Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,četla jsem tento článek:
http://plzensky.denik.cz/…0110206.html
A docela mě to nadzvedlo
myslím si,že Babyboxy jsou dobrá věc,pořád lepší,než když matka dítě odloží do popelnice nebo do roští.Co vy na to?
To bylo jasný,že za tím stojí někdo z fakultky.Jinak by babybox byl v Plzni už dávno ![]()
Já jím fandím,ikdyby zachránil jedno jediné miminko před smrtí tak je to velké plus
![]()
Článek jsem nečetla celý, jen první odstavec. Podle mě přehřátí nebo podchlazení nelze, protože hned se spustí alarm, nebo by apson měl a předpokládám, že personál hned k babyboxu běží.
S existencí babyboxů souhlasím a fandím jim, jen by jich mohlo být víc
verenika píše:
To bylo jasný,že za tím stojí někdo z fakultky.Jinak by babybox byl v Plzni už dávno
Já jím fandím,ikdyby zachránil jedno jediné miminko před smrtí tak je to velké plus![]()
Taky mámpocit,že ten babybox bojkotuje hlavně fakultka ![]()
momi33 píše:verenika píše:Taky mámpocit,že ten babybox bojkotuje hlavně fakultka
To bylo jasný,že za tím stojí někdo z fakultky.Jinak by babybox byl v Plzni už dávno
Já jím fandím,ikdyby zachránil jedno jediné miminko před smrtí tak je to velké plus![]()
Myslím,že ten pocit tě nešálí.Dr. Dort je šéfem neonatologie ![]()
No ten článek mě teda nadzvedl. Ty doktory nechápu ! Babyboxům fandím !!! ![]()
vyjádřila bych to slovy „kdo chce psa bít…“. BABY BOX je dobrá věc a nikde se nestalo, že by tam mimčo bylo já nevím jakou dobu. Zkrátka někdo do toho rýpe i za cenu toho, že to zachránilo už mnoho dětí. Někdo to chce hodit jako kšeft někomu, kdo by vyráběl a instaloval to samé, ale nechal by si to „certifikovat“.
Já jsem pro babyboxy. Nechápu, proč psali takový článek a proč jsou proti?
Možnost odložit dítě do schránky je podle lékařů také nehumánní. „Snižuje totiž důstojnost lidské bytosti Myslím, že víc nehumánní je, dítě odložit někde v popelnici nebo v igelitce do křoví.
Liška a dodává, že v dnešní době má každá žena, bez ohledu na národnost, finanční zajištění a společenské postavení, možnost přivést dítě na svět v bezpečném prostředí zdravotnického zařízení, třeba formou utajeného porodu, pokud si to přeje. Asi jim nedošlo, že se tu třeba narodí dítě cizí ženě, která je tu nelegálně a neplatí si pojištění. To by utajený porod v nemocnici zalepila sama nemocnice? Asi ne. ![]()
článek jsem přečetla, ale moc nechápu, proč by tam měli děti umírat, když personál nemocnic po zapnutí čidla k babyboxu jde a miminko vytáhne a poskytne mu to, co potřebuje. Jsem jednoznačně pro. Protože odložené děti venku, do popelnic je hnus a takovým lidem nevysvětlíte, že dítko mají dát legálně k adopci, což je smutné, ale bohužel realita.
Takže jednoznačně babybox ano a nejlépe v každé nemocnici
![]()
A úřední šiml řehtá a slavné normy by mohli snadno ukončit jeden z nejhumánnějších projektů v ČR ![]()
(nemluvě o tom, že babyboxy vybízí k nelegálním porodům doma… odkkdy je kurnik fix porod doma nelegalni
tady si zase někdo přihřejvá polívčičku a mám pocit, že o děti mu vůbec nejde
)
lumáťa píše:
No ten článek mě teda nadzvedl. Ty doktory nechápu ! Babyboxům fandím !!!
Lip bych to nenapsala,naprosty souhlas ![]()
Zrovna v Plzni je Babybox myslím hodně potřeba.Už párkrát zde bylo zabité dítě proto že matka nevěděla kam s dítětem.
Doufám že tu bude brzo ![]()
Zrovna v pátek minulý týden instalovali babybox u nás ve Slaném, tak jsem se i nad tím trochu zamýšlela, protože současně se mi narodil synovec, tak jsem byla naladěná na toto téma. určitě je to správně, ty děti jdou okamžitě do rodin, kde jim bude líp.
No já moc nechápu, proč to zrovna Fakultka bojkotuje, když má jedno z nejlíp vybavených neonatologických oddělení a nasypalo se tam tolik peněz…
Nevíte, proč to tak vehementně odmítají? Důvody uvedené v článku mi přijdou jen plky…
A nevite, jak to funguje, kdyz je babybox umisteny mimo nemocnici ? U nas je totiz babybox v budove Urade mestske casti Praha 2. To jsem docela koukala …
preci to musi trvat, nez tam nekdo z nemocnice prijede … ![]()
Co si budem povidat, lidi jsou ruzny hovada, a kdyby tam nekdo soupnul treba uz nekolikamesicni mrne
jeste jsem to teda neslysela, vzdycky tam „skoncilo“ novorozene (alespon co ja vim), ale tohle me prekvapilo, vzdyt by tam muselo chudacek se strasne bat ![]()
Jinak jsem samozrejme pro babyboxy (aby si nekdo nemyslel, ze ne
)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.