Neuznaná reklamace kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2673
27.5.11 11:29

Reklamace kočárku

Ahoj holky,potřebuji poradit s reklamací kočárku.Asi před dvěma měsíci jsem reklamovala kočár,úplně se podlomili kolečka vepředu.Jezdíme měsíc a opět problém,jedno je hrozně vepředu druhé vzadu,navíc jsme vytáhli sporťák a celá boudička křivá,nejde srovnat.Tak jsem ho včera vezla na reklamaci,chlap na mě začal řvát o co mi jde,jestli chci jinej kočár nebo prachy,že jsem jediná co si na ten kočár pořád stěžuje.Nestačila jsem se divit a tak hi seřvala až mi z toho bylo špatně.Z obchodu jsem odešla i s kočárem,podle pana prodávajícího není k reklamaci důvod on na něm nic nevidí :cert: Teď ráno tam jel manžel vytočenej a chlap najednou kočár vzal,kdyby náhodou byl ještě důvod pro třetí reklamaci,vrací se peníze pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
27.5.11 11:50

Peníze se vrací pouze při třetí uznané reklamaci na STEJNOU věc - musí to být pořád to samé. Jinak se peníze vrací při 4.reklamaci na různou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
27.5.11 12:07

No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.5.11 12:18

Dávali jsme za něj 10 tisíc.V okolí ho má hodně maminek,ale my prostě asi chytli špatný kus zrovna nebo já nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.5.11 12:39
Lend.u píše:
No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene. :nevim:

Je jedno, jak je kočár drahý nebo levný. Musí se postupovat podle zákona. Nezáleží na prodejci, ale na dodavateli jak posoudí jejich zboží. Pokud se bude jednat o druhou reklamaci, tak prostě není šance vrátit kočár a dostat zpět peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
3.1.12 11:28
ynax píše:
Peníze se vrací pouze při třetí uznané reklamaci na STEJNOU věc - musí to být pořád to samé. Jinak se peníze vrací při 4.reklamaci na různou věc.

Ahojda, nevíš který je to konkrétně paragraf?Chtěla bych reklamovat kočárek z první reklamace mám na reklamačním listu tři závady, nyní budu uplatňovat zase dvě závady, musí mi tedy na požádání vrátit penízky?
Děkuji za pomoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.1.12 11:46
Boudice23 píše:
ynax píše:
Peníze se vrací pouze při třetí uznané reklamaci na STEJNOU věc - musí to být pořád to samé. Jinak se peníze vrací při 4.reklamaci na různou věc.
Ahojda, nevíš který je to konkrétně paragraf?Chtěla bych reklamovat kočárek z první reklamace mám na reklamačním listu tři závady, nyní budu uplatňovat zase dvě závady, musí mi tedy na požádání vrátit penízky?
Děkuji za pomoc ;)

jestli to dobře chápu, tak teď máš druhou reklamaci tam mám dojem, že je je jedno, kolik závad jsi reklamovala. Pořád se do bere jako jedna reklamace. Nejedná se o počet závad, ale o počet reklamací. Paragraf neznám. A mmch, i kdyby se jednalo o 4. reklamaci, tak ti nikdo na požádání peníze nevrátí - nejdřív musí proběhnout reklamace, dodavatel ti musí reklamaci uznat a teprve pak by se vracely peníze - do 30ti dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
3.1.12 11:52
ynax píše:
Boudice23 píše:
ynax píše:
Děkuji za pomoc ;)
jestli to dobře chápu, tak teď máš druhou reklamaci tam mám dojem, že je je jedno, kolik závad jsi reklamovala. Pořád se do bere jako jedna reklamace. Nejedná se o počet závad, ale o počet reklamací. Paragraf neznám. A mmch, i kdyby se jednalo o 4. reklamaci, tak ti nikdo na požádání peníze nevrátí - nejdřív musí proběhnout reklamace, dodavatel ti musí reklamaci uznat a teprve pak by se vracely peníze - do 30ti dnů.

tak to vím, že na to mají 30dní ze zákona, ale na listu mohu zaškrnout i žádost o vrácení peněz nebo třeba výměnu zboží, mně jse spíš o to, který paragraf to konkrétně je a jestli jsem to dobře pochopila tak to musí tedy být 4 vady v jedné reklamaci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.12 11:56
Lend.u píše:
No, podle toho kde jste kocarek koupili a jaky. Pokud to byl naky drazsi kocar, tak myslim ze by vam meli reklamaci vyridit a penize vratit, a kdyby nechteli ja bych to resila. No a pokud stal min, tak nevim jestli to ma cenu, nekdy to dopada tak(hlavne tam kde jsou neochotni) ze si musis jeste zaplatit reklamacni poplatky a stejne vam penize nedaji a novy kocarek taky ne. Ja jsem si teda zjistovala jak to je v obchode kde jsem kupovala kocarek s reklamaci, taky jsem si pozjistovala jak jsou maminky s tema kocarkama spokojene. :nevim:

na reklamace jsou zákonem daná pravidla, je úplně jedno, jelsti reklamuješ kočár za 3 nebo za 30tisíc. pravidla jsou pořád stejná.
kupující resp. reklamující nemá mít s reklamací spojené ŽÁDNÉ poplatky!!!
maximálně se platí doprava k prodejci, ale když ho tam vezeš sama, nikdo nemá právo po tobě chtít žádné poplatky!!!

jinak pravidlo je že do 6m od zakoupení je to vada skrytá a měli by vrátit peníze nebo dát novou věc, realita je jiná, ale takto to je v občanském zákoníku. pak platí, že 3.reklamace stejné vady nebo 4.reklamace celkově, se vrací peníze nebo vyměňuje za jiný bezvadný kus.. prodávající nemá právo dávat místo peněz poukázky na nákup zboží u nich, přesto se to děje.

před reklamací radím obrátit se na SOS sdružení spotřebitelů, přečíst si něco v Dtestu, v novinách, kouknout na zákon. protože jak se jednou reklamuje, a člověk nezná svá práva, obchodník toho zneužije, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
3.1.12 12:03
Nataša píše:
Lend.u píše:

na reklamace jsou zákonem daná pravidla, je úplně jedno, jelsti reklamuješ kočár za 3 nebo za 30tisíc. pravidla jsou pořád stejná.
kupující resp. reklamující nemá mít s reklamací spojené ŽÁDNÉ poplatky!!!
maximálně se platí doprava k prodejci, ale když ho tam vezeš sama, nikdo nemá právo po tobě chtít žádné poplatky!!!

jinak pravidlo je že do 6m od zakoupení je to vada skrytá a měli by vrátit peníze nebo dát novou věc, realita je jiná, ale takto to je v občanském zákoníku. pak platí, že 3.reklamace stejné vady nebo 4.reklamace celkově, se vrací peníze nebo vyměňuje za jiný bezvadný kus.. prodávající nemá právo dávat místo peněz poukázky na nákup zboží u nich, přesto se to děje.

před reklamací radím obrátit se na SOS sdružení spotřebitelů, přečíst si něco v Dtestu, v novinách, kouknout na zákon. protože jak se jednou reklamuje, a člověk nezná svá práva, obchodník toho zneužije, bohužel.

No tak to je hustý ta první reklamace byla v prvním půl roce, to nás pěkně ošulili.
Hledám konkrétní paragraf, nevíš který to je na ty 4 vady celkově?oni si určují zda dají peníze nebo nový bezvadný kus?
na SOS jsem psala už před dobou bohužel zatím bez reakce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.12 12:20

teď spěchám, tak jen rychlý odkaz na nějaký přehled: http://www.vadne.cz/reklamace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
3.1.12 12:29

Děkuji za pomoc a rady, pročtu to :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
3.1.12 12:50
Nataša píše:
teď spěchám, tak jen rychlý odkaz na nějaký přehled: http://www.vadne.cz/reklamace/

super tady je to pěkně popsané.
Buď 3 reklamace na stejnou vadu, nebo 4 různé reklamace a nebo 3 vady v jedné reklamaci zároveň..doufám, že jsem to pochopila správně? :P
Já mám zatím dvě vady, ale tu třetí asi ještě seženu, mám rozbitý potah u autosedačky, byla to trojkombinace totiž (s touhle už mám tedy 3) teď jen aby se nevykrucovali a uznali to:lol:
Tohle vědět dřív tak už ten kočár dávno nemám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.5.17 22:10

Ahoj těhu a maminky, prosím o radu, či zkušenost jak je to s případnou reklamací kočárku, když mají všude ze zákona 30 dní. Když se poláme v čem budu vozit mimi? Setkaly jste se někdy s takovou zkušeností a jak ji případně řešily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.5.17 22:14

@lenulina4 A víš o nějakým takový obchodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí