Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím
Mám takovej dotaz. Holky, nevíte některá z vás jak dlouho trvá převod peněž z banky ČSOB do GE MONEY BANK???Muj ex přítel mi tvrdí že je posílal ve čvrtek na večer a dnes je pondělí a nic mi nedorazilo??Mě se to nějak nezdá a hlavně mu v tom nevěřím. Děkuji za odpovědi. ![]()
Ahoj,
myslím, že je to klidně možný, ve čtvrtek navečer je stejné jako v pátek, takže já bych do zítřka vyčkala…
Možné to samozřejmě je, pokud by nepřišely peníze zítra dopoledne, to už by mi bylo divné
.
Mělo by to dorazit dnes, ale je možné, že se to zaúčtuje až večer.
@pipiinka píše:
Ja myslela ze prevod penez z banky do banky trva max den
To ano, ale pokud to podával ve čtvrtek večer, tak je dost dobře možné, že až po skončení účetního dne, tedy reálně v pátek, pak je víkend, ten se nepočítá a tedy ten den, kdy by to mělo dorazit je dnes a zas to může být klidně až večer s posledním účtováním.
Nedavno jsem to hledala a posilani do jine banky by melo byt tak, ze do druheho dne se pripisi, do tretiho dne se transakce zapise. Ale ted si nejsem jista, jestli tento vztah maji mezi sebou vsechny banky.zkus googlit
Pokud to posílal večer, pak banka to posílala v pátek ráno. Dneska bys to měla mít na účtu, záleží kdy banka připisuje příchozí platby.
@j.a.n.i1 píše:
To ano, ale pokud to podával ve čtvrtek večer, tak je dost dobře možné, že až po skončení účetního dne, tedy reálně v pátek, pak je víkend, ten se nepočítá a tedy ten den, kdy by to mělo dorazit je dnes a zas to může být klidně až večer s posledním účtováním.
Pokud to posílal až večer, nastaví se datum splatnosti automaticky až na pátek ráno. Na převod je jeden pracovní den, takže během dneška by se Ti to mělo připsat na účet.
@pipiinka píše:
Ja myslela ze prevod penez z banky do banky trva max den
Záleží na bance. V případě stejné banky to je hned ten den, ale do jine banky ze zkusenosti vim, ze to může byt i vice jak dva dny.
Banka má na převod 2 prac. dny, tj. dnes by měla platba dorazit. Některé banky ale zúčtují 2× denně, tak vyčkej do odpo. Pokud nepřijdou, tak je neodeslal ve ČT večer, ale až v PA a Tebe chce jen uchlácholit a vinu svalovat na banku.
@nepřihl. hana20:00 píše:
Banka má na převod 2 prac. dny, tj. dnes by měla platba dorazit. Některé banky ale zúčtují 2× denně, tak vyčkej do odpo. Pokud nepřijdou, tak je neodeslal ve ČT večer, ale až v PA a Tebe chce jen uchlácholit a vinu svalovat na banku.
Banka má na převod do druhého pracovního dne…
A pokud to posílal ve CT večer, tak je to stejné jako v PA, jelikož většina bank má nastavený konce účetního dne, po kterém už transakce nezpracovává, je to cca v 18 - 20 dle banky
@j.a.n.i1 píše:
Banka má na převod do druhého pracovního dne…
A pokud to posílal ve CT večer, tak je to stejné jako v PA, jelikož většina bank má nastavený konce účetního dne, po kterém už transakce nezpracovává, je to cca v 18 - 20 dle banky
Ano, pak pátek je 1 prac. den a dnešek je 2. prac. den
Ahoj, dle nového zákona max 24 hodin, tzn ve čtvrtek poslány v pátek je musíš mít.. když né, tak max pondělí, počítají se jen dny pracovní, ale nikdy se mi nestalo, že by to trvalo déle. Pokud je poslal večer, tak nejdýl v pondělí. Peníze chodí ve vlnách, záleží na bance- mě třeba v 8 ráno, v 15 a v 17:00
.
Příspěvek upraven 23.07.12 v 14:31