Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
luciblank1 píše:Hellik píše:No je to fakt manžel se mnou nebyl až když se to rozběhlo když mě přijímali a viděli že je to na delší dobu odkázali ho domů a přišel až k večeru a teď jsem zvědavá jak to bude probíhat u druhého porodu ale tentokrát si ho tam vydupu když už si za to zaplatím ale jinak si není na co stěžovat. jinak co se týče doktorek tak souhlasím já si nepamatuji která dr. mě rodila ale opravdu nebyla moc příjemná a neměla žáden cit snad tentokrát natrefím na mužský
Luciblank - no ještě mě překvapuje, že všude čtu, jak tam může partner být a jak je to v pohodě. Ale od tebe a ještě od jedné kámošky jsem už slyšela, že poslali muže pryč. Další kamarádka mi říkala, že si ho tam musela vydupat a prostě dát jasně najevo, že ho tam chce celou dobu..... No uvidíme. Bohužel mi nic nezbývá.mám termín 5.9.2011 a už teď se těším až budu mít broučka u sebe a vše za sebou
jéé ,já ti závidím..já až 15.9…tak pak doufám napíšeš jak to snima šlo
Jinak já chci taky chlapa u porodu i na hekárně..vydupu si ho a hotovo,máme na to právo,takže když ho odkáže domů tak on i já razantně řeknem ,ne on bude tady!!!!
Pak sem určitě napište, jestli může být partner celou dobu přítomen, protože jsem taky slyšela různé názory. I když v porodnici nám sestra říkala, že může být celou dobu…
Podle mě je nejdůležitější právě na tu první dobu porodní… Dokonce tam sestra říkala, že může být první, porod vynechat (pokud se necítí) a vrátit se až bude mimčo na světě… (Doufám, že si to dobře pamatuju a nemystifikuju.)
Rozhodně jsem na to zvědavá.
Ahojky.. Se mnou manžel byl i na hekárně a musím říct-díky bohu. Měla jsem nějaký komplikace a musela jsem pořád ležet na monitoru, takže mi fakt hodně pomohl ukidnit se:-) Měl se mnou být celou dobu-akorát když mi napichovali epidural, tak musel jít ven což chápu. Nakonec jsem jela na akutního císaře ale byl celou dobu na chodbě a hned běžel k malýmu, jakmile ho ze mě vydolovali a pak jel se mnou na jipku a večer tam se mnou seděl 2 hodiny. Já byla naprosto spokojená.
Ahojky. No já přenášela 10 dní, tak mě poslali do špitálu. Bohužel byly Velikonoce, tak to nechali na druhý den. V úterý mi dali vyvolávačku a ono nic. Ve středu zkusili druhou a prý když to nazabere, tak ve čtvrtek císař. V noci to na mě ale přišlo-bohužel jen kontrakce. Asi v 8 ráno mi napíchli vodu, ale ničemu to nepomohlo. Nabídli mi epidural, tak jsem kejvla. Malej nesestoupil do por.cest a já se spíš zavírala, než otevírala:-( Ve finále se tam malýmu nelíbilo, tak jsem mazala na císaře… Ale byly tam 2 ženský, kterým to taky vyvolávali a šli na hekárnu do 2 hodin od podání… Tak asi jak u koho..
luciblank1 píše:
No je to fakt manžel se mnou nebyl až když se to rozběhlo když mě přijímali a viděli že je to na delší dobu odkázali ho domů a přišel až k večeru a teď jsem zvědavá jak to bude probíhat u druhého porodu ale tentokrát si ho tam vydupu když už si za to zaplatím ale jinak si není na co stěžovat. jinak co se týče doktorek tak souhlasím já si nepamatuji která dr. mě rodila ale opravdu nebyla moc příjemná a neměla žáden cit snad tentokrát natrefím na mužský mám termín 5.9.2011 a už teď se těším až budu mít broučka u sebe a vše za sebou
Moje holčička se narodila 10.9. před dvěma roky - tak to je skoro stejné datum - držím palečky ![]()
Ahoj. Já v Kolíně rodila a UŽ NIKDY!!! Při příjmu jsem byla na 7 cm, takže přítel tam se mnou zůstával. Nebyl na monitoru a pochopitelně při klistýru ale na sále už se mnou mohl být a byl i ty 2 hodky po porodu. Porod jsem na prvorodičku měla rychlý, ačkoliv jsem zpočátku špatně tlačila. Doktorka studený čumák, vždy jen přišla šáhla do mě a zase zmizela, ani nevím jak se jmenovala, protože to, aby se někdo představil se v této nemocnici nenosí. No akorát porodní sál jsou asi 3 nebo 4 kóje vedle sebe, takže pokud rodí víc žen najednou, vše je slyšet - ona i doktoři, veškeré hovory. Když se mi zbrzdily kontrakce a hnali mě do sprchy ať se to rozjede nebo na WC musela jsem jít do šatny kde se převlíkali nastávající tatínkové!!! V tu chvíli je to člověku jedno v těch bolestech,ale takhle s odstupem mi to přijde trapný. Na novorozeneckém oddělení jsou sesty pro ženský a pro miminka zvlášť. Sestry pro ženský ok, nebyl problém, vždycky pomohly. Dětské sestry až na jednu hrůza. Abych to uvedla na správnou míru, když tam přijdete, porodíte a kojíte, bez problému a nic po nich nechcete, tak asi ok. Jenže my měli problém, resp. syn má vývojovou vadu a nešlo mu sát, ačkoliv nás nutili jen kojit. Jak se převlíká a přebaluje mi jako prvorodičce neukázali (ale to jsem znala od synovců, takže pro mě to problém nebyl) a koupání mi ukázali až 3. den, kdy jsem na tom vyloženě trvala a vydupala si to (ty tři dny před tím měl hypermanganové koupele a to mi ho na koupání brali). Ačkoliv jsem byla přesvědčovaná, že syna kojit lze a jak se krásně snaží, bylo to zbytečné. Jeho skutečný stav (resp.stupeň VVV) jsem se dozvěděla až po přečtení propouštěcí zprávy, do té doby v podstatě mlžení, zlehčování a samé neurčité info s tím, že více mi řeknou až na specializované klinice…Co vím, tak Kolíňačky v Kolíně rodit moc nechtějí, hodně se jezdí do Čáslavi, tam jsem slyšela samou chválu, takže já příště zkusím frčet tam. Přeji všem pohodový porod.
Já rodila v Kolíně 12.5. a jak už jsem tu psala, tak si nemůžu stěžovat a byla jsem tam naprosto spokojená. Když jsme tam dorazili, tak říkali, že to bude na dlouho, že jsem otevřená jen na 1cm… Ale nikdo neřekl ani slovo o tom, že by měl jet přítel domů. Byl tam se mnou celou dobu. Všichni byli strašně hodný - porod fakt na jedničku.
Je pravda, že pak na tom šestinedělí člověku skoro nic neukážou. Ukázaly nám jen koupání a to bylo šup šup… Já nikdy tak malý mimčo v životě ani v ruce nedržela a všechno jsem zvládla. Hrozně jsem se sice bála, ale pak se prostě projeví ty mateřský pudy a je to všechno automaticky… Holt když člověk něco potřebuje nebo chce poradit, musí jít a zeptat se… Jestli ještě někdy budu rodit, zase jedině v Kolíně ![]()
zuziiiiik píše:
Já rodila v Kolíně 12.5. a jak už jsem tu psala, tak si nemůžu stěžovat a byla jsem tam naprosto spokojená. Když jsme tam dorazili, tak říkali, že to bude na dlouho, že jsem otevřená jen na 1cm… Ale nikdo neřekl ani slovo o tom, že by měl jet přítel domů. Byl tam se mnou celou dobu. Všichni byli strašně hodný - porod fakt na jedničku.
Je pravda, že pak na tom šestinedělí člověku skoro nic neukážou. Ukázaly nám jen koupání a to bylo šup šup… Já nikdy tak malý mimčo v životě ani v ruce nedržela a všechno jsem zvládla. Hrozně jsem se sice bála, ale pak se prostě projeví ty mateřský pudy a je to všechno automaticky… Holt když člověk něco potřebuje nebo chce poradit, musí jít a zeptat se… Jestli ještě někdy budu rodit, zase jedině v Kolíně
Já tam ted ležela s podezřením předčasného porodu a mohu říct,že jsem spokojená ono nikde to nebude na 1…ale já rozhodně budu rodit tam…
Pustili mě minulej čtvrtek a mohu říct,že všichni byli ok ![]()
rošťanda píše:zuziiiiik píše:Já tam ted ležela s podezřením předčasného porodu a mohu říct,že jsem spokojená ono nikde to nebude na 1…ale já rozhodně budu rodit tam…
Je pravda, že pak na tom šestinedělí člověku skoro nic neukážou. Ukázaly nám jen koupání a to bylo šup šup… Já nikdy tak malý mimčo v životě ani v ruce nedržela a všechno jsem zvládla. Hrozně jsem se sice bála, ale pak se prostě projeví ty mateřský pudy a je to všechno automaticky… Holt když člověk něco potřebuje nebo chce poradit, musí jít a zeptat se… Jestli ještě někdy budu rodit, zase jedině v KolíněPustili mě minulej čtvrtek a mohu říct,že všichni byli ok
Ležela jsi v 1. patře na rizikovým, viď???? Tam jsou naprosto úžasný… Já tam ležela 3 dny kvůli vysokýmu tlaku
Zuziku…jj ležela a byli všichni fajn i neoblíbený dr:Hanzlík…ležela tam holčina semnou co měla jít rodit,maj rodinu plných doktorů a říkala,že si vymohla Hanzlíka na císař,prý je nejlepší.....takže ted se už vážně nebojím rodit tam.....spíš Pa byli některý divný,ale když člověk ví jak na druhého tak je to v klídku… ![]()
Ahoj, já mám termín 19.9., rozhodovala jsem se mezi nymburkem a Kolínem, ale půjdu do Kolína. 24.8. se tam jedu s manželem podívat, abych viděla jak to tam vše vypadá, jezdila jsem tam jen na některé UTZ a nějaká vyšetření, protože jsem pacientkou MUDr. Tomana, který je i tamním primářem, ale sál atd. jsem neviděla. Manžela chci mít celou dobu u sebe, čekáme první mimi tak z toho budeme oba vystresovaní, hlavně já a potřebuji podporu!!
ahojda holky,
Zprávy z bojiště ![]()
Díky malým problémům v těhotenství jsem si musela jít na jeden den lehnout do porodnice v Kolíně. Musím říct, že sestry i lékaři jsou moc milí a ochotní. Vše vysvětlují. Takže jsem rozhodnutá sem jít i rodit. Jediné, co mě děsí je probíhající rekonstrukce před areálem. Celodenně tu slyšíte zbíječky. Takže se ještě poptám, jestli v prosinci budou pracovat. No doufám, že ne.
Ahojky holky tak už se mi to pomalu krátí už jsem na začátku 39tt a jsem plná očekávání jaké to bude ale snad to dopadne dobře hlavní co bych chtěla je mít manžela u sebe.
Byla jsem asi před 14 dny na soupisu porodopisu a musím říct že některé PA jsou opravdu namyšlené hvězdy ale člověk si je musí umět usměrnit a hned se chovala dotyčná doře na některé věci se zeptala snad 100× ale lepší tak než-li nic
Byla bych opravdu moc ráda kdyby to na mě už přišlo v těhle hicech je to šílený
ale jak to tak sleduju prďolkovi se u mě moooc líbí
Teď jsem tu moc nebyla spíše frmol doma přípravy starost o Adama takže mazec
A k tomu všemu teď bojuju s otoky na nohy no síla mám je jak dýně opravdu radost pohledět
Až budu mít porod za sebou hned dám vědět může to být každým dnem
Tak kdybyste to některá stihla dřív než já dejte vědět.Zítra běžím na kontrolu, už od soboty přenáším tak uvidím co a jak. Pokud budu po porodu schopná hned jak to půjde dám info jaké to v Kolíně bylo. Ale zatím na mě vše působí OK
Na porod se těším, spíš mě děsí ten pobyt potom tam. Jsem takový domácí typ a bude se mi stýskat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.