Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte všichni
mám takovou otázku.
Koupili jsme auto rv 2004,auto je na leasing, který má na sebe psaný můj brácha. Ten bydlí v Praze, ale trvalej pobyt má u našich v Kraslicích. Od června by mělo fongovat, že člověk jde na úřad kamkoliv, že už nemusí do místa bydliště. Myslíte že se to vztahuje i na přepis auta a že by teda nemusel až do Kraslic?
Snad jsem to napsala dost srozumitelně, děkuju za odpovědi!!!
OT: Od cervna muze clovek vyrizovat na urade v miste, kde se vyskytuje, cokoliv? Prispevky na dite, bydleni, atd.? To by me zajimalo, protoze kamaradka byla pred mesicem vyhozena, at si jde do mista bydliste, nechteli ji ani poradit, na co ma jako samozivitelka narok…
No hlavně ať nikam nechodí dneska, prej to zase nefunguje
Ale jo, myslím, že se o tom mluvilo, ale zda to tak půjde je ve hvězdách. a zda to vůbec schválili ![]()
@ncc1701 píše:
OT: Od cervna muze clovek vyrizovat na urade v miste, kde se vyskytuje, cokoliv? Prispevky na dite, bydleni, atd.? To by me zajimalo, protoze kamaradka byla pred mesicem vyhozena, at si jde do mista bydliste, nechteli ji ani poradit, na co ma jako samozivitelka narok…
NE, to rozhodně neplatí, platí, že od 1. července si úřady mezi sebou předávají údaje, které jsou v centrálních registrech obyvatel, osob, práv. např. pokud se vdáš nebo změníš trvalé bydliště, tak se to samo promítne např. do katastru nemovitostí nebo živnostenského rejstříku atd. a ty nemusí chodit hlásit změnu. Rozhodně se obecně neruší místní příslušnost, ta vychází z jednotlivých zákonů.
Lecky je to taky o tom na jak schopného a ochotného úředníka člověk narazí. Když jsem např. šla u nás do czech pointu na obecním úřadě se založením datové schránky koukali na mě jak na martana. Asi po hodině snažení to paní taknějak dokázala a že mám čekat až se mě ozvou, že je to založené. Po třech týdnech stále nic. Tak znovu na úřad, jiná úřednice. Zjistila kde je chyba, opravila to a hned to šlo. Prostě je to taky o lidech.
Tak je máme a skutečně se muselo do místa trvalého bydliště, protože na tyhle věci se ten centrálnmí registr nevztahuje…
A spz máme teprve od včera…no coment