Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, ![]()
chtěla jsem se zeptat, zda máte některá čerstvé zkušenosti s porodem v Krči. Mám tam rodit do měsice, tak bych chtěla vědet na co se mám připravit.
Děkuji moc.
Rodila jsem tam v červenci a párkrát si tam ještě předtím v těhu poležela..
Já za sebe jsem byla opravdu spokojená - se vším ,( i s jídlem ,ikdyž si tam dost na to stěžují - ale já sním všechno
)
Když budeme mít třetí,tak chci jít zase tam:)
Podle mě záleží, co od porodu očekáváš. Pokud jsi člověk, který nechá vše rozhodnout doktory a nevadí ti zásahy do porodu, tak podle mě budeš spokojená.
Pokud si představuješ porod přirozený, bez medikace, v nějaké alternativnější poloze jak na zádech či v polosedu, můžeš tam narazit na docela dost lidí, kteří ti nebudou chtít vyjít vstříc (neříkám, že všichni, ale koncentrace je poměrně vysoká).
Epidurál na přání si hradíš sama, podpora kojení by měla být obecně dobrá, ale pokud porodíš snadno a budou mít frmol, tak taky po tobě můžou mrsknout nakopírovanou příručku a budou řešit až vzniklé problémy. Klasické šestinedělí mě nijak neuráželo, jen okna na Vídeňskou jsou blbá, když větráš, je slyšet hodně provoz, když svítí slunce, svítí přímo do oken a může tam být neuvěřitelné vedro.
Všichni haněli jídlo, ale mě nijak něpřišlo vysloveně špatné, ale jsem jídelnový typ, zahuštěné polévky a klasickou jídelnu mám ráda.
Specifikum je zákaz nošení dítěte na rukou při přesunu kamkoliv, podle dětských sester bys ho měla furt přesouvat v té postýlce na kolečkách ![]()
Propuštění mi dr navrhla sama přesně po 72h, což bylo jedno z mála milých překvapení.
Plínek bylo cca 16ks, takže spíš nadstandardní, oblečení pro mimino i při frmolu dost, košil též, bedna vložek na pokoji, jednorázový gaťky vlastní, u postele připravené dvě jednoráz podložky.
zkušenost stará 22m, ale mám pocit, že poslední dobou se tam nic moc nezměnilo, co pročítám zkušenosti přímo v sekci Porodnice
edit: jen dodám, že rodit budu znova a v Krči to doufám nebude
Já mám totiž na porod hodně specifické požadavky a lékařsky vedený porod mi vysloveně vadí ![]()
Gladys píše:
Podle mě záleží, co od porodu očekáváš. Pokud jsi člověk, který nechá vše rozhodnout doktory a nevadí ti zásahy do porodu, tak podle mě budeš spokojená.
Pokud si představuješ porod přirozený, bez medikace, v nějaké alternativnější poloze jak na zádech či v polosedu, můžeš tam narazit na docela dost lidí, kteří ti nebudou chtít vyjít vstříc (neříkám, že všichni, ale koncentrace je poměrně vysoká).
Epidurál na přání si hradíš sama, podpora kojení by měla být obecně dobrá, ale pokud porodíš snadno a budou mít frmol, tak taky po tobě můžou mrsknout nakopírovanou příručku a budou řešit až vzniklé problémy. Klasické šestinedělí mě nijak neuráželo, jen okna na Vídeňskou jsou blbá, když větráš, je slyšet hodně provoz, když svítí slunce, svítí přímo do oken a může tam být neuvěřitelné vedro.
Všichni haněli jídlo, ale mě nijak něpřišlo vysloveně špatné, ale jsem jídelnový typ, zahuštěné polévky a klasickou jídelnu mám ráda.Specifikum je zákaz nošení dítěte na rukou při přesunu kamkoliv, podle dětských sester bys ho měla furt přesouvat v té postýlce na kolečkách
Propuštění mi dr navrhla sama přesně po 72h, což bylo jedno z mála milých překvapení.
Plínek bylo cca 16ks, takže spíš nadstandardní, oblečení pro mimino i při frmolu dost, košil též, bedna vložek na pokoji, jednorázový gaťky vlastní, u postele připravené dvě jednoráz podložky.
zkušenost stará 22m, ale mám pocit, že poslední dobou se tam nic moc nezměnilo, co pročítám zkušenosti přímo v sekci Porodnice
edit: jen dodám, že rodit budu znova a v Krči to doufám nebudeJá mám totiž na porod hodně specifické požadavky a lékařsky vedený porod mi vysloveně vadí
Ahoj,
já tam rodila, před více jak třemi lety a měla jsem kopmlikace a pak smůlu na gyn. sestru, tak to zas tak pohodový nebylo.
Naštěstí se mi pak podařilo dostat na nadstansdart a tam už to bylo o něčem jiném…
Takže za mne doporučuju cpát se na nadstandart hned při příjmu - i za tu cenu (mne ho nikdo nenabíd, musel mi ho manžel vytelefonovat). Myslím, že ten přístup je jinde, než ten u standartu (míň dětí i mamin na personál a pod.)
Samozřejmě záleží na štěstí a na tom, na koho člověk zrovna trefí.
Podovnám - li to s Bulovkou o 2 roky později, tak až na podporu kojení u mne vyhrála Bulovka - jak po stránce porodu, tak po stránce poporodní gynekologické péče.
Brontik: Mě ho nabízeli hned po porodu..Já odmítla:) Přístup personálu ke mě byl výbornej a vystřídalo se u mě spoustu dr. ,sestřiček i por. asistentek,vážně si nemůžu na nikoho stěžovat
..(byla jsem tam docela dlouho )…
Moje porovnání Apolinář vs. Krč vyhrává jednoznačně Krč..
Nechci tu vypadat jakože tu dělám Krči reklamu nebo co, ale vážně jsem byla strašně mile překvapená…:)
Ahoj, já rodila v krči teď 5.ledna a spokojenost- i když teda newmám s čím srovnávat
porod jsem měla vyvolávaný, takže jsem si tam celkem pobyla týden, původně jsem chtěla nadstandart, aby za mnou mohl manžel na pokoj (na odd.šestinedělí jsou návštěvy v hale), ale cena dost vysoká..
jinak všude čisto, jídlo průměr, sestry gynekologické super a moc milé, ty dětské už byly horší, hlavně když člověku nejde kojení
a co se týče porodu samotného- ráda vzpomínám! sice jsem nestihla předporodní přípravu, ale PA byly skvělé!a co se týče epidurálu- je sice placený, ale já třeba na bolest a uvolnění porodních cest dostala dolsin a pomohl a zadarmo
takže já byla spokojená a neměnila bych!
Alyss,
já i manžel jsem ještě dneska přesvědčena o tom, že byl už porod jako takový špatně vedený… To byl jen začátek. Myslím si, že se prostě sešlo pár „maličkostí, kdy každá jednotlivě by nebyla problém…
No hlavně, že to nenechalo žádný následky na nikom z nás a já i manžel jsme si o 2 roky později udělali "opravu“. ![]()
Brontik: Tak to mě mrzí:-/ Já tedy ,abych se přiznala,tak na porodním sále jsem moc nepobyla, protože po několika hodinách kontrakcí se to z ničeho nic prolomilo a byla to taková rychlovka,že jsem málem nestihla doběhnout na por. sál..a to mě chviličku před tím kontrolovali a vypadalo to ještě na dalších pár hodin…(ale stejně tak jsem to měla i u prvního)..:-)
Já rodila v krči v srpnu 2010 a v podstatě jsem byla také spokojená. Porodní asistentka na sále skvělá, doktor se tam jen asi dvakrát mihnul, aby to zkontroloval a taky dobrý.Na šestinedělí jak tady někdo psal, tak opravdu je to tak, že sestřičky z gynekologie jsou moc hodné, ty dětské spíš protivné, člověk je nesmí brát vážně. Nadstandart jsem neměla a podle mě to je zbytečné. Za spolubydlící jsem byla ráda, že si mám aspoň s kým povídat:-)Pro mě bylo hodně důležité, že podporují kojení, dítě má člověk pořád u sebe, nikdo mu nedá čajíček, apod… Když slyším, co jsou schopné udělat jinde (dítě na kojení nenosí, přikrmují ho i přes výslovný zákaz mámy), tak jsem ráda za Krč a asi bych se tam i vrátila.
Ahoj,
rodila jsem v Krči v prosinci 2010.
Druhá návštěva v poradně pro mne znamenala šok, mám přijít 10 dní před termínem, že mi budou porod vyvolávat. Na pohled milý pan doktor (Mužík) se absolutně neobtěžoval mi vysvětlit proč. Pouze jsem dostala instrukce k nástupu, ale vysvětlení tohoto postupu žádné. Odcházela jsem s pláčem.. Doma googlila jako debil.
Za týden při nástupu pro změnu arogantní doktor (Král), který tedy na můj dotaz alespoň odpověděl.
Pak pro mě přišel anděl - sestra ze šestinedělí. Musím souhlasit s ostatními, že sestry z šestinedělí jsou báječné (hlavně ty dvě menší blondýnky a sestra Malá)! Tři dny skoro pořád monitory a kontroly od sester. Kontrakce mi nahlásily sestry z monitoru, protože jsem své křížové bolesti nedokázala odlišit od bolestí zad po třídenním ležení (to normálně neznám).
K porodu musí člověk dojít.. vtipný je, že pokud rodíš přes den, tak jdeš přes halu s návštěvami a jedno patro po schodech dolů. Porod byl v pohodě. Příprava byla v pohodě, jen mě zarazilo, že mě tam nechali úplně samotnou (pro někoho možná dobře), ale já se bála, že omdlím a do těch kachliček kolem by to asi víc než bolelo. PA byla fajn, slovně chlácholila, navigovala, starala se. Doktorka byla taky celkem v pohodě.
Když to shrnu, tak sestry na šestinedělí, které toho mají opravdu hodně, jsou výborné! Jídlo stojí za prd, ale sůl mu často pomůže (přip. návštěvy).
Dětské sestry jsou také fajn, měla jsem vedle nich pokoj a když jsem „osiřela“ od spolupacientek, tak jsem si s nima užila spoustu legrace. Doktoři převážně bez zájmu, s arogancí. Velmi milá byla doktorka Chromjáková, která s pacientem komunikuje.
Týden po porodu jsem se musela vrátit - na ambulanci. Na příjmu byl opět doktor Mužík. Kdybych se nezaptala, proč krvacím naprosto strašných způsobem, tak by mě poslal vyděšenou rovnou na sál s miminkem za dveřma.
Převzala si mě do péče MUDr. Chromjáková a byla jsem jako v bavlnce..
Takže hodně štěstí!
Mudr. Chromjáková a Mudr. Menšík jsou naprostí andělé, kdyby tam tak všichni byli jako oni…
S přirozeným porodem je opravdu trošku potíž. Já měla porodní plán, dost mi ho rozmlouvali. Před porodem jsme byli s manželem na předporodním kurzu, kde přirozené porody vysloveně uráželi. Takovým ženským prý ať pomáhá bůh, oni jsou zvyklí používat Dolsin… ![]()
Další šok bylo, že mi každý večer sestry na nadstandartu nabízely, že mi malého odnesou a dokrmí, abych se vyspala. Prý mu to neublíží a já si odpočinu. Dokonce mi jedna sestra odmítla pomoct s kojením. Takže na Laktační ligu nevěřte…
Naprosto souhlasím!MUDr.Chromjáková je zlatíčko,chodila jsem k ní před porodem a i mě rodila.Je vidět,jak tomu rozumí a hlavně jí to baví!Díky paní doktorce,jsem porodila přirozenou cestou (můj první porod byl císařem)a narodila se nám nádherná,zdravá a vytoužená holčička v říjnu 2010.Sestřičky na šestinedělí taky báječné!Jinam bych rodit nešla,jen doporučuji!
Možná by ste si to měla ještě rozmyslet, rodila tam moje kamarádka, je ro tak 14 dní a má velmi velmi špatné zkušenosti - má i článek tady na webu ( zážitek na celý život ) - pečtěte si ho. Samozřejmě je to o lidech, na koho narazíte. Musíte brát taky v potaz to, že pražské porodnice si moc rodiček neváží, berou to jako na běžícím páe, menší porodnice jsou vděčnější za každou rodičku.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.