Jaká je možnost zbavení otcovství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
841
8.1.13 11:35

Tak tomu se mi až zas tak věřit nechce že by nechali kolonku prázdnout po tom co tam otec byl zapsán není to v zájmu dítěte, nejen že dětem sebrali alimentů které jim náleží ale i případného dědictví a to vzájmu dítěte není kort když se otec jen nestará a nemá zájem teda pokud tam nebylo něco víc ale stejnak soudy zbavují práv a zákažou se s dětmi stýkat ale né zodpovědnosti platit.
píšu jen protože jsem se stím nikdy nesetkala ani neslišela nic o tom že by to šlo. Tím nechci říct že to tak nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 21:11

To je celé pěkná blbost. Nikdo, ani soud, nemůže nikoho zbavit rodičovských práv. V dětských domovech žije plno dětí, které své rodiče nikdy neviděly a přesto nemohou být adoptované. Můžeme si o tom myslet ledacos, ale právo biologického rodiče je svaté. Někdy je lepší věřit sociální pracovnici, než sousedce nebo holkám tady.Nic ve zlém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 09:40
@Anonymní píše:
To je celé pěkná blbost. Nikdo, ani soud, nemůže nikoho zbavit rodičovských práv. V dětských domovech žije plno dětí, které své rodiče nikdy neviděly a přesto nemohou být adoptované. Můžeme si o tom myslet ledacos, ale právo biologického rodiče je svaté. Někdy je lepší věřit sociální pracovnici, než sousedce nebo holkám tady.Nic ve zlém.

No tak jen tak mimochodem jsem už byla za sociální pracovnicí a je možné ho otcovských práv zbavit a dokonce mám i reálnou šanci, že to vyjde :)

• Citovat
  • Upravit
15981
27.3.13 09:53

Já se jdu nejdřív optat sem než půjdu k právníkovi, taky chci zbavit svého exmanžela otcovství, ne otcovských práv, ale přímo otcovství, šest let svého syna neviděl, neposílá dárky, alimenty neplatí, byl zavřený, nedávno ho propustili je bez práce a zažádal si soud, aby mu alimenty z 1.000,– snížili na 100,–, jelikož to nemá z čeho platit. Je to alkoholik, nebo aspoň byl v té době kdy jsem se s ním rozváděla a také vím, že užíval drogy. Zkrátka si nepřeju, aby byl vedený v kolonce jako otec. Kdyby se třeba náhodou nedej Bože se mnou něco stalo, tak bych nechtěla, aby mu připadl, chci, aby si ho moje mamka(babička)osvojila pro tento případ. Myslíte, že mám šanci zbavit takového člověka otcovství i bez jeho souhlasu? A lze, aby si moje mamka ho osvojila? No vím, že je to otázka pro právníka, ale jen se ptám, zda tady s tím nemá někdo zkušenost než budu platit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
27.3.13 12:52

@serinka Právník nejsem, ale myslím, že odpovědi na tvoje otázky jsou ne a ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15981
27.3.13 14:03

@j.a.n.i1 tím jako myslíš, že ho nepůjde zbavit otcovství :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.3.13 14:10

@serinka určitě ne, maximálně tam místo něho nechat napsat jiného otce (ale jen soudně) ale určitě ti ho nevymažou aby tam nebyl nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poustevnice
27.3.13 14:39

Nejde vyškrtnout bio či nebio otce z RL dítětě a požadovat tam „otec neznámý“. Jde pouze jméno za jméno. Stát hájí zájmy dítěte - raději jakýkoliv otec, než neznámý. A také do budoucna - aby dítě nebylo zbaveno dědických práv po otci, nebo kdyby matka zemřela…apod. situace. I když se to zdá třeba zbytečné, tak nikdy nevíte, jaký majetek otec dítěte během života nabude. A je to tak dobře.

• Citovat
  • Upravit
15981
27.3.13 15:26

No tak u nás žádný majetek nenabyde, je to člověk pod úroveň a já tedy udělám vše proto, aby ho vyškrtli, protože nechci, aby měl syn za otce feťáka, alkoholika, trestance atd. alimenty neplatí, šest let ho neviděl a tu stovku na jakou mu to snížili stejně platit nebude :zed: moc jste mě nepotěšili :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.3.13 16:27

@serinka jak říkam jedině najít synovy jiného tatínka který se mu napíše do rodného listu místo dosavadního, s tím že s tím bio otec musí souhlasit a nebo soudně ale jelikoš píšeš že tak dlouho nereaguje atd. tak myslím že šance by byla i bez jeho souhlasu. ale musí tam někdo být když už tam byl. je to vzájmu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15981
27.3.13 16:45

Právě že v zájmu dítěte bude spíš to, že tam uvedený nebude :oops: no zkusím to, on i nejspíš i ten souhlas dá, protože ta vidina, že se zbaví alimentů bude pro něj víc než lákavá, aby jste si nemysleli, že jsem se dala do kupy s takovým chlapem a měla s ním dítě, tak on zpočátku jen pil, ale mě nedošlo, že se postupně z něj stává alkoholik a pak i začal být hrubý a napadat mě, po mém odchodu mi vyhrožoval a poté se dal na drogy a skončilo to napadením veřejného činitele(policisty) a za to seděl a vzhledem k tomu, že se nesnažil žít normální život, ale žije takto pod úroveň, tak nechci s ním mít nic společného a syna chci ušetřit člověka jako jeho otce, no zkusím toho právníka, co on na to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poustevnice
27.3.13 16:57

Ne, ne, to se mýlíš, je v zájmu státu, aby byl jakýkoliv otec, proto nejde vymazat jméno a dát „Otec neznámý“, stát se tak „jistí“ do budoucna, aby dítě nebylo předem zbaveno dědických práv - je jedno, že ve TVÉM případě otec nic nevlastní a je to podle tebe morálně závadný člověk, toto je prostě automaticky dáno. Jako se stát (zde v roli notáře) jistí, když spoluvlastníci nemovitosti mají předkupní právo na druhou část nemovitosti - PŘEDKUPNÍ právo se dává automaticky, ať to dotyčný chce, nebo nechce. To je podobný příklad. Nebo další příklad: stavební úřad nepovolí stavebníkovi, aby si např. zřídil veliké obývací okno do zahrady souseda - i kdyby nakrásně s tím ten soused souhlasil a já nevím co ještě si naslibovali. Prostě se jistí DOPŘEDU před případnými sousedskými spory - změní se majitel a jemu to vadit bude.
Tak je to i v tomto případě - můžeš stokrát líčit, jaký je to mizera a lump, ale dítě nelze zbavit otce a napsat mu tam „otec neznámý“ - co kdyby pak v dospělosti za tebou dítko přišlo a zjistilo celou historii a domáhalo se uznání otcovství z jakéhokoliv důvodu?! ať už by to bylo dědictví, či něco jiného, vím, že ti to přijde zcestné, že třeba dědictví, ale čistě teoreticky: opilec a vagabund se změní, najde si dobrou práci, založí firmu a bude ve vatě, nebo opilec zdědí veliký majetek po tetičce z Číny, nabude veliký majetek, ale vzápětí ten opilec umře - dědice nemaje - jen to tvoje dítě. Proto stát ponechává otce v RL, ať je jakýkoliv - z důvodu MOŽNÝCH sporů v budoucnosti.

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
27.3.13 17:01

Jedině když si najdeš nějakého ochotného muže, který otcovství vezme na sebe - pak je to „jméno za jméno“ a bio otec s tím musí souhlasit, pokud např. nesedí v base za ublížení tomu dítěti, to je příklad. Podotýkám, že pak takový „nový“ otec má nejen práva, ale i povinnosti z toho vyplývající. Dítě může po něm např. až bude studovat na SŠ nebo VŠ požadovat výživné, „nový“ tatínek náhle zemře a dítko bude mít nárok na podíl jeho majetku, nebo na podíl jeho dluhů…atd. atd.
Nebo nedej Bože, ty náhle odejdeš a bude to „nový“ otec, kdo uplatní nárok na dítko, i když se třeba jeho podmínky už nějak změní, změní se „nový“ otec, apod…
Radím proto, aby sis to dobře rozmyslela a zbytečně nehazardovala s tak vážnou věcí.

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
27.3.13 17:11

A pak - to by se tu pak množili „otcové neznámí“ a matky by pak požadovali více dávek od státu - a to uznej, by se tomu státu nelíbilo…Proč by na sebe bral tuto povinnost, když otec už tam je, byť nekvalitní.

• Citovat
  • Upravit
15981
27.3.13 18:11

poustevnice

Mě je jasný jak to myslíš, ale přeci tady nejde o okno do zahrady, ale už i o bezpečnost mýho syna :think: já nechci nutně někoho uvrhat k tomu, aby si ho adoptoval a aby po případě, když spolu třeba nebudeme pak na něj musel platit alimenty, vždyť ani není jeho :zed: v kolonce otce by měl mojí mamku, ona by si ho adoptovala(pokud to lze i u homosexuálů), tak proč by to nešlo v tomto případě :nevim: rozhodně nehazarduju, hazardovat s osudem svého dítětě budu, pokud ho tam jako otce ponechám, já si nemám co rozmýšlet, přeci je důležitější psychická pohoda dítěte než nějaké dědictví, po něm akorát tak zdědí dluhy, opravdu vím co je to zač ;) a pokud můžou být svobodné matky, které tam otce uvedeného nemají, tak nevim proč by mi v tomto případě nevyšly vstříc, pokud tam bude mít babičku, která mu rozhodně dá víc než 100,– měsíčně :zed: a dědit by mohl po ní :think: no nevim, ale zkusím proto udělat maximum, pošlu to rovnou k nejvyššímu soudu do Brna a uvidím co oni s tím, za zkoušku nic nedám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat