Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,potřebuji poradit s reklamací kočárku.Asi před dvěma měsíci jsem reklamovala kočár,úplně se podlomili kolečka vepředu.Jezdíme měsíc a opět problém,jedno je hrozně vepředu druhé vzadu,navíc jsme vytáhli sporťák a celá boudička křivá,nejde srovnat.Tak jsem ho včera vezla na reklamaci,chlap na mě začal řvát o co mi jde,jestli chci jinej kočár nebo prachy,že jsem jediná co si na ten kočár pořád stěžuje.Nestačila jsem se divit a tak hi seřvala až mi z toho bylo špatně.Z obchodu jsem odešla i s kočárem,podle pana prodávajícího není k reklamaci důvod on na něm nic nevidí
Teď ráno tam jel manžel vytočenej a chlap najednou kočár vzal,kdyby náhodou byl ještě důvod pro třetí reklamaci,vrací se peníze pak?
Peníze se vrací pouze při třetí uznané reklamaci na STEJNOU věc - musí to být pořád to samé. Jinak se peníze vrací při 4.reklamaci na různou věc.
No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene. ![]()
Dávali jsme za něj 10 tisíc.V okolí ho má hodně maminek,ale my prostě asi chytli špatný kus zrovna nebo já nevím.
Lend.u píše:
No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene.
Je jedno, jak je kočár drahý nebo levný. Musí se postupovat podle zákona. Nezáleží na prodejci, ale na dodavateli jak posoudí jejich zboží. Pokud se bude jednat o druhou reklamaci, tak prostě není šance vrátit kočár a dostat zpět peníze.
ynax píše:
Peníze se vrací pouze při třetí uznané reklamaci na STEJNOU věc - musí to být pořád to samé. Jinak se peníze vrací při 4.reklamaci na různou věc.
Ahojda, nevíš který je to konkrétně paragraf?Chtěla bych reklamovat kočárek z první reklamace mám na reklamačním listu tři závady, nyní budu uplatňovat zase dvě závady, musí mi tedy na požádání vrátit penízky?
Děkuji za pomoc ![]()
Boudice23 píše:ynax píše:Ahojda, nevíš který je to konkrétně paragraf?Chtěla bych reklamovat kočárek z první reklamace mám na reklamačním listu tři závady, nyní budu uplatňovat zase dvě závady, musí mi tedy na požádání vrátit penízky?
Děkuji za pomoc
jestli to dobře chápu, tak teď máš druhou reklamaci tam mám dojem, že je je jedno, kolik závad jsi reklamovala. Pořád se do bere jako jedna reklamace. Nejedná se o počet závad, ale o počet reklamací. Paragraf neznám. A mmch, i kdyby se jednalo o 4. reklamaci, tak ti nikdo na požádání peníze nevrátí - nejdřív musí proběhnout reklamace, dodavatel ti musí reklamaci uznat a teprve pak by se vracely peníze - do 30ti dnů.
ynax píše:Boudice23 píše:jestli to dobře chápu, tak teď máš druhou reklamaci tam mám dojem, že je je jedno, kolik závad jsi reklamovala. Pořád se do bere jako jedna reklamace. Nejedná se o počet závad, ale o počet reklamací. Paragraf neznám. A mmch, i kdyby se jednalo o 4. reklamaci, tak ti nikdo na požádání peníze nevrátí - nejdřív musí proběhnout reklamace, dodavatel ti musí reklamaci uznat a teprve pak by se vracely peníze - do 30ti dnů.ynax píše:Ahojda, nevíš který je to konkrétně paragraf?Chtěla bych reklamovat kočárek z první reklamace mám na reklamačním listu tři závady, nyní budu uplatňovat zase dvě závady, musí mi tedy na požádání vrátit penízky?
Děkuji za pomoc
tak to vím, že na to mají 30dní ze zákona, ale na listu mohu zaškrnout i žádost o vrácení peněz nebo třeba výměnu zboží, mně jse spíš o to, který paragraf to konkrétně je a jestli jsem to dobře pochopila tak to musí tedy být 4 vady v jedné reklamaci ![]()
Lend.u píše:
No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene.
na reklamace jsou zákonem daná pravidla, je úplně jedno, jelsti reklamuješ kočár za 3 nebo za 30tisíc. pravidla jsou pořád stejná.
kupující resp. reklamující nemá mít s reklamací spojené ŽÁDNÉ poplatky!!!
maximálně se platí doprava k prodejci, ale když ho tam vezeš sama, nikdo nemá právo po tobě chtít žádné poplatky!!!
jinak pravidlo je že do 6m od zakoupení je to vada skrytá a měli by vrátit peníze nebo dát novou věc, realita je jiná, ale takto to je v občanském zákoníku. pak platí, že 3.reklamace stejné vady nebo 4.reklamace celkově, se vrací peníze nebo vyměňuje za jiný bezvadný kus.. prodávající nemá právo dávat místo peněz poukázky na nákup zboží u nich, přesto se to děje.
před reklamací radím obrátit se na SOS sdružení spotřebitelů, přečíst si něco v Dtestu, v novinách, kouknout na zákon. protože jak se jednou reklamuje, a člověk nezná svá práva, obchodník toho zneužije, bohužel.
Nataša píše:Lend.u píše:
No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene.na reklamace jsou zákonem daná pravidla, je úplně jedno, jelsti reklamuješ kočár za 3 nebo za 30tisíc. pravidla jsou pořád stejná.
kupující resp. reklamující nemá mít s reklamací spojené ŽÁDNÉ poplatky!!!
maximálně se platí doprava k prodejci, ale když ho tam vezeš sama, nikdo nemá právo po tobě chtít žádné poplatky!!!jinak pravidlo je že do 6m od zakoupení je to vada skrytá a měli by vrátit peníze nebo dát novou věc, realita je jiná, ale takto to je v občanském zákoníku. pak platí, že 3.reklamace stejné vady nebo 4.reklamace celkově, se vrací peníze nebo vyměňuje za jiný bezvadný kus.. prodávající nemá právo dávat místo peněz poukázky na nákup zboží u nich, přesto se to děje.
před reklamací radím obrátit se na SOS sdružení spotřebitelů, přečíst si něco v Dtestu, v novinách, kouknout na zákon. protože jak se jednou reklamuje, a člověk nezná svá práva, obchodník toho zneužije, bohužel.
No tak to je hustý ta první reklamace byla v prvním půl roce, to nás pěkně ošulili.
Hledám konkrétní paragraf, nevíš který to je na ty 4 vady celkově?oni si určují zda dají peníze nebo nový bezvadný kus?
na SOS jsem psala už před dobou bohužel zatím bez reakce ![]()
teď spěchám, tak jen rychlý odkaz na nějaký přehled: http://www.vadne.cz/reklamace/
Nataša píše:
teď spěchám, tak jen rychlý odkaz na nějaký přehled: http://www.vadne.cz/reklamace/
super tady je to pěkně popsané.
Buď 3 reklamace na stejnou vadu, nebo 4 různé reklamace a nebo 3 vady v jedné reklamaci zároveň..doufám, že jsem to pochopila správně? ![]()
Já mám zatím dvě vady, ale tu třetí asi ještě seženu, mám rozbitý potah u autosedačky, byla to trojkombinace totiž (s touhle už mám tedy 3) teď jen aby se nevykrucovali a uznali to:lol:
Tohle vědět dřív tak už ten kočár dávno nemám!!!
Ahoj těhu a maminky, prosím o radu, či zkušenost jak je to s případnou reklamací kočárku, když mají všude ze zákona 30 dní. Když se poláme v čem budu vozit mimi? Setkaly jste se někdy s takovou zkušeností a jak ji případně řešily?