Jaká je možnost zbavení otcovství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16291
19.12.10 20:12
Jůlinka T. píše:
My se chceme vzít až v létě,ted to jeste nejde :mrgreen: :mrgreen:

Taky je ženatej? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.12.10 20:38

ted jsem si vzpomela, sestrenka to mela zrovna tak, na rychlo se rozvadela a vdavala, aby se maly jmenoval po skutecnem otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
19.12.10 22:05
Není,jsem jeho první láska :lol: :lol: :lol: od 15-ti a je nám přes 30 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prostě to teď nejde a naše datum je stanoveno na 1.7.To bysme se leda vzali,rozvedli a vzali 1.7..Prostě to toho 1.7. musí být.Bez vysvětlení to nepochopíte......
Hanule píše:
Jůlinka T. píše:
My se chceme vzít až v létě,ted to jeste nejde :mrgreen: :mrgreen:
Taky je ženatej? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
19.12.10 22:18

Zákony jsou napsány na ochranu dítěte v tom smyslu, že každé dítě má právo znát své rodiče. Já zakladatelce věřím, že je naštvaná, že se otec nestará, jen je potkává, byla bych taky. Ale obecně se prostě 2 dospělí můžou spolu rozhádat a pokud by jeden snadno získal vymazání druhého z rodného listu dítěte, třeba neprávem by zabránil dítěti poznat druhého rodiče. Takže stát vstupuje jakoby třetí osoba na ochranu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
19.12.10 22:18
lucie.t píše:
me2dova píše:
Lucie, ale ne když je žena vdaná (resp. není dostatečně dlouho rozvedená v době, kdy se dítě narodí) To prohlášení na matrice se sepisuje u svobodných, když se např. rodiče nechtějí vzít, ale dohodli se, že dítě ponese jméno po otci. Když máš manžela, automaticky se předpokládá, že je otcem on…
aha, to jsem nevedela. Divny zakony.

A tohle je přesně taky na ochranu dítěte. Pokud se rodiče rozvádějí, otec by mohl kvůli naštvání na matku říct, že třeba dítě není jeho a dítě by nemělo otce žádného. I když tohle často bývá docela nepříjemná překážka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fazolka_87
19.12.10 23:57

Ahoj, i když po něm peníze chtít nebudeš, tak on má podle zákona povinnost platit. Znám z okolí případ, kdy matka dítěte podepsala otci, že po něm nebude chtít žádné alimenty. Po 15 letech si jejich společná dcera uvědomila, že by se jí hodily peníze, otce dala k soudu a ten musel doplatit alimenty za 15 let zpátky. Jsou to totiž peníze dítěte a ne tvoje, takže ty nemáš podle zákona právo rozhodovat o tom, zda je chceš nebo ne, nemůžeš rozhodovat o penězích, které nejsou „tvoje“. Takže podle mě se u soudu bude řešit i to, že ti nic neplatí a bude muset hoch cálovat…nebo jim to tam nemusíš říkat, ale to by zase nesedělo na to, že se nestará, kdyby „platil“. No není to jen tak, to ti povím :(

• Citovat
  • Upravit
101713
20.12.10 14:09
Jůlinka T. píše:
Není,jsem jeho první láska :lol: :lol: :lol: od 15-ti a je nám přes 30 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prostě to teď nejde a naše datum je stanoveno na 1.7.To bysme se leda vzali,rozvedli a vzali 1.7..Prostě to toho 1.7. musí být.Bez vysvětlení to nepochopíte......

I tenhle postup je možná jednodušší než řešit přes soud otcovství… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martamarta
2.5.11 15:52

ha

…to jako jde z někoho dostat alimenty?????? A co když se tatínek zapírá a pracuje jakože brigádně a né na řádnou smlouvu???? Každý se mi zatím jen vysmál.....

• Citovat
  • Upravit
Broucek2712
25.12.11 11:57

ahojik chci se zeptat v zari se mi narodila dcera Terezka,a v říjnu jsem se vdala za ex-manžela (zrovna se rozvadime),a on si nechal Terezku napsat na sebe,ale biologicky otec on není a ted vyhrožuje že si jí vezme do péče atd a nejsem snim uz prez pul roku neplati alimenty nestara se o dceru nejevi zajem vubec,tak se chci zeptat zda se dá nejak zrušit jeho otcovství.A co proto musim udelat dekuji moc za radu predem

• Citovat
  • Upravit
jpichova
25.12.11 12:38

Teda poněkud dotazu nerozumím..... V září se malá narodila,ty ses za něj v říjnu provdala,teď se rozvádíte a neplatí půl roku? Vždyť malé jsou cca 4 měsíce.
Jinak k dotazu. Pokud jde o zrušení otcovství,tak to nejde jen tak ani přes soud. Musel by se do kola zapojit skutečný otec a chtít malou na sebe.
Známá měla dítě s přítelem za dob manželství a byl psaný na manžela,schválně ji nepodepsal jméno dítěte,tak měl v RL jméno neznámé. Pak se rozvedli a dlouho trvalo než ho soudně převedli na přítele.

• Citovat
  • Upravit
Broucek2712
25.12.11 13:22

je ja to špatně napsala mala se narodila v září roku 2010 tj mala má 1 rok a 3 mesice a stím skutečným otcem to by mi vubec neklaplo jelikož skutečny otec dceru popírá a nejeví zájem uz od mého těhotenství :( tak vubec nevim jak mám nejak zbavit byva manzela se kterym se rozvadim aby nemel vubec na malou pravo ani se o ni vubec nezajma neplati na ni nic nenavstevuje ji jen stale vyhrozuje ze mi ji vezme jsem stoho uplne zoufala ze jsem ji vubec nekdy na nej nechala napsat kdyz rikal ze kdyz budeme manzele tak at na neho malou napisu at mala má otce v rod liste :(

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
25.12.11 13:32
Broucek2712 píše:
je ja to špatně napsala mala se narodila v září roku 2010 tj mala má 1 rok a 3 mesice a stím skutečným otcem to by mi vubec neklaplo jelikož skutečny otec dceru popírá a nejeví zájem uz od mého těhotenství :( tak vubec nevim jak mám nejak zbavit byva manzela se kterym se rozvadim aby nemel vubec na malou pravo ani se o ni vubec nezajma neplati na ni nic nenavstevuje ji jen stale vyhrozuje ze mi ji vezme jsem stoho uplne zoufala ze jsem ji vubec nekdy na nej nechala napsat kdyz rikal ze kdyz budeme manzele tak at na neho malou napisu at mala má otce v rod liste :(

Myslím, že to nepůjde, kord když biolog.otec nejeví zájem.To by musel on podat žalobu k soudu.Myslím. :think:

• Citovat
  • Upravit
Broucek2712
25.12.11 13:33

to je hodne blby teda ja uz si nevim rady :(

• Citovat
  • Upravit
101713
25.12.11 15:58

Pokud ji biologický otec nechce, tak s tím nic nenaděláš, manžela z RL nijak nedostaneš. Další šance by byla, pokud by sis našla nového přítele a ten ji chtěl osvojit, ale i tak je to běh na dlouhou trať a pokud bude manžel proti, tak šance není velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Broucek2712
25.12.11 19:54

ojojoj tak to je špatny :( leda že bych se nějak pokusila domluvit s biologickym otcem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat