Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jestli neví někdo o dobré rehabilitaci pro děti (Vojtovka) v Brně na severu (Líšeň, Vinohrady, Juliánov, Židenice, Slatina apod.). Potřebuji to pro kamarádku, která má špatné zkušenosti se stávající rehabilitací. Pracovnice tam besedují, pijí kafe a nemají žádný zájem kamarádce cokoli vysvětlit a poradit jí, říct něco k prognóze apod. Jen ji sprdnou, že málo cvičí, i když se snaží cvičit poctivě, řeknou jí, že bude mít ochrnuté děcko a tím to končí. Posledně kámoška odcházela s pláčem. Můžete někdo prosím poradit?
No, ona právě chodí na ten Obilňák a není tam spokojená. Asi jde o to, ke komu kdo chodí. Ke komu jste chodili vy?
pokud má kámoška auto zvážila bych rehabku v Tišnově
http://www.znamylekar.cz/…itace/tisnov
paní Vallová je prostě nejlepší na celé jižní moravě, pokud mají nějaký závažnější problém, neváhala bych se objednat!!!!
Anonymousss píše:
No, ona právě chodí na ten Obilňák a není tam spokojená. Asi jde o to, ke komu kdo chodí. Ke komu jste chodili vy?
my chodili na Obilnák ke Křenkové, bylo to tam takový lážo plážo ale mě to moc nevadilo, měli jsme po problému po měsíci a pak už tam chodili zbytečně tak jsme se na ně vykašlali. Tak at zkusí Bilý dům a nebo dětskou nemocnici, v obou se cvičí vojtovka
malý měl asymetrii (hlavičku stále doprava) a špatně pásl koníky. Začali jsme okolo 3,5měs, za měsíc bylo vše ok, pak nás tam jen nutili chodit aniž by měl nějakou „vadu“ nebo jiný vývoj, tak jsme se v 9měs na ně vykašlali po konzultaci s obvodní lékařkou
Já chodila s dcerou taky na Obilňák - k Němcové a byla to paráda - vždycky moc ochotná, milá, trpělivě pomáhala a vymýšlela fígle, když nějakej cvik nešel, ráda na ni vzpomínám ![]()
To Petkaa: No, kámoška chodí kvůli nějakému poranění nervů ručičky u dcerky během porodu. Prý paréza. Ale na ručičce už není nic poznat.
Nicméně zdá se, že je problém vyřešen. Minule kámoška stropila na rehabce hysterickou scénu a včera hlásila, že rehabilitační otočila jako mávnutím kouzelného proutku, je milá, příjemná, vše vysvětlí. Takže asi takhle se na ně musí.
Příspěvek upraven 12.01.11 v 18:23
To Merett: No v tom je právě problém, že dítěti je 7 měsíců a ta ručička vypadá od druhého měsíce úplně normálně. A kámoška právě neví, jestli se na to vykašlat nebo ne. Zas by nerada dítěti ublížila tím, že by něco zanedbala. Je fakt, že ani rehabilitační nepozná, která je ta nemocná ručička a vždycky se prý dívá do papírů.
Měli jste někdo podobný problém?
Ta paréza byla bohužel na levé ručičce a mimčo bude asi pravák, takže přirozeně preferuje spíš pravou ruku, ale pokud sáhne po něčem levou, není poznat, že by s ní něco mělo.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak vaše kamarádka dopadli stou parézou? dívám se že je tu starší datum, ale zajímalo by mě to! Syn se mi narodil taky s parézou a musíme na operaci, cvičíme Vojtovku… a jim se parézka taky určitě přihodila u porodu že? můžu se zeptat kde rodila?