Odpuštění poplatků u lékaře, v nemocnici?

13335
20.12.10 15:33

Odpuštění poplatků lékař/nemocnice

Ahoj maminy/holky,
mám na Vás prozbu. Máte někdo zkušenost, nebo víte jak je to z odpuštěním poplatků? Žiji sama a čekám miminko a tak mě napadlo, jestli by se dalo zažádat o odpuštění poplatků, výdajů je hodně a já žiji o nemocenské, teď mateřské a každá korunka pro prcka dobrá. Kuju moc za rady a typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
244
20.12.10 15:35

no já jen vím že jako těhotná jsem neplatila nikde,nevím jaké doktory máš na mysli konkrétně?možná jen ženský doktor,obvodní a zubní jsou zdarma a aspoň u těchto jsem jako těhotná nemusela platit…jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.12.10 15:35

Ahoj to záleží také na tom z jakého kraje jsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.12.10 15:46

Luci u gynd a na preventivkách taky neplatím, spíš jsem myselala pohotovost, porodnici - nemocnici. Špatně jsem to napsala, promiň.
Paleo - moravskoslezský kraj. „okres“ Bruntál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.12.10 15:50

Tak se skus doprat na krajskem urade na odboru zdravotnictví, jestli u vas je proplaceni poplatku.. Ve stredoceskem kraji ti kraj poplatky vrátí, když si zpetně požádáš.. v moravskoslezkém nevím jak to máte, skus se tam doptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.12.10 15:58

No tady to tak nevrací, spíš jsem uvažovala jako že nemám vysoký příjem, ale nevím jestli na sociálku nebo kam zajít, popřípadě jestli s tím má některá maminka zkušenost, ať se mnou nevyběhnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.12.10 16:09

Mišun a to tam dojdu a něco vypíšu? Nebo musím dosahovat určitých příjmů? Děkuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.12.10 16:22

oky ve středu zkusím teda zajít na sociálku a při nejhorším ze sebe udělám blbce, snad něco výjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
20.12.10 16:58

vydava to socialka na magistratu, zaroven u zadosti o prispevek v hmotne nouzi, musis prokazat veskere prijmy i vydaje a nedosahovat zivotniho minima, zaroven mit zazadano o prispevek na bydleni, soc.prispevek (brzy minulost) a vse kazdy mesic stale dokazovat. pote ti daji ten papir s platnosti 30ti dnu, kdy jsi od poplatku osvobozena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
20.12.10 17:49

Myslim, ze na to musis pobirat socialni prispevek…
ale neboj, dite ma vsechny doktory zdarma(s vyjimkou pohotovosti), takze by se to tykalo jen tebe…a pokud nejsi nejak extra casto nemocna, asi te to nezruinuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
20.12.10 23:05

A hlavně se obávám, že mateřskou budeš mít příliš vysokou na to, aby ses vešla do kolonky hmotné nouze, ta hranice se překračuje i s tříletým rodičákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.9.12 17:45

Odpuštění poplatku v nemocnici

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mám dělat, :?: když jsem byla hospitalizována na 9dní do nemocnice kvůli malému a nemám na zaplacení poplatku. Jsem samoživitelka. Pokud bych zaplatila poplatek, který činí 1.800,– budu mít sotva na zaplacení nájmu. :,( Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.12 22:28

Zkusit se obrátit na sociální odbor na městském úřadu? :think:
Víc asi neporadím, zatím jsem v této situaci nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
8.9.12 11:53

Zkusit zažádat na sociálním odboru o příspěvek v hmotné nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.9.12 13:37

Problém je v tom, že na úřadě řekli, že s tím prý nemají co společného, pojišťovna řekla to samé a na sociálce co mi zatím řekli je, že hmotnou nouzi nedostanu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat