Registrace v ŽR/OR - platby SSZ

584
21.12.10 17:36

Registrace v ŽR/OR - platby SSZ

Holky prosím o radu. Kamarádka Američanka řeší s Cizineckou policií problém. Zažádala o prodloužení víza, ale chtějí po ní od SSZ potvrzení o bezdlužnosti od června 2010, ale oni jí ho jsou ochotni vystavit až od 27.7., kdy je zaregistrovaná v Obchodním rejstříku (v Živnostenském rejstříku je od 10.6.) Pracuje jako lektorka angličtiny.

Na SSZ jsem s ní byla, úřednice samy nevěděly co a jak řešit a přestože jsme kvůli Cizinecké policii vyplnily žádost o registraci k 10.6. a vystavení bezdlužnosti od tohoto data (kámoška zaplatila i za ten červen), SSZ jí stejně vystavila potvrzení o bezdlužnosti až od 27.7. (což je datum registrace v Obchodním rejstříku). Zítra to jdeme řešit na Cizineckou policii, už dost hoří termín.

Bohužel jsem pro ni jen jako tlumočnice, sama živnostník nejsem, tak se v tom nevyznám… :nevim:

Dokážete prosím někdo poradit, jak to na Cizinecké skoulet, aby mi kámošku nakonec nevyhostili? :zed:

Je vůbec nutné, zda když se zaregistruje jen do ŽR, aby platila něco SSZ?
Děkuju moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12867
21.12.10 19:47

Oprávnění podnikat jí vznikla jako cizince až zápisem do OR, zápis v ŽR byl učiněn, aby dostala potvrzení pro CP, že splňuje u nás podmínky pro podnikání, ale samotné právo podnikat jí vznikla až zápisek do OR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
22.12.10 11:15

Mag, moc děkuju! Dneska jsme to zvládly, bylo to vlastně pochybení na straně CP, že chtěli „bezdlužnost“ od června, když je zápis v OR od 27.7. Tak to dnes uznali a řekli, že je vše ok a v úterý si kámoška půjde pro vízum. Uf, byla to bojovka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat