Jaká je možnost zbavení otcovství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
26.12.11 07:59

Broučku, nejlépe uděláš, když se zajdeš poradit na péči o dítě. Já zbavila otce otcovství, ale až po 3 letech neplacení a nezájmu. To neplacení alimentů bych už řešila, bude mít záznam a pak je již vše jednodušší.Takže radím, naklusat na policii, podat trestní oznámení na neplacení a zároveň si dojít na sociálku. Tímhle to už nějak rozjedeš. Pevné nervy. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Broucek2712
26.12.11 12:16

dekuji strasne moc za radu :-)

• Citovat
  • Upravit
jpichova
26.12.11 19:43
Broucek2712 píše:
je ja to špatně napsala mala se narodila v září roku 2010 tj mala má 1 rok a 3 mesice a stím skutečným otcem to by mi vubec neklaplo jelikož skutečny otec dceru popírá a nejeví zájem uz od mého těhotenství :( tak vubec nevim jak mám nejak zbavit byva manzela se kterym se rozvadim aby nemel vubec na malou pravo ani se o ni vubec nezajma neplati na ni nic nenavstevuje ji jen stale vyhrozuje ze mi ji vezme jsem stoho uplne zoufala ze jsem ji vubec nekdy na nej nechala napsat kdyz rikal ze kdyz budeme manzele tak at na neho malou napisu at mala má otce v rod liste :(

Tak to jo,to už mi sedí :).
S tím vyhrožováním bych se zas tak nebála. Chtěla jsem se rozvádět a co začal chlap vyvádět hrozný. Že malou sexuálně obtěžuju,že ji nikdy neuvidím apod. Nakonec odešel se sklapnutýma ušima se dvojkou alimentů,dcera je ofiko v mé péči ale nakonec máme další dítě a jsme spolu.
Jak už tu kdosi psal,jediné zbavení otcovství je buď ofiko otec a nebo uplně nový tatínek.Stát nezajímá,kdo je otec,hlavně že nějaký je a platí aby nemusel platit stát :cert: .
Tak hodně sil a opravdu se tolik neboj,oni straší a dělají to jen aby měla žena strach-on malou nechce a kdyby ji opravdu dostal,ještě by ji ještě rád vrátil. Je to jejich útok,když ví že jinak nemůžou…

• Citovat
  • Upravit
broucek2712
27.12.11 12:39

dekuji moc zkusim to nejak vymislet snad nam to nejak dobre dopadne jinak dik za radu moc a ty pevne nervy urcite budu potrebovat :|

• Citovat
  • Upravit
Jana Judytková
20.1.12 18:56

zbavení odcovství

Dobrý den, když se vdám, tak manžel by chtěl napsat děti na sebe, mám tři, bývalý přítel platí pravidelně na děti, ale nemá o ně zájem, nestará se o ně, ani si je k sobě nebere, z toho důvodu bych ho chtěla zbavit otcovských práv. Ráda bych věděla jak mám postupovat a zdali je to vůbec možné. Děkuji předem za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
LendaP
17.9.12 13:07

Zbavení otcovství jde!

Ahoj, zbavení otcovství jde i bez souhlasu otce. Zajdeš na oddělení sociální ochrany dětí, a řekneš že otec dítěte nejeví zájem. Nejdříve se to zkusí dobrou cestou, ale pokud nedá souhlas pokročí se k právnímu kroku (tam se uvede, že nejeví zájem, nenavštěvuje děti o Vánocích atd.) a oni ho zbaví otcovství soudě. Samozřejmě upadá placení výživného…

• Citovat
  • Upravit
LendaP
17.9.12 13:26

Zrušení otce z rodného listu samozřejmě jde! Budou ale za potřebí DNA testy, ale není zapotřebí udávat někoho jiného. Prostě tam pak bude prázdné místo v rodném listě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.13 10:20

Je to důvod?

Mám skoro čtyřletého syna. Když jsem byla v sedmém měsíci těhotenství, tak jeho otce zavřeli. Seděl 42měsíců. Pustili ho teď v srpnu. V srpnu jsem zároveň podala návrh na svěření malého do své péče a soud zatím neproběhl. Od té doby co ho pustili tak mi donesl za září, říjen a listopad první dva měsíce 1000,– a poslední 800,– jakože alimenty. K Mikuláši mu nedal ani lízátko a k vánocům mu poslal po jeho matce dvě čokolády. Chtěl si ho půjčit na noc, ale já mu ho nepůjčila, protože podle mě neměl bydlení a nijak mě nepřesvědčil o tom, že bych se pletla. Malý mu neříká tati, ale ně (strejdo), protože prostě neví co to je mít tátu. Včera jsem se dozvěděla, že je opět ve vazbě. Já prostě udělám cokoliv abych ho zbavila otcovství, protože se nechci dočkat toho, že malý bude chodit do školy a když se ho někdo zeptá kde je táta, tak chudák odpoví, že už je opět v kriminále. Než ho poprvé zavřeli, tak bral perník a mám takové tušení, že ho bral i teď. Myslíte, že mám nějakou možnost, že by ho zbavili otcovství. Prý je na to potřeba aby to bylo v zájmu dítěte, tak myslíte, že by uznali, že takového otce je lepší nemít? A to nemluvím o tom, že teď jak byl venku, tak mi několikrát volal jaké má plány…například, že se přijede na malého podívat do nemocnice a podobně a ani jednou opravdu nepřijel.

• Citovat
  • Upravit
Lenda.Pol
8.1.13 10:29

zbavení otcovství

Určitěv to je závažný důvod k zbavení otcovství. Stačí udat, že otec svým chováním (vězení, drogy) může ublížit. Určitě ho otcovstcví zbaví! Problém by mohl nastat akorát v tom, že se jakoby snaží a chce něco donést :( ale máte velkou šanci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.13 10:38

A myslíte, že by to mohlo jít i když nemám nikoho kdo se tam zapíše místo něj? Já jako teď asi rok bydlím s malým u přítele, který malého miluje, dává mu vše a tátu mu nahrazuje, ale do rodného listu by se zapsat nenechal a ani nechce aby mu malý říkal tati. Sice mě to trošku mrzí, ale je to mnohem lepší než kdyby se do RL zapsat nechal, ale nechoval se tak. :-)

• Citovat
  • Upravit
841
8.1.13 10:39

Jeho otec bude furt, jen tak ho vyškrtnout z rodného listu nejde. Jde jen omezit styk a zbavit ho práv ale né povinnosti.
To že sedí neznamená že mají důvod ho zbavit práv(ale hodně záleží za co sedí třeba když za ublížení na zdraví tak by mohlo být plud pro tebe), kort jestli vylezl a hned na kluka něco přispěl. to budou brát v jeho plus. To že bere drogy by jsi musela dokázat u soudu důkazy ne jen jedna paní povídala.
A nebo skusit najít nového tatínka a aby si dítě adoptovat, k tomu sice potřebuješ buď souhlas otce nebo pak to že se o něj stará a otec nemá zájem ale furt není pádný důvod to že sedí.
A na tvém místě bych si nechala určit alimenty aby ti to i doplatil zpětně. a přispíval na dítě i když sedí jeslti má možnost pracovat i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.13 10:49

Tak to, že bral drogy před tím dokázat mohu klidně. :-) To že je bral možná i teď bohužel nemám jak dokázat. V posudku z vězení měl napsáno, že je společnosti nebezpečný, nebo tak nějak to tam bylo. Bohužel zatím nevím za co je to tentokrát, ale prý toho stihl hodně za tu dobu co byl venku. Já na netu našla nějaký článek od nějakého pravníka, že vyškrtnout z RL lze pokud je to v zájmu dítěte.

• Citovat
  • Upravit
617
8.1.13 10:59

Ahoj, já si myslím, že to tak jednoznačné není, že ho určitě zbaví rodičovských práv…otec zájem má, byt ne takový jaký by správný otec měl mít, ale bohužel i malinká snaha se bere v úvahu (jen si vemte, že spousta dětí co je v kojenáku má rodiče co jim jednou za půl roku pošle dopis či sladkost nebo je jednou navštíví a je to důvod nezbavit je rod. práv.) a tak si vemte že on něco zaplatil byť málo, chtěl dítě vidět byť nerozumě na noc když se neznají, poslal čokoládu..to je pro soud důležité. Souhlas ji tedy nedá ke zbavení práv a navíc když se budou soudit tak i když někdy je lepší otce žádného nemít soud to uvidí opačně, nemáš jiného otce pro dítě, tak tento bio otec malý zájem má a má hlavně povinnost platit tak mu ho přeci nebudeme vyškrtávat, to v zájmu dítěte není..to že sedí v base není důvod ke zbavení rod. práv i když je to samozřejmě pro dítě do života těžké, ale děti se mu mohou smát za jiné věci, brýle, tlouštka, koktání…toto není argument pro soudce posměch dětí versus alimenty na živobytí dítěte (o tom zda a kolik ve skutečnosti platit bude nebudu rozebírat). A drogy se musí prokázat a pak lze toto ošetřit že třeba kontakt s otcem až ho pustí bude za přítomnosti další osoby, takže bych nebyla s těmi odpovědmi že ho jistě zbaví opatrná…je to děsně individuální a zbavování rodičovských práv se dělá děsně vyjímečně a každý soudce bude dost opatrný to udělat…záleží co se u soudního jednání všechno prokáže jak se to nastíní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
8.1.13 11:02

Nejde, nemůžou ti tam nechát prázdnou kolonku když tam už nekdo je.
to že bral předtím je každému jedno musíš dokázat že teď je nebezpečný pro dítě.
Bejt tebou bych si nechala svěřit dítě do péče s tím že bych zašla na sociálku nechala si určit alimenty a pak bych se poradila se sociálkou co víš a co máš za důkazi že je pro dítě nebezpečný zda je šance o zbavení práv k dítěti.
Ale určitě to nebude tak jednodůché tomu věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.13 11:12

Já ani nečekám, že to bude jednoduché a ani by mě to nenapadlo. Jen jsem chtěla vědět jestli je nějaká možnost. Vím, že moje známá zbavila bývalého otcovství a nechali ji tam prázdnou kolonku, ale u ní to byl jiný případ…nesměl se jim nějakou dobu ozvat a projevit zájem…teď už nevím jakou dobu to bylo a pamatuju si, že jsme se pak potkali a říkala, že je šťastná, že už ho zbavila otcovství. Jenže jak jsem napsala…to byl jiný případ…on se neozýval.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat