Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tučňáková
vedro tam bude určitě i v únoru, vytápějí to tam kůli miminkům, já rodila v březnu, venku mrzlo a na pokoji z nás lil pot, ale co bychom nevydržely kůli našim zlatíčkm ![]()
porodní sál je také tak vytopený
@Megg píše:
@Tučňáková
vedro tam bude určitě i v únoru, vytápějí to tam kůli miminkům, já rodila v březnu, venku mrzlo a na pokoji z nás lil pot, ale co bychom nevydržely kůli našim zlatíčkm
porodní sál je také tak vytopený
Je jasný, že tam nebude zima.
. Šlo mi o tu chodbu, kde se setkávají návštěvy. Já ležela v únoru na gyndě a tam to bylo o. k., dýchatelno a tak. U dětí je to asi úplně jiné. Těch pár dnů se dá snad vydržet všechno. Ačkoliv mám pocit, že když náhodou nebudu mít mlíko, tak budu asi ukamenována…
Moc děkuji za informace.
@Gááábííí píše:
Naprosto souhlasím!MUDr.Chromjáková je zlatíčko,chodila jsem k ní před porodem a i mě rodila.Je vidět,jak tomu rozumí a hlavně jí to baví!Díky paní doktorce,jsem porodila přirozenou cestou (můj první porod byl císařem)a narodila se nám nádherná,zdravá a vytoužená holčička v říjnu 2010.Sestřičky na šestinedělí taky báječné!Jinam bych rodit nešla,jen doporučuji!
Doktorka Chromjáková je taková blondýnka? Já právě nevím, která mě rodila
?! Vím, že se jmenuje Silva.
@Tučňáková píše:
Je jasný, že tam nebude zima.. Šlo mi o tu chodbu, kde se setkávají návštěvy. Já ležela v únoru na gyndě a tam to bylo o. k., dýchatelno a tak. U dětí je to asi úplně jiné. Těch pár dnů se dá snad vydržet všechno. Ačkoliv mám pocit, že když náhodou nebudu mít mlíko, tak budu asi ukamenována…
Moc děkuji za informace.
No zima tam fakt není. Ale pocitově je to umocněno tím, že po porodu se žena hodně potí - jde pryč ta voda, kterou během těhotenství zadržovala - já jsem druhý den propotila úplně durch tu jejich košili; pak už to bylo lepší a už i ten pocit, že je tam strašný horko nebyl tak hrozný (rodila jsem koncem listopadu)
Pokud jde o tu chodbu pro návštěvy - tak tam je trochu blbý, že je tam průvan od schodů - jak chodí návštěvy a otvírají a zavírají se dveře… ale dá se to přežít - miminku jsem pro jistotu dala čepičku ![]()
A pokud jde o laktaci - mně se spustila až po šesti dnech.. a taky mě nikdo nekamenoval
Ony ty sestry, aspoň, co jsem zažila já, nejsou zase tak hrozný. Každopádně je třeba nebát se s nimi komunikovat ![]()
Tal ja tam rodila 26.4.2012. Mela jsem nadstandard a vedro desny. Nechapu jak to ty maminy zvladly na klasickym sestinedeli kdyz je primo pod strechou. Uzila jsem si taky dolsin, oxitocin, rucni otevirani, epidural jsem vyzebrala. Nic nezabralo takze cisar. Rodil me MUDr. Sever. Konec porodu si moc nepamatuju, mela jsem kyslik a usinala jsem. Jen vim, ze pritelovi rikal, ze bych se moc potrhala (otevrena na 6) a male sly ozvy dolu takze musi udelat cisare. Vic nevim pritel o tom do ted mluvit nechce
. Operoval me Sever s primarem. Den jsem stravila na jipu a pak rovnou na nadstandard. Vsichni prijemni. Na nadstandardu super sestry z gynekologie, detsky zmateny. U kojeni kazda radila neco jineho. Mudr. Martanova zadny velky zajem a MUDr. Paulova zakladatelka laktacni ligy me tak vydeptala, ze jsem malem nekojila. Krc je super pro druhorodicku ktera vi co a jak.
Já sice rodila v Krči už před 19 lety, ale jako dula ji občas navštívím. Změnilo se pramálo. MUDr. Sever se snad za ty roky něčemu naučil, ale můj porod zvrtal ukázkově - ruptura III. - natržení stěny mezi pochvou a konečníkem, celkem 36 stehů, potíže dodnes. Už tenkrát tam kralovala MUDr. Paulová, díky jejím „schopnostem“ jsem kojila pouhé 3 týdny. Krč není ani baby-frienly, natož pak mother-friendly. Když chodím k maminkám po porodu pomoci jim s kojením, většinou se pokoušíme napravit chyby právě z Krče a pak ještě z Motola. Moc doporučuju v rámci předporodní přípravy zaměřit se ani ne tolik na porod, ale hlavně na kojení. S tím, holky, zůstanete samy a díky super přístupu v Krči hodně mamin kojení zabalí.
A ještě jsen zapomněla dodat, že Severa nijak nevzrušovaly padající ozvy, takže malá byla kříšená a do života si přinesla těžkou hyperaktivitu, která nás stála 15 let dřiny a soukromých škol, aby neskončila jako nevzdělatelná ve zvláštní, ale vybojovali jsme, teď z ní bude sestřička, mluvící 3 jazyky. MOc mě mrzí, že tehdy nebylo zvykem nemocnici zažalovat za chybné postupy, dnes už to možné je. Nedejte se, co se vám nelíbí, o tom mluvte a hlavně si vezměte do Krče doprovod!
Rodila jsem zde prvniho 2009 a ted v zari druheho a s obema porody jsem na vysost apokojena!! Doporucuji a moc chvalim personal je skvely! Jak pani dr chromjakova tak dalsi pani doktorka ve zlutem tricku
byla uzasna mlada a rodila me podruhe ale jmeno mi vypadlo..
@Shadow píše:
Rodila jsem zde prvniho 2009 a ted v zari druheho a s obema porody jsem na vysost apokojena!! Doporucuji a moc chvalim personal je skvely! Jak pani dr chromjakova tak dalsi pani doktorka ve zlutem trickubyla uzasna mlada a rodila me podruhe ale jmeno mi vypadlo..
Souhlasím, pí Chromjáková je kapacita
! Párkrát mi „poskákala“ po břichu a malý byl hned na světě
!
Mám sbalenou tašku podle seznamu z porodnice, budu ráda za zkušenosti, co jste s sebou navíc potřebovali, co naopak měli navíc a vůbec nevyužili. Jak je to s těmi jednorázovými podložkami - píšou že je máme mít s sebou, ale asi moc neodhadnu počet, vložky, noční košile - jsou tam k dispozici nemocniční, nebo musím mít jen svoje? Zatím to vypadá, že porodnici navštívím koncem listopadu, tak budu ráda za info.
@náhradní maminka píše:
Mám sbalenou tašku podle seznamu z porodnice, budu ráda za zkušenosti, co jste s sebou navíc potřebovali, co naopak měli navíc a vůbec nevyužili. Jak je to s těmi jednorázovými podložkami - píšou že je máme mít s sebou, ale asi moc neodhadnu počet, vložky, noční košile - jsou tam k dispozici nemocniční, nebo musím mít jen svoje? Zatím to vypadá, že porodnici navštívím koncem listopadu, tak budu ráda za info.
Jednorázových podložek si vem deset, je to k porodu. Co zbyde, vezmeš si domů
! Vložky mají erární (nakonec jsem si nabalila domů
) a noční košile taky mají, ale měla jsem jednu svoji. Určitě něco sladkého na nervy
! Jinak oblečení pro miminka tam je.
@náhradní maminka píše:
Jednorázový podložky využiješ po porodu, až se budeš čistit. Deset jich bude stačit. Dřív je tam dávali zdarma stejně jako vložky, ale maminy si je kradli domu ve velkym, tak si teď musí každej nosit svoje
. Jinak tam všechno mají. K pití je k dispozici studený nebo teplý čaj. Jediné co jsem tam postrádala a nechala jsem si hned druhý den přivést byli vlhčené ubrousky.
@Linda85 @veroniak17 - děkuji
, tak jsem dobalila čokoládu a vlhké ubrousky. Já pamatuji z Krče také dobu, kdy jsme dostávali podložky automaticky. Ale to je 12 let zpátky ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.