Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já prve někde četla,že vedle babyboxu můžeš postavit i velký dítě a zazvonit.A není to trestný
![]()
verenika píše:
Já prve někde četla,že vedle babyboxu můžeš postavit i velký dítě a zazvonit.A není to trestný![]()
To já bych musela umět hodně rychle utíkat aby mě Matyas nedohonil ![]()
Souhlasím s váma holky. I kdyby tam byly nějaká rizika, koukejme na to, kolik životů už zachránily a kolikrát se stalo to jejich „selhání techniky“? Neslyšela jsem ani o jednom problému s babyboxem, i když bych se nedivila, kdyby se teď nějaký problém záhadně objevil! Vždy´t od toho je tam tlačítko (pokud se nepletu) a sestra ve službě je informována, že babybox je použitý.
Kamča.dalmatinka píše:verenika píše:To já bych musela umět hodně rychle utíkat aby mě Matyas nedohonil
Já prve někde četla,že vedle babyboxu můžeš postavit i velký dítě a zazvonit.A není to trestný![]()
No já jsem samozřejmě pro babyboxy.
Tyjo ale odložit tam už větší miminko, to mě nikdy nenapadlo, že i tohle se dá.
Když už „to“ maminka porodí a stará se, tak co by jí mohlo vést k tomu dát tam třeba půlroční miminko? Finance? Nebo co myslíte? A stalo se to vůbec už?
MirušeProdigy píše:Kamča.dalmatinka píše:verenika píše:To já bych musela umět hodně rychle utíkat aby mě Matyas nedohonil
![]()
![]()
![]()
Tyjo ale odložit tam už větší miminko, to mě nikdy nenapadlo, že i tohle se dá.Když už „to“ maminka porodí a stará se, tak co by jí mohlo vést k tomu dát tam třeba půlroční miminko? Finance? Nebo co myslíte? A stalo se to vůbec už?
Miruš já slyšela asi o 2 případech už ročních dětí ![]()
Jednou hodil tatínek aby matce ublížil
2 vložila matka co neměla peníze(později si dítě vzala babička)
Kamča.dalmatinka píše:MirušeProdigy píše:Miruš já slyšela asi o 2 případech už ročních dětíKamča.dalmatinka píše:verenika píše:To já bych musela umět hodně rychle utíkat aby mě Matyas nedohonil
![]()
![]()
![]()
Tyjo ale odložit tam už větší miminko, to mě nikdy nenapadlo, že i tohle se dá.Když už „to“ maminka porodí a stará se, tak co by jí mohlo vést k tomu dát tam třeba půlroční miminko? Finance? Nebo co myslíte? A stalo se to vůbec už?
Jednou hodil tatínek aby matce ublížil
2 vložila matka co neměla peníze(později si dítě vzala babička)
ty jo, že by nedostatek peněz dohnal matku k tomuhle? ![]()
Jednou i matka vložila prý dítě jen na víkend proto že chtěla na diskotéku,ale říkali to v tv,tak nevim zda je to pravda na 100%.Vložila v pátek večer a v pondělí už si pro něj šla ![]()
Vim že je to hrozný,ale docela mě to pobavilo ![]()
Já tedy nevím,viděla jsem reportáž o babyboxech,ukazovali tam,že jakmile se dítě vloží dovnitř,tak okamžitě reagují nějaká čidla,a zdravotníci tam hned běží.A taky říkali,že tam někdo odložil asi 7m dítě…já nevím,ale je děs,když najdou nahý mimino ve sněhu,a budou tohle bojkotovat
přitom jsou ty babyboxy vyhřívané ![]()
momi33 píše:
Já tedy nevím,viděla jsem reportáž o babyboxech,ukazovali tam,že jakmile se dítě vloží dovnitř,tak okamžitě reagují nějaká čidla,a zdravotníci tam hned běží.A taky říkali,že tam někdo odložil asi 7m dítě…já nevím,ale je děs,když najdou nahý mimino ve sněhu,a budou tohle bojkotovat![]()
přitom jsou ty babyboxy vyhřívané
Přesně tak, jsou vyhřívaný. I kdyby to mělo zachránit byť jen jedno dítě za rok, tak jsem pro !
článek je dle mě na hlavu postavený.
Babybox je podle mě vynález století a měl by být minimálně v každé nemocnici, kde je porodnice, ne li v každé nemocnici.
momi33 píše:
Já tedy nevím,viděla jsem reportáž o babyboxech,ukazovali tam,že jakmile se dítě vloží dovnitř,tak okamžitě reagují nějaká čidla,a zdravotníci tam hned běží.A taky říkali,že tam někdo odložil asi 7m dítě…já nevím,ale je děs,když najdou nahý mimino ve sněhu,a budou tohle bojkotovat![]()
přitom jsou ty babyboxy vyhřívané
Teď přesně nevím, jak to je, ale ty čidla by měly způsobit to vyhřívání a zdravotní personál k tomu beží myslím až za 10 minut? Aby měla matka čas utýct.
Kamča.dalmatinka píše:verenika píše:To já bych musela umět hodně rychle utíkat aby mě Matyas nedohonil
Jinak clanek jsem necetla,ale Babyboxum VELMI FANDIM
![]()
Jo a jak funguje Babybox
„Při otevření venkovních dvířek se pagerový systém ozve na osmi mobilních telefonech. Formou SMS a následně prozvoněním se osm lidí najednou dozví o použití babyboxu.
"Zároveň se na příjmu spustí signalizace. Ve schránce je standardně teplota 28 stupňů, po otevření se zvýší na 37 stupňů. Samozřejmě je tam ventilace a pro případ vypnutí elektřiny má babybox náhradní zdroj,“ řekl Hess s tím, že odložené dítě je ve schránce vždycky jen velmi krátkou dobu. "
Ahoj ráda bych po porodu dala mimo do babyboxu máte nějaké vlastní zkušenosti? Neptejte se prosím jaký mám k tomu důvod ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ráda bych po porodu dala mimo do babyboxu máte nějaké vlastní zkušenosti? Neptejte se prosím jaký mám k tomu důvod
Jakou chceš zkušenost? Prostě najdeš babybox, v něčem zabalené (aspoň deka) ať mu není zima, ho tam vložíš a odejdes.
@mackA159 a nic nepotřebuji vědět? A jak je to pak s matkou která ho tam nechá?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.