Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky Maminky chci se zeptat kdo ma termin porodu v lete? Ja ho mam 24.7. 2011 jsem uz zaregistrovana a chci se zeptat jak na vas doleha 2 trimestr co mate uz zarizeneho ?? A maminek, ktere uz tam rodili se chci zeptat jake to tam bylo co jste si vzali sebou a co je dobre se pripravit moc dekuju
![]()
co si vzít s sebou se všude píše, ale co nikde nepsali, je to, že máš mít něco na psaní - propisku, protože furt zapisuješ něco ohledně mimča (čůrání, kakání, teplotu a tak…) já ji neměla
A ještě mě napadlo: vlastní oblečení pro mimčo, s tím erárním jsem dost bojovala.
no tak to moc dekuju urco vsechno zabalim…a jakej byl personal vsichni pisou jak jsou tam uzasny tak nevim co si o tom mam myslet je to tak doopravdy nebo je to tim ze se maminkam zrovna narodi jejich ratolesti a neresi to ???
na porodní sál
doklady (těhotenský průkaz, občanský průkaz, kartička pojišťovny)
přezutí pro oba
může být vlastní košile 2× (nebo dlouhé triko - krátký a širší rukáv), župan
otec - lehký pohodlný oděv
pití - neperlivá voda, čaj
toaletní potřeby (můžete i jelení lůj, porodnické vložky na 3 dny, kalhotky ze síťoviny)
1-2 ručníky
YAL - gel (lze použít místo klystýru, je pouze na lékařský předpis)
relaxační hudba - kazeta (magnetofon je na sále), CD
na oddělení šestinedělí
toaletní potřeby
2-3 ručníky
BEPANTHEN - krém
podprsenky na kojení (bez kostice)
vložky do podprsenky (prodyšné)
2-3 noční košile
pro novorozence
plenkové kalhotky pro novorozence (6-10ks/den)
je možno mít vlastní oblečení
Prosíme, vezměte s sebou do porodnice malou tašku. Vezměte si také bandáž dolních končetin (punčochy; platí pro matky, které mají problémy s varixy nebo mají plánovaný císařský řez). Možno zakoupit i v ústavní lékárně za Kč 250,–.
Prosíme všechny, aby nenosili do prostor porodnice a na pokoje voňavé květiny, zvláště lilie.
Děkujeme za pochopení.
Jinak jestenejake veci co bych doporucila tak vlhke kapesnicky na miminko.. a jeste skouknu co mi holky pisali..
ja se tam tet chstam rodit
za 12 dni mam termin
a tet sem byla na prvni kontrole a reknu ti ze je tam hroooozne milej personal,jak doktori tak sestricky
vsichni moc mili a je to tam fajn..Ja si tam odpocnula..A fakt nekecam..nechala sem si poradit od maminek co tam rodili nebo tam taky jdou a jelikoz jsem tet uz skoro 19nastilete piskle a vseho se bojim tak tam sem si to uzila..a to sem jeste nerodila ![]()
Jinak v Podoli ti pri regustraci meli dat papir co vsechno chteji aby jsi mela za testy atd..To ukaz na gynde a oni ti poradi a poslou na krevni testy ![]()
Ahojky marbuli cetla jsem vasi diskuzi ale jsem v 16 tydnu tak se k vam vestsim briskum pridavat nebudu jeste neni cas
. moc se na maly tesime a vam prejeme at se vam vse vydari..
jo??? takze o personalu se nelze to jsem rada. bud v klidu me je 22 a taky jsem vydesena jaky to bude ?? bude to bolet?? a co kdyz mi nedaj epidural ?? jsem asi hysterka tak se bojim ze tam budu jecet znas to ty americky filmy ,,cos mi to udelal nebo tak nak''
pripadam si sama a hloupa ze nic nevim tak jsem musela zalozit skupinu a ptat se zkusenejsich
a jakou si cetla diskusi?? To nevadi ze jsi v 16tt ,to vuuubec nevadi..
Jo a ten seznam to je tak jako co nejnutnejsi ale jeste nejaky malickosti to chce,treba jako asi bude lepsi sebou zinka,dvoje botky jedny do sprchy a jedny na normal noseni,teple fusky,intim gel a urco si vem obleceni na mimiska ![]()
porod v podoli myslim… jj mam desnej strach ale co ti mam povidat ty to mas pred sebou slib mi ze napises jaky to bylo …
radsi si vezmu vsechno svy at tam netravuju.. docela me to stve pac jsi v nemocnici neco predpokladas ze se o tebe postaraji a daji ti veskerou peci a komfort jako v jinech zemich a co tady nic kdyz neco chces tak otravujes desny !!
Hele jak tam budes mit za sebou prvni navstevu poradny tak to z tebe spadne..ja uz nejak ten porod..no jak bych to rekla.. Uz se tolik nebojim,sem klidnejsi kdyz vim jak to tam vypada a jak jsou tam moc mily
No tak oni ti tam asi neco malo daj,ale ono je lepsi se spolehat na sebe
a kdyz ti neco zbyde tak si to jednoduse privezdes zase domu
to vis ze ti to napisu ![]()
no jasne ja si radsi vsechno zabalim at se tam nemusim nikoho ptat
jsem takova ticha kdyz to neznam a hlavne stydliva se bojim ze tam ani neukazu rodidla chapes ne ??
snad nikdo nebyl nikdy sdydlivejsi nez ja ![]()
Hlavně se nestresuj. Jeden porod už mám za sebou (rodila jsem v Č.Budějovicích), v létě rodím podruhé a jsem zaregistrovaná v Podolí, tak mě taky zajímá jaký v tom bude rozdíl:-) Epidurál si určitě nechám píchnout - je to velká úleva. Víš co mi hodně pomáhalo, když jsem poslední dny před porodem dostala taky strach? Vybavila jsem si nějakou „hypochodričku“, co má děti a když to zvládla ona, tak proč bych to nezvládla já?
Nakonec se to dalo zvládnout a vlastně i bez epiduralu, vytrhla jsem si totiž (nechtěně samozřejmě
) tu hadičku, takže mi v poslední hodině přestal fungovat. Ale ta hodina, kdy to bylo v pořádku, byla super - nabrala jsem nové síly. Samotný porod je brnkačka, nepřijemný jsou ty bolesti před tím - takže jsem 10000% pro epidural - hlavně ho nevytrhnout:-)))
Dekuji Lanka 22 ulklidnujes doufam ze zrovna neuslisis me chacha
jak tam rvu ja !!! to cekam ted si zpivam jsem v 16 tydnu mam to jeste hodne daleko ale kdyz se podivam dozadu jako by to bylo vcera kdyz jsem to oznamovala v praci a tto jsem byla v 6 ono to utika rychle ![]()
v podoli ti daj papiry na epidural ze to musis podepsat jestli ho budes chtit,pak dostanes papir aby mohl bejt stebou nekdo u porodu a to stoji 1000kc a pak si jeste zarid papiry na matrice a odnes je do podoli na nemocnicni matriku je to vsechno v jedne budove ![]()
no to utika,pred chvily sem berecela ze to mama nechtela prijmout ze jsem tehu a tet budu rodit a mama mi koupila vybavicku ..hrozne to uteklo ![]()
Pepsilight - tak to se tam možná potkáme:-) jsme v 17.týdnu a termín mám 22.7. Jenom když pročítám co všechno musím mít sebou - v Budějcích mi všechno dali - plínky, vložky, zavinovačku, oblečení na mimčo (proč špinit svý, ne?
) a ještě jsme si odnášely hromadu dárků:-) Ale do Podolí se těším - zatím čtu samý pozitivní zprávy.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.