Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobre odpoledne, prosim o radu. Je potreba se nejak registrovat predem u pediatra nebo se to dela az po porodu? A jestli je potreba pred porodem, tak kdy nejpozdeji a co vse k tomu potrebuji?:-) dekuji predem za odpovedi, v tomhle se moc neorientuji:-)
@zdendik Normálně si nějakého vybereš a buď mu zavoláš nebo tam dojdeš, zda vás vezme. On si napíše tvoje jméno (nejspíš) a řekne ať zavoláš až budete doma z porodnice. V porodnici jen nahlásíš jeho jméno. Po porodu mu hned zavoláš a on/ona většinou přijede k tobě domů.
@zdendik
mela bys predem, protoze v porodnici po tobe to jmeno budou chtit nahlasit. je to kvuli zaslani vysledky testu, na ktery se v porodnici odebira krev.
Je tak to by bylo supr, dekuju za odpoved:-) ja to teda tady na detsky mam par kroku, tak 5 minut cesty ani ne, ale kdyby prisla pani doktorka domu, bylo by to supr:-) prece jenom, v listopadu tam bude plno nemocnych deti v cekarne:-) @Sibyla0
@zdendik já jsem si došla k doktorce někdy v 8 měsíci se domluvit, jestli malého vezme. Řekla že v pohodě a že jsem jedna z mála, která se jde domluvit předem, že většinou k ní jdou maminky až s miminem. Ptala se pro zajímavost, jestli víme co čekáme, víc ji nezajímalo. Dala mi číslo ať jí po návratu z porodnice zavolám a domluvíme se jestli přijdu na kontrolu já nebo přijde ona k nám. Další mimčo plánuju nahlásit někdy v průběhu těhotenství, extra tam už nepůjdu.
@zdendik rozumná doktorka má novorozence zvlášť a rozumné maminy v té době s nemocnými dětmi k doktorovi nelezou. Já jsem si teda na první kontrolu taky doktorku zavolala byly strašné mrazy a já jsem byla ráda že jsem ráda. Pak jsem chodili na kontroly k ní a nenarazila jsem na prskající dítě v čekárně. Když už nějaké přišlo tak čekalo na chodbě.
@Aspera no jo, ale my jsme maly mestecko, tady jsem nikdy nevidela ze by tady bylo neco zvlast:-) a i kdyby tam zrovna zadne ditko v cekarne nebylo, tak ty bacily se tam nejakou dobu drzi:-)
Určitě je vhodné před porodem, protože z porodnice tam posílají zprávu, respektive výsledky ze screeningu a většinou tam chtějí jméno a adresu lékaře, ke kterému dítě odesílají do péče. Kdy to uděláš, je jen na Tobě, je to úplně jedno. Stačí si k vybranému zajít nebo zavolat a jen se optat, zda vás po porodu vezmou. Já tam třeba před prvním porodem volala, sestřička mi řekla, že nás vezmou a že se máme ozvat, jak nás propustí potom z porodnice. Toť vše.
@zdendik píše:
prece jenom, v listopadu tam bude plno nemocnych deti v cekarne:-)
vetsina fakt domu prijde (u nas byla treba jenom sestricka), ale i kdybys musela tam, tak se nemocnych deti neboj, pediatri mivaji vyhrazene hodiny pro miminka.
@zdendik my taky a má vyhrazené 2 hodiny týdně na prevence a tam nemocní nesmí.
Já jsem mu volala asi 14 dní před termínem, zapsali si moje jméno a termín porodu a řekli mi, že mám zavolat ten den, co se vrátíme z porodnice. Hned druhý den se u nás zastavil a pak už jsme šli v asi 10 dnech k němu.
@zdendik Ahoj, já si pediatra vybrala během těhotenství a cca měsíc před porodem ho kontaktovala, zda se k němu můžeme zaregistrovat. V porodnici jsem nahlásila jeho jméno, po propuštění mu zavolala, přijel nás se sestřičkou navštívit, miminko prohlédl a pohovořili jsme. Ordinační hodiny má zvlášť pro zdravé, zvlášť pro nemocné a zvlášť pro kojence ![]()
Najít si pediatra předem, v porodnici budou chtít nahlásit jméno, ke komu budete chodit..
Pesiatra je třeba domluvit, někteří neberou. Jinak náš pediatr má extra hodiny pro nemocné a pro preventivní prohlídky, a děti na tu prevenci dokonce dělené podle věku (0-6m, 6-18m, větší). A teda mají to tak i oéstatní doktorky na středisku.
Jinak kvůli komplikacím s kojením jsem byla se šestidenní malou u doktora osobně (v srpnu), ale kdybysme nebyly, tak běžně u nás chodí domů sestra - poradit s péčí o malé, prohlédnout a tak.
OT
za aku dobu poslu tie vysledky zo screeningu?
Resp.ako dlho trva vysetrenie?