OČR v roce 2011

334
20.12.10 15:47

OČR v roce 2011

Milé maminečky, hledám na netu a nemůžu nic kloudnýho najít. Snad mi poradíte vy.
Jsem těhule a v březnu máme termín, máme doma už dvouleťáka a tak jsem na MD. Manžel chodí do práce. Zajímá mě jedna věc a to, až budu v porodnici a manžel s malým doma - jak to bude.. to mi dětská Dr. vystaví pro manžela OČR nebo mám jít za svým obvodním a nechat si napsat neschopenku?? Já si myslím OČR, ale pro jistotu se ptám Vás :mrgreen:
Nevíte náhodou, jak bude OČr vyplácena v r. 2011 a hlavně, jestli jí proplácí zaměstnavatel nebo OSSZ?? Prostě jsem k tomuto tématu na netu nic nenašla. Jestli je tu už nějaká taková diskuze, tak se omlouvám.
Děkuji za Vaš příspěvky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
20.12.10 16:41

Určitě ošetřovné, měli by ho vystavit v porodnici. O žádné změně jsem neslyšela, takže by se mělo vyplácet stejně jako letos, tedy 60% DVZ po dobu maximálně 9 dní. Vyplácí OSSZ, ale nejsem si jistá, jestli to je pořád tak, že u velkých firem (nad 25 zaměstnanců) to jde přes zaměstnavatele, nebo už všechno posílá OSSZ rovnou příjemci dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.12.10 17:02

:mrgreen: :mrgreen: Raduš díky, po Novém roce jdu s malým k dětské Dr., tak se jí pozeptám.. to jen že mi to už vrtá hlavou a nevím, tak jsem chtěla něco pozjistit :mrgreen: :mrgreen: díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
20.12.10 23:03

Dětská doktorka s tím nemá nic společného, neb OČR se bude vystavovat na tebe - ty se nebudeš moct starat o starší dítko a vystavuje ho porodnice. Jinak je to 60% redukovaného DVZ, takže cca 50% u menších platů a ještě méně u větších a platí to OSSZ, už to jde u všech rovnou příjemci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.12.10 11:36

Jani díky. Jak si to myslela, že se bude OČR vystavovat na mě.. já myslela na manžela, když se bude doma starat o starší dítko. Vůbec se v tom nevyznám, tak se ptám jako blbec :mrgreen: Myslela jsem, že dětská by mohla něco vědět, předpokládám, že se jí maminy kolikrát ptají.. Že to bude almužna počítám.. :mrgreen: ale já budu ráda, když to kluci spolu doma zvládnou :mrgreen: to je pro mě podstatné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.12.10 13:59
katys-kubik píše:
Jani díky. Jak si to myslela, že se bude OČR vystavovat na mě.. já myslela na manžela, když se bude doma starat o starší dítko. Vůbec se v tom nevyznám, tak se ptám jako blbec :mrgreen: Myslela jsem, že dětská by mohla něco vědět, předpokládám, že se jí maminy kolikrát ptají.. Že to bude almužna počítám.. :mrgreen: ale já budu ráda, když to kluci spolu doma zvládnou :mrgreen: to je pro mě podstatné :mrgreen:

V porodnici (nebo případně tvůj obvodní lékař) vystaví neschopenku na tvoje jméno a zaškrtne tam, že se nemůžeš momentálně starat o dítě, protože jsi v nemocnici. Manžel se vzadu vyplní jako příjemce dávky a vypíše tam dítko, o které se staral. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.12.10 16:29

Raduš zlatá :srdce: :srdce: díky za info :mrgreen: přesně takhle jsem to potřebovala slyšet :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.12.10 14:12
katys-kubik píše:
Raduš zlatá :srdce: :srdce: díky za info :mrgreen: přesně takhle jsem to potřebovala slyšet :dance: :dance: :dance:
:andel: :huban: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat