Líný přítel

Anonymní
21.12.10 09:35

Líný přítel

Ahoj.mám takový docela velký problém.S přítelem máme 10 měsíční holčičku a on od té doby co se narodila nepracuje.Zbláznil se do jedné hry a od rána do večera sedí u pc.Vůbec nevím co s ním mám dělat nemáme peníze a jemu to je jedno.Zkoušela jsem ho snad milionkrát přesvědčit ať se na tu hru vykašle a najde si práci nic nepomohlo.Tak jsem se rozhodla že od něj odejdu.Chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás neví jestli bych dostávala nějaké příspěvky (na bydlení a tak.).A taky by mě zajímalo co by se stalo kdyby mi neplatil na dceru?Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14546
21.12.10 09:40

máš trpělivost, já bych ho hnala klackem… z čeho žijete?
příspěvek na bydlení můžete dostat, pokud nejste v pronájmu - bez trvalýho bydliště apod. nevím jestli není nějaká změna, ale dřív to tak bylo, musela bys mít buď dekret na státní-obecní byt, nebo by ten byt měl být tvůj-nejde to určitě v družstevním bytě, kde bys byla v pronájmu a to i kdybys měla trvalý bydliště, to jsme řešili teď s tchyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
21.12.10 09:40

V podoblé situaci je kamarádka, s tím rozdílem, že ona má 4 děti, je na mateřské a manžel od ní odešel za jinou. Dostává příspěvek na bydlení, na živobytí…to vše zjistíš na sociálce. Na vyřízení těchto dávek čekala měsíc a půl, teď jí to začnou vyplácet, takže musíš počítat s tím, že až ho vykopneš, budeš cca do 2 měsíců s mateřskou, a přijde k tobě domů sociální pracovnice podívat se jak žijete. co se výživného týče, podáváš žádost k soudu a až soud rozhodně, pak ti manžel bude platit, pokud bude rozumnej tak i dříve, nevím jak to je, ale vím že výživné se upřednostňuje před exekucí a nejsem si jistá, zda by ti ho za manžela vyplácela sociálka a pak ho vymáhala po něm? ale u jakožto nezaměstnaného žádné zázraky nečekej, každopádně tvé rozhodnutí schvaluju a fandím ti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
21.12.10 09:41
jadviga píše:
příspěvek na bydlení můžete dostat, pokud nejste v pronájmu - bez trvalýho bydliště apod. nevím jestli není nějaká změna, ale dřív to tak bylo, musela bys mít buď dekret na státní-obecní byt, nebo by ten byt měl být tvůj-nejde to určitě v družstevním bytě, kde bys byla v pronájmu a to i kdybys měla trvalý bydliště, to jsme řešili teď s tchyní.

kamarádka dostala od soc. 10 000 a to jsou v pronájmu a nejsou tam trvale hlášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
21.12.10 09:43
nulu86 píše:
jadviga píše:
kamarádka dostala od soc. 10 000 a to jsou v pronájmu a nejsou tam trvale hlášení

na bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914
21.12.10 09:44

Přítel je očividně závislý a měl by se jít léčit. Nedivím se, že tvoje domluvy nezabraly, protože v případě závidlosti opravdu pomáhá většinou jen léčba, a ani ta ne ve všech případech.
Ale k tvojí otázce. Nenapsala jsi, jaké jsou vaše majetkové poměry, kde bydlíte (hypotéka, podnájem…), jaký máš rodičák, kde budeš bydlet. Na alimenty máš nárok i v případě nezaměstnaného přítele. Bez těchto informací ti těžko někdo řekne, jestli bys mohla mít nárok na nějaké příspěvky od státu.

Příspěvek upraven 21.12.10 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
21.12.10 09:45

už jsem to dočetla, já říkám ,že nevím jak to je, ale jak to bylo, takže možný to je, a když je k tomu sama, tak to se nedivim, že dostane tolik, ale musí se hodně běhat a zjišťovat, co všechno člověk může dostat, protože to bhužel nikdo neřekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
21.12.10 09:46
jadviga píše:
nulu86 píše:
jadviga píše:
na bydlení?

ano, na bydlení…alespoň to tan říkala, vím že mateřskou má 7600, výživné na dítě z 1. manželství 2000 a celkem s dávkama, co jí přiklepla sociálka má 22 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.12.10 10:34

NULU86:promin ale to je nesmysl..příspěvek na bydlení nedostane když bydlí v pronájmu :wink:
a kolik platí nájem sim tě,že dostala tolik?? 8-o tam jsou jen nějaký procenta ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
21.12.10 10:42
Mamina87 píše:
NULU86:promin ale to je nesmysl..příspěvek na bydlení nedostane když bydlí v pronájmu :wink:
a kolik platí nájem sim tě,že dostala tolik?? 8-o tam jsou jen nějaký procenta ..

Ahoj,
pokud má nájemní smlouvu, tak může dostat příspěvek na bydlení.

• Citovat
  • Upravit
2451
21.12.10 10:51
Mamina87 píše:
a kolik platí nájem sim tě,že dostala tolik?? 8-o tam jsou jen nějaký procenta ..

nájem platí 13 000, já nevím, takhle mi to bylo řečeno…a ono se 4ma dětma být sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.12.10 10:55

když jsem já žádala o příspěvek na bydlení tak mi taky bylo zděleno že pokud bydlím v podnájmu tak mi ho určitě nedají.vůbec jich nezajímá životní situace,bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.12.10 11:23
Bajča píše:
když jsem já žádala o příspěvek na bydlení tak mi taky bylo zděleno že pokud bydlím v podnájmu tak mi ho určitě nedají.vůbec jich nezajímá životní situace,bohužel :-(

přesně tohle bylo řečeno i mě,proto se divím že kamarádce Nulu jí příspěvek na bydlení dali :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.12.10 11:24
JaSe píše:
Mamina87 píše:
Ahoj,
pokud má nájemní smlouvu, tak může dostat příspěvek na bydlení.

mě bylo řečeno něco úplně jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
21.12.10 11:33
Mamina87 píše:
Bajča píše:
když jsem já žádala o příspěvek na bydlení tak mi taky bylo zděleno že pokud bydlím v podnájmu tak mi ho určitě nedají.vůbec jich nezajímá životní situace,bohužel :-(
přesně tohle bylo řečeno i mě,proto se divím že kamarádce Nulu jí příspěvek na bydlení dali :think: :nevim:

Je to divný, ale moje máma dostala taky příspěvek na bydlení. Žila v pronajatým bytě, smlouva musela být napsaná na ní a musela tam mít nahlášený trvalý pobyt.

Zakladatelko tvůj přítel je regulerní gambler. Ne každý gambler v tom musí utápět peníze, ale je závisllý na tý hře, nic ho nezajímá. Radím odpojit počítač, proplesknout a případně vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat