OČR v roce 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OČR v roce 2011
Milé maminečky, hledám na netu a nemůžu nic kloudnýho najít. Snad mi poradíte vy.
Jsem těhule a v březnu máme termín, máme doma už dvouleťáka a tak jsem na MD. Manžel chodí do práce. Zajímá mě jedna věc a to, až budu v porodnici a manžel s malým doma - jak to bude.. to mi dětská Dr. vystaví pro manžela OČR nebo mám jít za svým obvodním a nechat si napsat neschopenku?? Já si myslím OČR, ale pro jistotu se ptám Vás ![]()
Nevíte náhodou, jak bude OČr vyplácena v r. 2011 a hlavně, jestli jí proplácí zaměstnavatel nebo OSSZ?? Prostě jsem k tomuto tématu na netu nic nenašla. Jestli je tu už nějaká taková diskuze, tak se omlouvám.
Děkuji za Vaš příspěvky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Určitě ošetřovné, měli by ho vystavit v porodnici. O žádné změně jsem neslyšela, takže by se mělo vyplácet stejně jako letos, tedy 60% DVZ po dobu maximálně 9 dní. Vyplácí OSSZ, ale nejsem si jistá, jestli to je pořád tak, že u velkých firem (nad 25 zaměstnanců) to jde přes zaměstnavatele, nebo už všechno posílá OSSZ rovnou příjemci dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raduš díky, po Novém roce jdu s malým k dětské Dr., tak se jí pozeptám.. to jen že mi to už vrtá hlavou a nevím, tak jsem chtěla něco pozjistit
díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětská doktorka s tím nemá nic společného, neb OČR se bude vystavovat na tebe - ty se nebudeš moct starat o starší dítko a vystavuje ho porodnice. Jinak je to 60% redukovaného DVZ, takže cca 50% u menších platů a ještě méně u větších a platí to OSSZ, už to jde u všech rovnou příjemci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani díky. Jak si to myslela, že se bude OČR vystavovat na mě.. já myslela na manžela, když se bude doma starat o starší dítko. Vůbec se v tom nevyznám, tak se ptám jako blbec
Myslela jsem, že dětská by mohla něco vědět, předpokládám, že se jí maminy kolikrát ptají.. Že to bude almužna počítám..
ale já budu ráda, když to kluci spolu doma zvládnou
to je pro mě podstatné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katys-kubik píše:
Jani díky. Jak si to myslela, že se bude OČR vystavovat na mě.. já myslela na manžela, když se bude doma starat o starší dítko. Vůbec se v tom nevyznám, tak se ptám jako blbecMyslela jsem, že dětská by mohla něco vědět, předpokládám, že se jí maminy kolikrát ptají.. Že to bude almužna počítám..
ale já budu ráda, když to kluci spolu doma zvládnou
to je pro mě podstatné
V porodnici (nebo případně tvůj obvodní lékař) vystaví neschopenku na tvoje jméno a zaškrtne tam, že se nemůžeš momentálně starat o dítě, protože jsi v nemocnici. Manžel se vzadu vyplní jako příjemce dávky a vypíše tam dítko, o které se staral. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raduš zlatá
díky za info
přesně takhle jsem to potřebovala slyšet
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katys-kubik píše:
Raduš zlatá![]()