Jaká je možnost zbavení otcovství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Poustevnice píše:
A pak - to by se tu pak množili „otcové neznámí“ a matky by pak požadovali více dávek od státu - a to uznej, by se tomu státu nelíbilo…Proč by na sebe bral tuto povinnost, když otec už tam je, byť nekvalitní.
já dávky od státu pobírám a musím pokaždé uvést, že alimenty neplatí
tudíž mě stejně dotuje stát, on už za to i seděl a to je pořád dokola stejná písnička
ono by se tím nic nezměnilo, naopak matka, která nemá u svého dítěte v rodném listě uvedeného otce nemá třeba nárok na zažádání o hmotnou nouzi, neboj stát si toto hlídá a nikoho bych neokrádala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka Ne dítě opravdu v kolonce otce nemůže mít babičku, to je naprostý nesmysl. A jestli něco takového jako si napsala tady pošleš na soud, tak se akorát dobře pobaví, ale to je tak asi všechno. A posílat něco rovnou k nejvyššímu soudu
zkus si něco zjistit zjistit o tom jak tohle funguje, ať ze sebe zbytečně neděláš blbce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šmankote, jak by tam dítko mohlo mít napsanou tvou matku jako „otce“?! Jestli to jde u lesbických žen, to nevím, ale ty musí být v registrovaném partnerství. To bys musela být registrovaná v lesbickém INCESTNÍM svazku se svou matkou?! Svobodné matky tam mají „otec neznámý“, protože ho PRVOTNĚ neudaly, ty jsi otce udala, tak tam je.
- Citovat
- Upravit
A hlavně to nikde neříkej na úřadech, s tou babičkou jako otec, fakt by si o tobě něco mysleli a neposloužila by sis.
- Citovat
- Upravit
K tomu dotování tebe státem, ano dotuje tě, tudíž stát má tyhle tatínky - neplatiče v nějakém svém „registru“ a podle toho, jak to tu jde všechno cugrunt - nebojím se, že až nastane nějaká státní krize, že si na ně došlápne, aby to z nich - teď už PRO SEBE - vymohl, či vymáhal. Měli jsme tu nucené práce nezaměstananých, dovedu si představit, jak za XX let vydá jakási vláda zákon a bude je dřít z kůže. No nic, to jen jen moje úvaha.
Jak moc to bude účinné a spravedlivé - si nedělám žádné iluze. Anebo si to vezme státní mašinérie jinak…
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 já už k nejvyššímu soudu posílala jednou na popření otcovství a toto se bez nejvyššího soudu neobejde, tohle vůbec okresní soud neřeší, já už mám za sebou dost soudů
a blbce ze sebe rozhodně dělat nebudu, oni vědí, že jsme jen obyčejni lidi a každý nemá v malíku zákony a jsou moc hodní a v prvním případě jezuitská jednala hodně rychle a všechno proběhlo v můj prospěch, vím, že toto je trošku jiný šálek kávy, ale za to nic nedám, mě to bolet nebude a pokud budu v některých očích vypadat jako blbec, tak je mi to upřímně jedno, já si na chytráka hrát nemusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
poustevnice
Proboha já tam přeci nebudu psát, aby mi do kolonky napsali babičku, chci ho nejdřív zbavit otcovství a potom se chci zeptat nejdříve samozřejmě právníka, pokud si ho může babička adoptovat nebo osvojit nebo něco dopředu, kdyby se se mnou něco stalo a můžeš mi říct co vymůžou z člověka, který bydlí na úřadě a nic nevlastní ani řidičák nemá
úplné HO…opět by byl zavřenej a z vězení posílal 40,–
a to jen v případě, pokud by pracoval(většinou tam vězni nemají práci, střídají se), takže by nechodilo nic
já už to zažila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka holky ti tady radí dobře, možná si spíš zajdi za tím právníkem. Anebo ještě líp, ať zbytečně neutrácíš peníze, zajdi si na OSPOD (orgán sociálně právní ochrany dítěte na nejbližším obecním úřadě), kde ti zadarmo jistě poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka tatínka nevymažou. jednou je otec, nemůžeš se jen tak rozhodnout, že otec nebude. to jde zcela výjimečně pokud jde o popření otcovství nebo u adopce, ale jinak ne.
pokud chceš, aby se o dítě jednoho dne, kdyby se ti něco stalo, starala tvoje matka, babička dítěte, napiš závěť a tam to uveď, to je v podstatě jediné, co pro to můžeš udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nic ženský dám vám vědět jak to dopadlo, právě píšu návrh na zbavení otcovství a něco jsem o tom četla před chvílí na netu a v některých případech to opravdu jde, nedělaj to každému na počkání, ale pár takových už otcovství zbavili, takže uvidím díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@serinka a mohla bys mě poslat odkaz, kde se o tom píše? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno no vidíš popření otcovství mám za sebou, prostřední syn se totiž narodil po rozvodě s mým exmanželem v ochranné lhůtě 300dní a automaticky mu ho napsali do rodného listu
tudíž jsem žádala nejvyšší soud o popření otcovství, podstupovala jsem výslech i se svým partnerem(každý zvlášť) a pak bylo stání a konečně byl synek zbaven nesprávného otce a pak jsem dala nový návrh na uznání otcovství otcem správným
no od dob co jsem se rozváděla mám pořád nějaké soudy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno píše:
@serinka a mohla bys mě poslat odkaz, kde se o tom píše? díky
já toho pročetla spousty, myslím, že to bylo tady někde http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…covstvi.html, ale fakt po mě nechtěj přesně kde, četla jsem asi čtyři servery ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby ho babička mohla adoptovat, resp. dostat ho do své péče, tak by ses ho musela „zříct“, jako to dělají některá etnika, ale nic to nemění na faktu, že v RL by se nic nezměnilo.
Můžeš sepsat závěť, kde projevíš přání, kdyby se něco s tebou stalo, aby se o dítko starala tvá matka. To by myslím šlo. Pokud by otec byl dále asociál, tak by určitě bylo dítko jí svěřeno.
- Citovat
- Upravit
@serinka ano, popření otcovství je ale něco naprosto jiného
předpokládám, že tedy tebou uváděný otec je otec i biologický… ale teda by mě zajímalo, jaký to máte jako rodina privilegia, když vaše popření řeší Nejvyšší soud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit