Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pro dítě nedávají žádné plíny, ale je tam kosmetika. (Weleda, Johnsons). Oblečení pro děti dávají (já měla s sebou jedno náhradní, protože mi pro mého 53 cm velkého klučinu dali 50.
Nadstandart se vyplatí.
Kdybych tam šla rodit znovu, tak porodní plán, manžela s sebou. Veškeré info o kojení a nenechat se odbýt.
Pokud máte zájem, mám deníček o porodu v Kolíně a podobných (z Kolína) jsem tu četla víc.
EDIT: Nechci nikoho odrazovat. Osobně jsem byla více méně spokojená.
Ahoj, já tam rodila v červenci 2011, tak nevím, jestli se něco změnilo.
Pro sebe: noční košile, poporodní kalhotky, vložky do poprsenky, vložky tam měli, ale nedoplňovali je, takže nějaký sebou, čaj na podporu kojení + klasika toaleťák, voda, ručník atd.
Miminku: oblečení jen na cestu dom, plenky, přebalovací podložky, nějaké látkové pleny na utírání apod, ubrousky nebo s čím budeš přebalovat.
Byla jsem na obyč. pokoji a byla jsem ráda, že nejsem sama… ale záleží na koho narazíš.
Já teda jestli můžu poradit, jak každý řiká vlastní noční košili… já sem měla tu nemocniční, a každý ráno a večer sem si došla za sestrou pro novou, byla sem upocená, stalo se mi i přes noc že vložka vše nepobrala
takže kdybych měla vlastní musela bych jich mít tak 10… ale bez problému mi vždy dali čistou… a o ty vložky jsme poprosili pani co tam chodí vytírat a taky bez problému doplnila… ![]()
@didinky píše:
Ahojky, chystám se rodit v červenci - možná koncem června v Kolíně, poradíte mi co jste potřebovali a bez čeho jste se neobešli? Třeba plínky pro mimčo, kosmetika, porodnické vložky a podobně…Případně jestli má cenu platit si nadstandart? Už doma jednoho prcka mám, takže vím do čeho jdu, ale první jsem rodila u Apolináře a nikde nemůžu najít odpověď na tyhle otázky…
Díky moc za Vaše rady
Ahojky,
díky, přesně tohle jsem potřebovala vědět, zatím díky všem za radu ![]()
@Hřiběnka píše:
@didinky Ahoj, sice ti neporadím, ale třeba se tam sejdeme
a kde bydlíš? Máš termín asi koncem června, viď?
Ahojky maminy, tak já jsem jedna jak to vypadá z mála, která taky není moc spokojená s Kolínem… rodila jsem tam v lednu 2011, v prosinci a na začátku ledna jsem tam ležela týden, kvůli vysokému tlaku, ale jen jsem ležela, nikdo mi nic neřekl, léky žádné a 3× denně měřili tlak a monitor mimíska… tlak byl normální i nižší, ale stejně si mě tam nechali týden… za týden jsem vždycky shodila 2kg, pár sestřiček bylo fakt milých, ale pár i takových, že nesedly… koupelna byla dosti děsná, jedinou rekonstrukcí proběhla výměna oken… na utz Mudr. Bečvář - nemluva, Mudr. Hanzlík - nemluva, Mudr. Tomáš - toho bych vyhodila rovnou, když jsme se všechny chtěli něco dozvědět, tak jsme prosili staniční, aby nám domluvila Mudr. Adámka… Ten byl jedinný s lidským přístupem a ochotně vše vysvětlil… vlastní porod, byl vyvolávaný, Mudr. Tomáš zaváděl tabletu, jedna se povedla, jelikož se nic nedělo za hodinu druhá, ta se mu bohužel ztratila, takže jí tam lovil, načež si vzal další a ruku jsem tam měla snad po zápěstí… tekly mi slzy, pak monitor, pak na porodní a tam opět snad každý kdo mohl, tak se ve mě hrabal a sahal mi snad až na mandle… já už fakt nemohla, bolelo to jak čert, takže ikdyž jsem nechtěla musela jsem sem tam uhnout, což se jim nelíbilo… nakonec to dopadlo na akutního císaře, malý se dusil, naštěstí ho zachránili včas, takže přes to všechno díky… a co se týká odd. šestinedělí… tak jsem si po probděné noci na pokoji s nějakou maminkou zaplatila nadstandard a byla jsem spokojená, tam dokonce byly i vložky na záchodě i toaletní papír… sestřičky ženské byly příjemné, s dětskýma sestrama to bylo horší… malého mi nenosily pravidelně se přisávat když byl na JIP, takže se mi mlíko udělalo pozdě a i tak mi ho přikrmovali, než aby ho donesly častěji… 2 byly extra protivné… naštěstí jsem rodila už podruhé, takže jsem od nich nic nepotřebovala… v květnu mě to čeká znovu a naposledy, tak jsem zvědavá, jestli budu mile překvapená, nebo to bude stejné… jako porodní asistentku bych si přála sestřičku Mádlovou a jako porodníka Mudr. Kocourkovou, chodím k ní i normálně, tak bych jí brala klidně, ale zase to půjde císařem, takže je mi to skoro jedno… jen jsem zvědavá, jestli budem dělat epidurál nebo zase celkovou anestézii… Ať už se rozhodnete kterákoliv pro Kolín, nebo jinou nemocnici, těch pár dní se dá vydržet, protože ten uzlíček co si domů odvezete za to stojí… Všem přeju pokud možno hladký porod bez komplikací a krásná zdravá miminka…
![]()
@didinky Přímo v Kolíně, na sídlišti
A ty? Jj, termín mám 29.6.
@ajkix já si to moc nepamatuju, ale kolem 350 - 450 korun za noc… já tam byla týden… ale já jsem za něj byla moc ráda, nesnáším nemocnice a odloučení od rodiny, ale tady jsem byla sama a tak jsem si to docela užila a pěkně si odpočala… byla tam navíc tel. rádio, rychlovarná konvice a lednice… ale jinak stejný pokoj jako ty ostatní tam…
@ajkix píše:
Holky a kolik stojí v kolíně ten nadstandart?? děkuji za o.
@gaborka18 píše:
@ajkix já si to moc nepamatuju, ale kolem 350 - 450 korun za noc… já tam byla týden… ale já jsem za něj byla moc ráda, nesnáším nemocnice a odloučení od rodiny, ale tady jsem byla sama a tak jsem si to docela užila a pěkně si odpočala… byla tam navíc tel. rádio, rychlovarná konvice a lednice… ale jinak stejný pokoj jako ty ostatní tam…
@nikil jo jo jsou tam dvě postele, a docela blbě daný, ale já měla to štěstí, že tu druhou nemuseli obsadit…
@gaborka18 píše:
@nikil jo jo jsou tam dvě postele, a docela blbě daný, ale já měla to štěstí, že tu druhou nemuseli obsadit…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.