Pomoc kamarádce ve špatné situaci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To jí ani nic nenabídli na pracáku? Dá se jí těžko pomoct, jedině, že by si našla partnera. Dneska se práce těžko shání, ale něco by se naskytnout mohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a odkud je kamarádka?…hlavně at nehází flintu do žita, najít práci většinou několik měsíců trvá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a odkud kamarádka pochází že nemůže najít práci??? je tolik nabídek práce.. neříkám že dobrých, ale je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je těžké…
Záleží, odkud je, jestli možní zaměstnavatelé stejně vědí, že má děti a je bez partnera, ani zatajování nepomůže. Každopádně do životopisu nic uvádět nemusí (ani že děti má, ani že nemá) a při pohovoru se jí na to (teoreticky) nesmějí zeptat.
A ještě bych doporučila, pokud hledá práci výrazně pod své vzdělání (uklízečka), aby do životopisu VŠ neuváděla - vypadalo by to podezřele. Obecně mám za to, že se v životopisu uvádějí informace relevantní pro danou pozici, což VŠ na pozici uklízečky rozhodně není, takže bych ani neměla špatné svědomí ze zatajování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud v dané oblasti je málo práce, byt je její, tak bych se ho snažila pronajmout a za prací se odstěhovat ))-: pokud její není, tak nájem může platit i jinde. Jo dneska to mají maminky s více dětma velmi špatné a pokud jsou samy, tak téměř nemožné. Pak si kolikrát některá žena rozmyslí, jestli být sama s dětičkama nebo s manželem (i když jinak by s ním nebyla)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestliže jí končil rodičák, ihned se nahlásit na pracák a nechat si práci nabídnout, jinak hledání sama s 3 dětmi je nesmysl, každý zaměstnavatel, i kdyb to nakrásně nějak utajila zjistí pokud by byla doma na paragrafu je to pro ni i něho problém , ale hlavně pro ni ta zkušební doba je dost dlouhá, Ať hledá s jejím vzděláním přes pracák má větší šance byť za míň peněz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kostickaa píše:
a odkud je kamarádka?…hlavně at nehází flintu do žita, najít práci většinou několik měsíců trvá…
Odkud je??tak ybe me to zajimalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:kostickaa píše:Odkud je??tak ybe me to zajimalo.
a odkud je kamarádka?…hlavně at nehází flintu do žita, najít práci většinou několik měsíců trvá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono holky asi ani nejde o to, ze by prace nebyla, ale co s detma?
A z vlastni zkusenosti vim, ze na pracaku nic moc nenabidnou, clovek musi schanet sam.
To ze je na deti sama, je hrozna nevyhoda, kdo je odvede do skolky/skoly, kdo vyzvedne? Me se nepodarilo najit praci s jednim ditetem, skolka od 7 do 16, dojizdet se nikam neda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
určitě záleží na tom, odkud je, u nás je třeba práce dost, jen si lidi dost vybíraji, tesco, kaufland apod. berou i brigádně a vychází vstříc těm co mají malý děti, jestli má VŠ, tak by se jí tam asi nechtělo, ale hlad je hlad a nic jinýho než taková práce jí nezbyde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlidani deti asi v uvahu nepada, ale zkusila bych najit aspon nejaky uklid, zehleni(myslim tim soukrome).
Ja si zrovna nedavno nasla pani na uklid, ktera je na pracaku a zatim marne hleda…uz uklizi i moji zname a zrovna se ptala i sousedka… na nejaky poradny vydelek to asi nebude, ale aspon neco… da se to delat i po vecerech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, je to MS kraj.
V bance - kupa mladých, perspektivních..
Jedna věc je nepřiznat VŠ, druhá jak vyplnit to že dělala třeba kdysi jednatelku a teď chce do kauflandu za pokladnu. Atd.Atd.
Na pracáku dostane 3500 a pak 2500..
V bytě je v nájmu.
K.
- Citovat
- Upravit
A děti - pokud by se přestěhovala, bude zase úplně bez hlídání.. Jak jsou děti nemocné atd.
- Citovat
- Upravit
tak at prostě historii zaměstnání nikde moc neuvádí…nemusí říkat pravdu…na tu práci kvalifikaci má a hotovo…pokud se jí někdo bude ptát, at řekne pravdu - má malé děti, nemůže si dovolit náročnou práci, kde by musela být dlouho přesčas…ale hlídání pro případ nemoci dětí má…
s oblastí bydlení tedy špatný, tam opravdu není moc na výběr ![]()
a umí jazyky? třeba překladatelský firmy hledají pořád překladatele na texty - jsou to různý výroční zprávy, propagační materiály ale i smlouvy - žádný těžký texty - dá se to dělat z domova - vydělávala jsem si tak při škole a to jsem jazykově na tom docela průměrně - hledají pořád:
http://www.moudrypreklad.cz/?…
http://www.skrivanek.cz/…umocniky.php?…
nebo taky nejsou špatný ochutnávky a propagační akce - pro marketingový firmy - jsou to rychle vydělané peníze - at se zkuséí přihlásit - dělá se to na dohodu - jezdila jsem takhle s cigaretama, lihovinama…ale i s jogurtama - člověk si vydělá kolem 1000 za den - dělá se většinou jen o víkendech - pokud má hlídání, třeba by se dalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, že inkognito ale nechci aby to někdo nějak dohledal skrze mě (A pro nevěřící jim zašlu SZ)
Mám kamarádku se 3 dětma, je bez partnera.
Alimenty nějak zvlášť nepřicházejí, nyní jí končíi rodičák na 3 dítě. Školky u nás nebývají nic moc, nějak by hlídání rozprostřela mezi známé, ale hledá už půl roku práci a nic.. Dokonce ani uklízečka, nic a to už pozměnila životopis tak že je bez dětí..
Příspěvek na bydlení snad bude mít v únoru, ale prosím o jakoukoliv radu, jak se jí dá ještě pomoct.
Pracovat opravdu chce, má vysokou školu.
Je už na to psychicky opravdu hodně zle a mám špatný pocit z toho aby ji nenapadla nějaká blbost..
Omlouvám se za srdceryvné vylíčení situace, ale teď mi brečela do telefonu a já jsem na konci svých nápadů..
Děkuji
Inko K.