Jaká je možnost zbavení otcovství?

Anonymní
19.12.10 11:36

otcovstvi

Dobry den,je moznost zbaveni otcovstvi v pripade ze se 5let nehlasi k diteti,neplati,nenavstevuje?Jedna znama mi tvrdi,ze po 3letech kdy jeji dite nenavstevoval otec to slo.Popripade co proto udelat?..Predem diky za prispevky,vlastni zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
19.12.10 11:42

Zajdi si k právničce sepíš sní vše cena kolem 500kč ona to odnese k soudu, pak už jen čekej. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.10 11:44

Počkej,ta možnost jako vážně je?

• Citovat
  • Upravit
196
19.12.10 11:46

Jasně.Nestará se neplatí..dobré by ještě bylo ,kdyby byl alkoholik,dělal vám ze života peklo.Myslím dobré pro ten případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.10 11:50

No nevim co dela,ikdyz zije v jednom meste.Na ulici se potkame pozdravi a to je vse.Ale i v pripade ze neni alkoholik atd…by to mnelo jit?

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
19.12.10 12:11

Jsem ve stejné situaci. Mi bylo řečeno na sociálce, že to nejde! Jednou otec JE, tak platit musí! Pokud by byl zbaven svéprávnosti, tak by byl zbaven povinnosti platit, jinak prý né.

A ty se nesoudíš o alimenty? Já ano.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.10 12:31

Aha tak jsem teda zvedava jestli napise jeste nekdo zkusenost.Protoze ta znama to proste udelane takhle ma.Ne nesoudim,zebezpeceni jsme myslim vic nez dobre a nepotrebuju vyhruzky co uz nekolikrat byly.Pokud jednou otec je tak by se tak mnel chovat,ale nechova,tak doufam,ze moznost jak to provest je.

• Citovat
  • Upravit
7569
19.12.10 13:30

Moje známá měla něco podobného…otec s nimi žil v jedné vesnici a kluk pomalu ani netušil, že je to jeho otec…a samozřejmě alimenty nikde.

Udělali to tak, že když si našla nového přítele, chtěli se vzít a on byl ochoten vzít kluka na sebe, tak za ním zašli a domluvili se.

Takže ono to jde určitě s jeho souhlasem.

Ale bez jeho souhlasu nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
19.12.10 13:38

Jde to,řeš to právně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
19.12.10 13:41

Bez souhlasu nic,taky jsme ho neviděli dva roky a nic.Ted budu mit mimi s mym pritelem a protoze to nebude 300 dnu od rozvodu,kdyz se maly narodi,bude se jmenovat po ex,takze soudy…a to ani nevim,kde je.Zmetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
19.12.10 13:42

No tak to nechápu proč mi na té socce říkali že to nejde :think: přímo na oddělení právní ochrany dětí :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.10 13:54
ww píše:
No tak to nechápu proč mi na té socce říkali že to nejde :think: přímo na oddělení právní ochrany dětí :think:

asi jsi narazila na pani ktera ti poradit nechtela,protoze je nazoru ze jednou je jeho otec tak na nej narok ma takcitak..ano je otec,ale kdyz se nestara buhvi jak dlouho-u nas temer 5let a bydlime v jednom meste,potkame se na ulici pro mne otec neni a nema narok si tak rikat.

• Citovat
  • Upravit
4961
19.12.10 13:56
Ale ono to opravdu nejde jenom tak,dáš to na soud,soud ho vyzve at se vyjádří,pokud se nedostaví,bude určet opatrovníka potom se rozhodne,zda biol.otec bude zbaven práv.
Anonymní píše:
ww píše:
No tak to nechápu proč mi na té socce říkali že to nejde :think: přímo na oddělení právní ochrany dětí :think:
asi jsi narazila na pani ktera ti poradit nechtela,protoze je nazoru ze jednou je jeho otec tak na nej narok ma takcitak..ano je otec,ale kdyz se nestara buhvi jak dlouho-u nas temer 5let a bydlime v jednom meste,potkame se na ulici pro mne otec neni a nema narok si tak rikat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
19.12.10 13:57

Omluva za chyby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.10 14:25
Jůlinka T. píše:
Omluva za chyby

takze jestli chapu dobre,po vyzvani soudu kdy se tohle bude projednavat si on muze zacit hrat na otce-neda souhlas a jsme bez sanci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat