Jaká je možnost zbavení otcovství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@serinka ale ten odkaz, co jsi poslala, odkazuje na situace, kdy „právní“ otec není zároveň biologickým otcem. což předpokládám není váš případ - nebo je? jestliže tedy otec není biologickým otcem, může dojít k popření otcovství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno popřít otcovství může právě jen nejvyšší soud, zástupkyně nejvyššího soudu musí dát souhlas a pokud ho nedá tak ti to písemně sdělí v našem případě nám ho dala a nejvyšší soud byl přítomen u stání, žádná privilegia v tom nejsou, pokud by si taky někdy musela popřít otce z důvodu, že je tam udaný jiný otec nebiologický, tak s etím nebude zabývat okresní soud, ale nejvyšší, já se právě na to ptala právníka a on mi řekl, napište rovnou na nejvyšší soud a uvidíte, no vyšlo to a věř, že žádný privilegia mít nemusíš, jde přeci o dobro dítěte
samozřejmě stání bylo pak na okresním soudě
Příspěvek upraven 27.03.13 v 20:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno já ti dávala obecný odkaz, tam je toho tuny nevim na jaké stránce to bylo, v mém případě se samozřejmě jedná o zbavení otcovství biologického otce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka
Nejvyšší státní zástupce není zástupce Nejvyššího soudu
Vy jste vážně byli před soudem v Brně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno ne byli jsme na okrese, já to tam dopsala, ale zásupkyně nejvyššího soudu byla přítomna a měla fakt úplně jinej ohoz než naši soudci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka no, takže je jasno, že to neřeší Nejvyšší soud, ale okresní, že
a ta osoba s jiným, ohozem nemá s Nejvyšším soudem nic společného, možná jen to, že je taky nejvyšší
Adresuj to Nejvyššímu státnímu zastupitelství a uvidíš, co ti na to řeknou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno panebože vždyť ti to píšu, že jsem kontaktovala přímo jezuitskou v Brně
nevim co je na tom k nepochopení a u soudu se nám představila jako zástupkyně nejvyššího soudu v Brně, ona musí dát podnět okresnímu soudu, aby to vůbec umožnil to stání, chápeš? Hele tohle nemá cenu, já už tady řeším úplný hovadiny, věř si čemu chceš, ale takto to chodí, mám to za sebou a nepotřebuju se tady dohadovat s někým kdo o tom nemá ani páru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno přečti si toto http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…-postup.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka píše:
@El-Brno přečti si toto http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…-postup.html
toto jsem tam vyčetla:
Pokud tedy nemáte „v záloze jiného otce,“ který souhlasí stát se úředně otcem Vašeho dítěte, a je zároveň movitější (i finance hrají roli, neboť jde o materiální zajištění dítěte), státní zástupkyně to zřejmě nepovolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka osobně neznám nikoho komu by to prošlo, znám případ kdy byl otec bezdomovec který ho několik let neviděl a soudkyně matce řekla že z hlediska státu je lepší špatný otec bezdomovec než žádný a návrh jí zamítli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já už tady končím tady se rojí davy, dám vám vědět až bude po všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka ne, to vážně nemá cenu. jen škoda, že na Jezuitské není žádný Nejvyšší soud, ale Nejvyšší státní zastupitelství, už to chápeš ty? ![]()
hele, kdyžtak Nejvyšší soud sídlí na Burešové 20
já mám takový pocit, že zákonodárce udělal nejspíš chybu, když nazval dvě instituce nejvyšší
(resp. tři, ale to radši zmiňovat nebudeme, aby se nám to nepopletlo úplně
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka píše:
Mě je jasný jak to myslíš, ale přeci tady nejde o okno do zahrady, ale už i o bezpečnost mýho synajá nechci nutně někoho uvrhat k tomu, aby si ho adoptoval a aby po případě, když spolu třeba nebudeme pak na něj musel platit alimenty, vždyť ani není jeho
v kolonce otce by měl mojí mamku, ona by si ho adoptovala(pokud to lze i u homosexuálů), tak proč by to nešlo v tomto případě
rozhodně nehazarduju, hazardovat s osudem svého dítětě budu, pokud ho tam jako otce ponechám, já si nemám co rozmýšlet, přeci je důležitější psychická pohoda dítěte než nějaké dědictví, po něm akorát tak zdědí dluhy, opravdu vím co je to zač
a pokud můžou být svobodné matky, které tam otce uvedeného nemají, tak nevim proč by mi v tomto případě nevyšly vstříc,pokud tam bude mít babičku, která mu rozhodně dá víc než 100,– měsíčně
a dědit by mohl po ní
no nevim, ale zkusím proto udělat maximum, pošlu to rovnou k nejvyššímu soudu do Brna a uvidím co oni s tím, za zkoušku nic nedám
Ty jo, já už toho slyšela hodně, ale mít zapsanou v kolonce otec babičku - to jsem ještě neslyšela
. Toto nejde, kde jsi na to proboha přišla holka? Ani zákon o registrovaném partnerství u nás neumožňuje osvojení dítěte. Žiješ v ČR? Nebo podle čeho se řídíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit