Jaká je možnost zbavení otcovství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nedavno jsem se take zajimala o omezeni nebo zbaveni otcovskych prav, urcite k tomu musi byt zavazne duvody napr. jeho chovani - pije, fetuje, spatny vliv na dite. To, ze se o dite nezajima asi nebude stacit. Informuj se na socialce odbor pece o dite. Pokud se neco takoveho bude u soudu projednavat, musi to jit pres ne, i kdyz budes mit pravnika. Socialce se nevyhnes, kdyz se jedna o dite.
Idealni by bylo, kdyz ti da souhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jůlinko, ale třeba tvoje situace jde vyřešit novou svatbou, nebo se bojíš dalšího případného rozvodu?
O zbavení otcovství bohužel nic nevím, ale taky by se mi líbilo nechat si svého otce vyškrtnout z rodného listu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jůlinka T. píše:
Bez souhlasu nic,taky jsme ho neviděli dva roky a nic.Ted budu mit mimi s mym pritelem a protoze to nebude 300 dnu od rozvodu,kdyz se maly narodi,bude se jmenovat po ex,takze soudy…a to ani nevim,kde je.Zmetek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Julinko proc se bude mimco jmenovat po ex? tomu nerozumim. Na matrice prece muzete udelat prohlaseni ohledne otcovstvi, jeste pred narozenim ditete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie, ale ne když je žena vdaná (resp. není dostatečně dlouho rozvedená v době, kdy se dítě narodí) To prohlášení na matrice se sepisuje u svobodných, když se např. rodiče nechtějí vzít, ale dohodli se, že dítě ponese jméno po otci. Když máš manžela, automaticky se předpokládá, že je otcem on…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel takový je zákon.nic se stím nedá dělat.My jsme to taky nestihli.jde to pouze u svobodné matky,ale pokud neupline zákonná lhůta těch 300 dní je podle zákona otec bývalý.u nás je to to samé.Takže už se těším až ten soud konečně proběhne a pak znova vyřídit nový rodný list atd. atd.omlouvám se že jsem vám sem tak vpadla a odpovídám za Julinku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kamilko, julinko - přidávám se k Hanele - přiděláte si takový trable, když je nejsnazší si noveho otce prostě vzít
(aha, tak ty kamilkaa jsi vůbec nestihla rozvod -tak to je problém) ale Julinka? svatba se dá vyřídit přeci za pár dnů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me2dova píše:
Lucie, ale ne když je žena vdaná (resp. není dostatečně dlouho rozvedená v době, kdy se dítě narodí) To prohlášení na matrice se sepisuje u svobodných, když se např. rodiče nechtějí vzít, ale dohodli se, že dítě ponese jméno po otci. Když máš manžela, automaticky se předpokládá, že je otcem on…
aha, to jsem nevedela. Divny zakony.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem před dvěma lety řešila otcovství s právníkem, jasně mi řekl, že jak je jednou otec uvedený je hodně těžké, ne-li téměř nemožné ho otcovství zbavit. Stát chce aby dítě živil otec, ne stát. Takže pokud podlě mě půjdeš k soudu, že se otec nestará,nezajímá…spíš budou po něm vymáhat výživné, než že ho otcovství zbaví. Jiná varianta ovšem je, pokud máš partnera, který by dítě adoptoval, vzali byste se…to je nejjednodušší varianta a tak by to jít mělo. Jinak jen proto, že neplatí ho otcovství nezbaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jeho penize nechci,tak nevim ceho se stat boji?selhal jako otec a aby se 5let nezajimal ikdyz jsme se potkavali,potkavame je vic nez ubohe a nechapu jak muze pan soudce/soudkyne nekoho takoveho jeste nazyvat otcem po tak dlouhe dobe
jako chapu ze je ditete otec,ale mnel opravdu dlouhou dobu aby udelal jaky koliv krok k tomu aby se mohl diteti venovat,podilet na jeho vychove ikdyz spolu nezijeme.nebo mozna cekal ze ja budu chodit za nim a a davat mu dite?..partnera mam,takze dite by si napsal na sebe o tom jsme se bavili,svatba bude,ale urcite ne hned potrebujeme dat do kupy byt ![]()
- Citovat
- Upravit
Jůlinka T. píše:
Bez souhlasu nic,taky jsme ho neviděli dva roky a nic.Ted budu mit mimi s mym pritelem a protoze to nebude 300 dnu od rozvodu,kdyz se maly narodi,bude se jmenovat po ex,takze soudy…a to ani nevim,kde je.Zmetek.
Pokud se s přítelem spolu rychle na úřadě někde vezmete, jestli by Vám to tedy nevadilo - někdo je proti sňatku, bude jako otec miminka uveden Tvůj přítel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda za sebe. Absolutne bych nesnesla, aby se me dite jmenovalo po ex. Bafla bych toho svyho za ruku, dva svedky k tomu a vse muze byt vyreseno behem chvile, bez zbytecnych reci a prutahu. Zajistit obrad neni prece takovy problem. Vykaslala bych se na pribuzny a vse kolem. A ze je nutny pred tim jeste spoustu veci zaridit, dat do kupi? Proc? to muzete i jako manzele. Kdyz to budete chtit oslavit, muzete i kdykoliv v budoucnu, pokud ted nejsou penize a je to ten duvod oddalovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit