Reklamace postele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.9.23 17:02

Reklamace postele

Zdravím. Chci se Vás zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s reklamaci postele. Kupovali jsme postel za 10 000, v listopadu to bude rok. Je propadlá, něco je v ni zlomené a reklamaci nám neuznali. Byla kupovaná přes internet. Stránka Veneti. Prý je to mechanické opotřebení. Ale já s tím určitě nesouhlasím. Postel je na vyhození, je celá propadlá a nedá se na ní spát. A to podotýkám, že se na ní opravdu jen spí, netrávíme na ní cele dny :D Nevíte, kam se obrátit, nebo jak tuhle situaci řešit? Třeba je tu někdo zkušenější, já opravdu nevím totiž. A nemyslím si, že by tohle měla dělat ani ne rok stará postel. Děkuji za rady ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20835
19.9.23 19:21
@Simona9585 píše:
Zdravím. Chci se Vás zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s reklamaci postele. Kupovali jsme postel za 10 000, v listopadu to bude rok. Je propadlá, něco je v ni zlomené a reklamaci nám neuznali. Byla kupovaná přes internet. Stránka Veneti. Prý je to mechanické opotřebení. Ale já s tím určitě nesouhlasím. Postel je na vyhození, je celá propadlá a nedá se na ní spát. A to podotýkám, že se na ní opravdu jen spí, netrávíme na ní cele dny :D Nevíte, kam se obrátit, nebo jak tuhle situaci řešit? Třeba je tu někdo zkušenější, já opravdu nevím totiž. A nemyslím si, že by tohle měla dělat ani ne rok stará postel. Děkuji za rady ☺️

Ano. Můžeš se obrátit na soudního znalce, který ti napíše posudek.

Ale pokud celá postel stála 10tis. tak to je postel tak pro děcka. Určitě měla psanou doporučenou hmotnost atd. Jooo kdyby jsi měla masiv, rošty a matrace za 50tis a za rok to bylo proleželý a rozlámaný, tak tam by to bylo jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.23 19:50

Ano, hmotnost je uvedená 2×120, což ani jeden nemáme. A jde o postel takovou tu otevírací na bocích. S pružinami. Bohužel se mi líbila vždy víc, než ty o kterých píšete. Ta co jsme měli minule vydržela dobrých 10 let a byla stejný typ jak tahle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20835
19.9.23 19:56

@Simona9585 další reklamace dopadne úplně stejně. Jediná šance je soudní znalec. Ale posudek bude stát tolik, že radši koupíš novou postel a budeš lépe vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24572
19.9.23 20:14

Za posudek soudního znalce a případné tahanice dáte víc než za tu postel. Vykašlala bych se na to a koupila něco nového, kvalitnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.23 20:15

Jjj máme už kvalitní a lepší postel. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli s tím jde něco dělat, nebo je můžu vyhodit 🥲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24572
19.9.23 20:24
@Simona9585 píše:
Jjj máme už kvalitní a lepší postel. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli s tím jde něco dělat, nebo je můžu vyhodit 🥲

Vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
19.9.23 22:32

120 kg mají nosnost lepší dětské postele😃 asi to byl shit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.23 01:09

Jak nemáš známého soudního znalce nebo někoho na ČOI, tak v dnešní době nepomůže ani svěcená voda… bohužel to tak je…a mechanické opotřebení používají snad pokaždé:D boty, postel apod.jo a já reklamoval matrace, dokonce jsem měl různé šířky po celé délce matrace - psáno 90cm a měla 92 někde i 94cm. Naštěstí mi to vyměnili za nové, ale po vyzkoušení opět stejná písnička, tak vraceli peníze, uf :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
20.9.23 01:20
@Simona9585 píše:
Ano, hmotnost je uvedená 2×120, což ani jeden nemáme. A jde o postel takovou tu otevírací na bocích. S pružinami. Bohužel se mi líbila vždy víc, než ty o kterých píšete. Ta co jsme měli minule vydržela dobrých 10 let a byla stejný typ jak tahle.

2×120…jenze když se při sexu slezete na jedné půlce, tak těch 120 překročite :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20835
20.9.23 04:13
@OstravaPoruba píše:
Jak nemáš známého soudního znalce nebo někoho na ČOI, tak v dnešní době nepomůže ani svěcená voda… bohužel to tak je…a mechanické opotřebení používají snad pokaždé:D boty, postel apod.jo a já reklamoval matrace, dokonce jsem měl různé šířky po celé délce matrace - psáno 90cm a měla 92 někde i 94cm. Naštěstí mi to vyměnili za nové, ale po vyzkoušení opět stejná písnička, tak vraceli peníze, uf :))

Hele v pohodě jsou reklamace nějak prvního půl roku, když je důkazní břemeno na obchodníkovi, který musí prokázat, že ten výrobek nebyl vadný už při koupi. Ale opět je to o tom, že. zakaznik musí vědět svoje práva a musí mít trochu ostré lokty. Reklamace písemně, s odůvodněním atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný