Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tu prosím někdo, kdo se vyzná v reklamacích na poště? Moc bych potřebovala pomoc. Přišel mi balíček na poštu na dobírku, jenže při předávání se zjistilo, že tam chybí ta dobírková složenka. Byly tam dvě paní za okénkem a radily se, a řekly mi, že to nevadí, že se to vyřeší v reklamačním řízení. Tak jsem balíček zaplatila a podepsala převzetí balíčku. Ale nedostala jsem žádné potvrzení o zaplacení, žádný papírek, a popravdě ani mě nenapadlo ho chtít, asi jsem byla hloupá. Říkaly, že se ty peníze dají do přebytků a pak se to vyřeší. A paní, co mi balíček poslala, teď po mě chce potvrzení o zaplacení, které nemám, a celkově je dost naštvaná z té situace, což se nedivím. Teď zpětně bych ten balíček nepřebírala, ale už to nevrátím, tak se chci zeptat, co se dá dělat a jak může ta paní dostat peníze od pošty?
Řekla bych, že to paní bude muset reklamovat na poště, i kdyby jste to nezaplatila a pošta vám balík vydala, jde to na bedra pošty
@bibi2233 Zažila jsem to stejně, balík jsem převzala, zaplatila a dotyčné paní peníze za dobírku nepřišly.. Pak se paní informovala na poště a tam se vše vyřešilo a peníze ji dali.
Ahoj, přesně takto jsem jednou posílala balíček na dobírku a nedorazily mi peníze na účet. Paní si musí zajít se svým podacím lístkem na poštu a podat reklamaci, že balíček byl již doručen, ale peníze nepřišly. Dá jim tam znovu číslo účtu, nebo adresu, kam peníze poslat a peníze normálně připíšou. Ty už s tím nemáš co dělat. Bez peněz by Ti nikdy balíček pošta nikdy nevydala, když byl na dobírku.
Odesílatel ať s podacím lístkem zajde na kteroukoliv poštu s tím, že podává reklamaci, že balík byl doručen, ale nedošly dosud peníze. Potvrzení že byla dobírková částka zaplacena se nevydává. Pokud to pošta dosud nepřeposlala (nebo by to třeba i od tebe nevybrala při předání balíku), jde to ke škodě pracovnice, která Ti balík vydávala. Máš číslo balíku?
Tak snad to dobře dopadne, dali jste mi naději, docela jsem se bála, že to budu muset platit znovu.
@bibi2233 - tak se podívej sem https://www.postaonline.cz/trackandtrace , tam zadáš číslo balíku a vyjde Ti, co s ním kdy jak putoval.
@Evka73 Je tam, že zásilka byla dodána včera, to jsem ji vyzvedla na poště.
Určitě to znovu platit nebudeš, to se bát nemusíš. Jenom odesílatel si na peníze déle počká, příště si paní zapamatuje, že musí dobírkovou poukázku vyplnit a dát k balíku. Občas se i stává, že odesílatel vyplní tu poukázku špatně a adresát jeden den vyzvedne balík a druhý den mu přijdou ještě i peníze, které za balík zaplatil.
Tak to můžeš přeposlat paní. Kdyby jsi něco potřebovala ještě k tomu vědět, zeptám se v práci (na poště
), ale nejsem od přepážek, takže mám info tak z doslechu.
@Evka73 Já si myslím, že tam ta složenka byla, na to balíčku zezadu byla taková ta foliová kapsa, jak se do ní složenky dávají, ale byla prázdná, i tu paní za přepážkou to překvapilo, že tam není.
Jinak Vám všem moc děkuji za uklidnění, byla jsem z toho docela špatná, ale teď mám naději.
Fakt díky moc.
@Evka73 To mohla? Já myslela, že to nejde. Ona to byla taková mladá holka, tak třeba nevěděla.