Odpuštění poplatků u lékaře, v nemocnici?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odpuštění poplatků lékař/nemocnice
Ahoj maminy/holky,
mám na Vás prozbu. Máte někdo zkušenost, nebo víte jak je to z odpuštěním poplatků? Žiji sama a čekám miminko a tak mě napadlo, jestli by se dalo zažádat o odpuštění poplatků, výdajů je hodně a já žiji o nemocenské, teď mateřské a každá korunka pro prcka dobrá. Kuju moc za rady a typy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
no já jen vím že jako těhotná jsem neplatila nikde,nevím jaké doktory máš na mysli konkrétně?možná jen ženský doktor,obvodní a zubní jsou zdarma a aspoň u těchto jsem jako těhotná nemusela platit…jinak nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luci u gynd a na preventivkách taky neplatím, spíš jsem myselala pohotovost, porodnici - nemocnici. Špatně jsem to napsala, promiň.
Paleo - moravskoslezský kraj. „okres“ Bruntál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se skus doprat na krajskem urade na odboru zdravotnictví, jestli u vas je proplaceni poplatku.. Ve stredoceskem kraji ti kraj poplatky vrátí, když si zpetně požádáš.. v moravskoslezkém nevím jak to máte, skus se tam doptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tady to tak nevrací, spíš jsem uvažovala jako že nemám vysoký příjem, ale nevím jestli na sociálku nebo kam zajít, popřípadě jestli s tím má některá maminka zkušenost, ať se mnou nevyběhnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mišun a to tam dojdu a něco vypíšu? Nebo musím dosahovat určitých příjmů? Děkuju za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oky ve středu zkusím teda zajít na sociálku a při nejhorším ze sebe udělám blbce, snad něco výjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vydava to socialka na magistratu, zaroven u zadosti o prispevek v hmotne nouzi, musis prokazat veskere prijmy i vydaje a nedosahovat zivotniho minima, zaroven mit zazadano o prispevek na bydleni, soc.prispevek (brzy minulost) a vse kazdy mesic stale dokazovat. pote ti daji ten papir s platnosti 30ti dnu, kdy jsi od poplatku osvobozena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze na to musis pobirat socialni prispevek…
ale neboj, dite ma vsechny doktory zdarma(s vyjimkou pohotovosti), takze by se to tykalo jen tebe…a pokud nejsi nejak extra casto nemocna, asi te to nezruinuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A hlavně se obávám, že mateřskou budeš mít příliš vysokou na to, aby ses vešla do kolonky hmotné nouze, ta hranice se překračuje i s tříletým rodičákem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odpuštění poplatku v nemocnici
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mám dělat,
když jsem byla hospitalizována na 9dní do nemocnice kvůli malému a nemám na zaplacení poplatku. Jsem samoživitelka. Pokud bych zaplatila poplatek, který činí 1.800,– budu mít sotva na zaplacení nájmu.
Předem děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit se obrátit na sociální odbor na městském úřadu? ![]()
Víc asi neporadím, zatím jsem v této situaci nebyla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit zažádat na sociálním odboru o příspěvek v hmotné nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problém je v tom, že na úřadě řekli, že s tím prý nemají co společného, pojišťovna řekla to samé a na sociálce co mi zatím řekli je, že hmotnou nouzi nedostanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit