Zkušenosti s porodnicí v Krči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
301
19.7.12 12:41

Taky jsem asi měla smůlu na personál u porodu. Protože porodní asistentka mi tak maximálně hopsala po břiše, rozhodně malému nepomáhala se zaseklými rameny a dr. Král ho ze mě tahal za hlavu takovou silou, že jsme skončili s přetrženými nervy v plexus brachialis a tudíž s ochrnutou rukou. To už jsem tu ale psala.
A když jsem četla kladné ohlasy na dr. Chromjakovou, tak se musím smát. Právě ta neustále zpochybňovala a zlehčovala moje obavy z toho, že dítě bude obr. A to tam dělali všichni. Prostě už jsem jednou porodila 4,5 kg, tak klidně porodím i více. Ne, prostě nemám pro ně hezkýho slova a musela bych být hóóódně sprostá.
Největší fór byl, když za mnou přišla PA druhý den, která mě na sál přijímala, že se jde podívat na malýho, protože četla v papírech, jaký je to macek a řekla mi, že jsem dobrá, že jsem to zvládla bez císaře, že bych teď měla jizvu. Musela jsem se držet, abych jí jednu nenatáhla. Radši rozfajcovaný celý břicho, ale zdravý dítě. Malýmu už bude rok a ručku máme rozcvičenou tak na 80% a to nás čekají ještě tak čtyři roky cvičení Vojtovky. Minimálně do doby, než nastoupí do školky, prý budeme cvičit stále 4× denně. A kdo cvičil vojtovku na opravdu těžkou vadu nebo poranění, ví o čem mluvím. Je to masakr. Tak co je lepší? Jizva nebo nekončící trápení malého tvorečka? A to nemluvím o tom, že už má ručku o 1.5 cm kratší, protože neměl předloktí dlouho vyživované.
A ještě perlička na konec. Malý měl při narození obvod ramen 47 cm. Tak takto velké dítě vás klidně v Krči nechají porodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
19.7.12 16:40

Budou mit zavreno mesic, tak to bude vic jak malovani. Ja tam byla v unoru na revizi a naprosta spokojenost. Ja zas nemam rada ty totalni tovarny Apolinar a Podoli. Bulovka je jeste horsi a ostatni mame z ruky. No, treba budu mit stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
20.7.12 17:30

Já tam rodila teď v červnu. k Dr. Královi jsem chodila nejčastěji do poradny a nakonec jsem ho měla i u porodu. Na porod a personál kolem něj si nemůžu stěžovat, všichni byli naprosto úžasní, včetně Dr. Krále. Musím ale uznat, že mě v poradně všichni také přesvědčovali že je miminko mnohem menší než nakonec bylo, takže se to bez menších komplikací neobešlo, ale vše dopadlo dobře a nakonec jsem byla ráda že mi císaře i přes moje protesty neudělali. Co se týká pobytu na šestinedělí, tam už to tak růžové nebylo, ale kdybych měla někdy rodit znovu, klidně jdu zase do Krče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
20.7.12 18:24
@veroniak17 píše:
Já tam rodila teď v červnu. k Dr. Královi jsem chodila nejčastěji do poradny a nakonec jsem ho měla i u porodu. Na porod a personál kolem něj si nemůžu stěžovat, všichni byli naprosto úžasní, včetně Dr. Krále. Musím ale uznat, že mě v poradně všichni také přesvědčovali že je miminko mnohem menší než nakonec bylo, takže se to bez menších komplikací neobešlo, ale vše dopadlo dobře a nakonec jsem byla ráda že mi císaře i přes moje protesty neudělali. Co se týká pobytu na šestinedělí, tam už to tak růžové nebylo, ale kdybych měla někdy rodit znovu, klidně jdu zase do Krče.

A na 6N jsi byla na normalnim pokoji? Co tam bylo nic moc? Asi navstevy na chodbe a jidlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
20.7.12 20:02

No mě zase řekli, že bude větší než nakonec byl. Já jsem tam byla spokojená. Váhu vždy jen odhadují a je samozřejmé, že jsou zastánci přirozeného porodu.

Jsou taky jen lidé tak jim nemůžeme dávat za vinu vše co se nepovede :)

Dr. Chromjaková byla má záchrana. Na tu nikdy nic špatného říct nemohu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
20.7.12 20:16

Chromjakova me prijimala v unoru k revizi. A ja ji tvrdila, ze do roka a do dne tam porodim. Tak snad… Ono vsude je neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
20.7.12 20:19
@Tučňáková píše:
Chromjakova me prijimala v unoru k revizi. A ja ji tvrdila, ze do roka a do dne tam porodim. Tak snad… Ono vsude je neco.

souhlasím…opravdu si člověk nevybere :P
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.7.12 15:38
@Tučňáková píše:
A na 6N jsi byla na normalnim pokoji? Co tam bylo nic moc? Asi navstevy na chodbe a jidlo?

Tak jídlo mi ani tak nevadilo. Návštěvy na chodbě byly na nic. Ta chodba je prakticky nevětratelná a když se tam v těch vedrech nahrnuly návštěvy, tak tam bylo za 5 minut nedýchatelno. Dost mě taky odpuzovala plíseň všude ve spárech kachliček ve sprchách a arogantní chování některých dětských sester. Ale těch příjemných a ochotných tam byla převaha.
Nakonec mě ještě udivilo, že za celé 4 dny mi nikdo během vizity neprohmatal břicho ani se mi nepodívali na šití, zda je všechno v pořádku. Prostě si mě vůbec nevšimli a propustili mě jen tak.
Ale jak říkám, stejně bych tam šla klidně rodit znova, i když mít prachy na nadstandart, radši jdu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
21.7.12 19:00

To jana1111:
tak přirozený porod si fakt představuji jinak, než s hromadou oxytocinu a dolsinu, ručním otvíráním rodičky a dalších libůstek, které použili u mně. Krč je jedna z posledních, která ještě dolsin používá. A to, že dítě vyjde tam, kudy by mělo, ještě neznamená přirozený. A že jsou jen lidi??? To si děláš legraci??? Ano, jsou to lidi, ale především jsou to lékaři, kterým svěřujeme svoje životy a životy našich dětí. A všude uvádějí právě i tito lékaři odchylku váhového odhadu 500g. Tak u mně se sekli o celých 1350g. To je trošku mazec, ne? Takže toto jim za vinu vážně dávám. A to, co jsi napsala, jako že se něco nepovede, to je opravdu síla. U mně se jim to „nepovodelo“ až tak, že mám dítě s ochrnutou rukou a chybělo málo a nemusel tady být vůbec. A ani já ne. Jako že třeba dám auto do servisu, oni mi tam podělají opravu, já se v autě zmrzačím a oni mi pak řeknou, že se ta oprava asi nepovedla a že oni jsou jen lidi? To jako lékaři jsou něco extra? Jsou něčím zvláštním chráněni, o čem nevím? Ne, je to jejich profese a tu by měli ovládat.
Po porodu stále tvrdili, že šití nemám mnoho, že je to pár stehů. Zvláštní, když mě Král šil 3/4 hodiny. To lhali taky, protože venku toho fakt moc není, ale celý vnitřek mi seštepoval tak fušerácky, že se to celé zanítilo a mě musel můj gynekolog po měsíci marného léčení mastmi čistit stříkačkou s peroxidem.
Prvního syna jsem tam porodila taky a taky se zasekl ramínkama. A to měl jen 4500g. Naštěstí to tehdy dr zvládla a vyndala ho bez poškození. Takže když jsem jim říkala, že cítím, že dítě bude ještě větší, měli k tomu taky tak přistupovat. Když jsem mladé lékařce při příjmu znovu opakovala, že mám břicho o dost větší než při prvním těhotenstí, řekla mi jen arogantně, že neví, jestli jsem byla kus už před těhotenstvím. Opravdu tlustá nejsem.
A i kdybych toto vše pominula, tak mi pořád vrtá hlavou, proč teda polovina matek na šestinedělí byla po císaři a to měli dětičky velikosti králíčků? Opravdu měly všechny takové komplikace nebo je to v našich porodnicích trošku jinak?
Jistě, tohle se mohlo stát v kterékoliv porodnici, ale bohužel to bylo právě v Krči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
22.7.12 11:36
@martast píše:
To jana1111:
tak přirozený porod si fakt představuji jinak, než s hromadou oxytocinu a dolsinu, ručním otvíráním rodičky a dalších libůstek, které použili u mně. Krč je jedna z posledních, která ještě dolsin používá. A to, že dítě vyjde tam, kudy by mělo, ještě neznamená přirozený. A že jsou jen lidi??? To si děláš legraci??? Ano, jsou to lidi, ale především jsou to lékaři, kterým svěřujeme svoje životy a životy našich dětí. A všude uvádějí právě i tito lékaři odchylku váhového odhadu 500g. Tak u mně se sekli o celých 1350g. To je trošku mazec, ne? Takže toto jim za vinu vážně dávám. A to, co jsi napsala, jako že se něco nepovede, to je opravdu síla. U mně se jim to „nepovodelo“ až tak, že mám dítě s ochrnutou rukou a chybělo málo a nemusel tady být vůbec. A ani já ne. Jako že třeba dám auto do servisu, oni mi tam podělají opravu, já se v autě zmrzačím a oni mi pak řeknou, že se ta oprava asi nepovedla a že oni jsou jen lidi? To jako lékaři jsou něco extra? Jsou něčím zvláštním chráněni, o čem nevím? Ne, je to jejich profese a tu by měli ovládat.
Po porodu stále tvrdili, že šití nemám mnoho, že je to pár stehů. Zvláštní, když mě Král šil 3/4 hodiny. To lhali taky, protože venku toho fakt moc není, ale celý vnitřek mi seštepoval tak fušerácky, že se to celé zanítilo a mě musel můj gynekolog po měsíci marného léčení mastmi čistit stříkačkou s peroxidem.
Prvního syna jsem tam porodila taky a taky se zasekl ramínkama. A to měl jen 4500g. Naštěstí to tehdy dr zvládla a vyndala ho bez poškození. Takže když jsem jim říkala, že cítím, že dítě bude ještě větší, měli k tomu taky tak přistupovat. Když jsem mladé lékařce při příjmu znovu opakovala, že mám břicho o dost větší než při prvním těhotenstí, řekla mi jen arogantně, že neví, jestli jsem byla kus už před těhotenstvím. Opravdu tlustá nejsem.
A i kdybych toto vše pominula, tak mi pořád vrtá hlavou, proč teda polovina matek na šestinedělí byla po císaři a to měli dětičky velikosti králíčků? Opravdu měly všechny takové komplikace nebo je to v našich porodnicích trošku jinak?
Jistě, tohle se mohlo stát v kterékoliv porodnici, ale bohužel to bylo právě v Krči.

Je mi líto že mrnousek není uplně v pořádku, ale zaplat bůh je jinak zdraví. To že jsou to jen lidi jsem myslela jen to, že bohužel se vždy najde někdo kdo zvolí špatné rozhodnutí a může se to stat komukoliv v jakékoliv porodnici.

Mě malého naštěstí zachránili bez úhony ( musím zaklepat) Měla jsem zkaženou kašovitou PV a infarktovou placentu ve stádiu odlučování. Kdyby se mrnous sám nerozhodl pro překotný porod tak by tu už možná nebyl a doktoři by nic nezmohli a dali by od toho ruce pryč. Já jsem měla Dr. která jednala rychle a hladce. To bylo mé štěstí. Nemylsela jsem to nijak proti tobě. To určitě ne, ale nic z toho předem člověk neví a jakého dr. vylosuješ to je vždy ve hvězdách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
23.7.12 14:13

Ahoj, taky jsem rodila v Krči v letos v dubnu.
Na porodním sále všichni profíci, to si fakt nemůžu stěžovat. Některé dětské sestry na šestinedělí fakt krávy, ale většina v pohodě. S jídlem jsem neměla problém. Nebyla jsem na nadstandardu, takže návštěvy na chodbě, ale dalo se. Na pokoji vedro na padnutí.
Klidně bych tam šla rodit znova. Ale je fakt, že negativních ohlasů z porodního sálu jsem slyšela docela dost - jak urputně trvali na přirozeném porodu a nakonec se ukázalo, že to nebyla ta nejlepší volba.
Přeju hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
23.7.12 14:42

Já jsem rodila v Krči taky letos; předporodní péče, porod a má poporodn - vše bezvadné; hezký přístup a jednání; strava byla naprosto příšerná, tam je opravdu co zlepšovat, něco tak hnusného jsem snad v životě nejedla; každopádně strava se dá přinést z domova; co se mi hodně nelíbilo - bylo novorozenecké; většina dětských sestřiček se většinu času tvářila hodně otráveně a s kojením mě dostaly do stresu; trochu empatie by jim neškodila; nechtěli mě propustit, protože malý nepřibýval /nemohl, netvořilo se mě mléko/; pak nasadili dokrm, tak něco nabral, tak se nad námi slitovali; nicméně jsem si připadala jako krkavčí matka; jinak dítě jsem musela na krmení budit, neexistovalo, aby se vzbudil sám; bohužel do teď mu zůstalo, že se vzbudí jen když má naprosto nesnesitelný hlad a to pak ječí jak blázen; já hodnotím porodnici velmi kladně, jen by mohli udělat něco s tím dětským a stravou

• Citovat
  • Upravit
14688
23.7.12 15:39

Dekuji…rada ctu i pozitivni zkusenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
23.7.12 16:23

karolínko12, taky mě naprosto vydeptaly kvůli kojení. Já mlíko měla, hned třetí den po porodu a kvanta. A stejně furt bylo všechno špatně. Ty dětský sestry jsou fakt důry, tedy já narazila na dvě takové. Bohužel z toho týdne, co jsme tam byly, tak měly směnu 5 dnů. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
23.7.12 19:07
@kotluse píše:
Ahoj, taky jsem rodila v Krči v letos v dubnu.
Na porodním sále všichni profíci, to si fakt nemůžu stěžovat. Některé dětské sestry na šestinedělí fakt krávy, ale většina v pohodě. S jídlem jsem neměla problém. Nebyla jsem na nadstandardu, takže návštěvy na chodbě, ale dalo se. Na pokoji vedro na padnutí.
Klidně bych tam šla rodit znova. Ale je fakt, že negativních ohlasů z porodního sálu jsem slyšela docela dost - jak urputně trvali na přirozeném porodu a nakonec se ukázalo, že to nebyla ta nejlepší volba.
Přeju hodně štěstí. :kytka:

S tím vedrem souhlasim :? Eodila jsem 29.9. 2011 a vedro tam bylo hrozné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková