Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, chci se s vámi podělit o mou zkušenost a zároveň poprosit o vaše názory… Před necelými 14 dny se mi rozbil kočárek kéž by to byly kolečka nebo něco podobného…Při cestě do schodů na posledním schodě se mi totálně zlomilo a urvalo madlo, syna jsem měla v kočáře a naštěstí kočár zachytila včas…nechci si ani představovat co se malému mohlo stát :/ V prodejně mi paní řekla ne zrovna příjemným hlasem co jsem s tim jako dělala? Tak jsem jí situaci popsala a ona, že tuto mi reklamace neuzná, ale že to zkusí… Poté se mi ptá jestli jsem neměla kočár na mrazu tak já už rozčílená jsem jí řekla, že je to divný, ale když jsem byla na procházce tak jsem na tom mrazu asi byla a jestli do mrazu nesmí tak to má být v papírech…Vzteky jsem tam kočár nechala a odešla…
Přijde vám normální, aby se tuto s kočárem vůbec stalo? Stále jsem vzteky bez sebe a jestli to neuznají tak na to jdu soudní cestou… ![]()
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XATéééda to je mazec, také máme X-lander a chodíme do mrazu a nic se nám nestalo to musí být vada materiálu. Držím pěsti. ![]()
@MíšaČK Tam je jasná vada materiálu jsou tam bublinky a madlo je duté..
Ja som X-lander reklamovala celkovo 3×…nastastie som mala stastie na slusnu predajnu…vzdy napisali, ze reklamaciu neuznali, ale pritom chybu odstranili a poziciali mi nahradny kocar.
@Monika123 já ho reklamuji po druhé, poprvé to bylo jen kolečko, ale to madlo nenechám jen tak chápu, že za to prodejna nemůže, ale to jednání si mohla paní odpustit a ani já bych nevyjela…Ale toto bude mít ještě nějakou dohru…
Mám nový XA, jezdím s ním od listopadu 2013, takže sotva čtvrt roku. Začal pěkně vrzat, přední kolečka mi neskutečně cvakají, když nejedu po čerstvě položeném asfaltu, a hrozně táhne doprava. Jsou to jen drobnosti, ale občas mi pěkně znepříjemňují procházku. Myslíte, že s těmahle „prkotinama“ mám nárok na uznání reklamace?
@Tůmička hmmm, tak to cvakání by mi asi vadilo, vrzání taky. Mám xa tři roky, vozím v něm už druhé dítě a nic z toho, co píšeš, mi nedělá…
To cvákání je u ložisek klasika, máš málo zatížená přední kola - já jsem dala dopředu do košíku láhev (1,5 litru) s vodou a pomohlo to - když je dítě větší a víc to zatíží tak je to lepší. Případně zkusit vyměnit ložiska jestli to nepomůže.
Vrzání… to nevím to mi nedělal a to jsem ho měla hodně dlouho (navíc jako druhá majitelka), a táhnutí doprava s tím bude určitě souviset - takže bych asi zkusila reklamaci na nějakou vadu konstrukce ![]()
@3HE Vrže když ho třeba zvedám na obrubník, nebo do schodů. A to má malý zatím jen 8 kilo. Nevím co bude ten kočár dělat, až bude mít třeba 12 kilo..
@Aletheia Jojo, to cvakání je určitě tím. Ale ta voda mi sjede zase dolů, protože nové XA má ten košík sklopený, takže by mi to ještě víc zatížilo zadek. A ještě kdy dám na kočár tašku a dítě leží, tak třeba v autobuse stačí aby řidič prudčeji zabrzdil a kočár by se převrhl dozadu.. Máme ještě jeden kočár, tak vážně uvažuji nad reklamací. Zítra jdu do města, tak se na to zeptám a když tak bych ho tam v úterý zavezla
Jelikož mou reklamaci (urvané madlo při cestě do schodů) neuznali i přes to madlo vyměnili na jejich náklady, tak si myslím, že nějaké vrzání je zajímat nebude jejich dítě v tom kočárku přeci nejezdí :/ ale poradím vám pořádně si přečíst,,návod k použití,, kde se dozvíte např. že s kočárkem nesmíte po nerovném povrchu, do strmých kopců a tak dále.. Takže je to údajně vaše vina.. oni to mají vše dobře ošetřené, aby na ně nikdo nemohl..
Každopádně být důrazná vám pomůže a držím palce, aby to uznali ![]()