukázali, ukázali nám koupání kojení prostě všechno. Nemůžu si stěžovat a sestřičky na novorozeneckém byli taky moc hodné. Takže doufám že se vám všeem bude líbit tak jako mě. Hlavně nezapomente sebou všechny věci :-). Hlavně plínky. :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková