Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nevíte někdo jak postupovat když mám 2 krát opravovanou pračku (v záruce) a nyní jsem před měsícem nahlásila další vadu ale nikdo se mi celý měsíc neozval mám nárok na vrácení peněz jak postupovat děkuji
Na vraceni penez mas narok pokud jsi stejnou zavadu reklamovala 3× nebo pokud pracka nebyla opravena 30 dní od podaní reklamace, rozhodne bych dosla do prodejny a nenechala se odbyt, tim, ze musis pockat až proběhne oprava.
no já náhlásila závadu a celých 30dní se mi nikdo neozval to se taky počítá?
Měli by s Vámi sepsat nějaký protokol o reklamaci zboží, pokud uběhne 30-denní lhůta a „nic se neděje“, má se za to, že je vada neodstranitelná. Pak bych sepsala písemně odstoupení od kupní smlouvy a tohle bych předala v obchodě (oproti podpisu).
Takovýmto způsobem jsme před téměř 3 lety vyreklamovali sedačku za 32 tisíc
(po drobnější „výměně názorů“ nám vrátili peníze - ale nesmíte se nechat, zkoušeli na mě všechno možné netuše, že vím, „která bije“
)
Ahoj. Záleží na tom, JAK jsi vadu nahlásila. Prokazatelným způsobem?
pračka byla zakoupená přes internet a volala jsem na servisní linku kde tě před začátkem hovoru upozornují na to že hovor je nahráván tak by to mělo být snad prokazatelný ne? i když oni jsou sv..ně ![]()
Já bych jim možná zaslala raději buď e-mail, nebo ještě lépe doporučený dopis na dodejku (abys měla v ruce doklad o tom, že dopis převzali a kdy).
domi píše:
Já bych jim možná zaslala raději buď e-mail, nebo ještě lépe doporučený dopis na dodejku (abys měla v ruce doklad o tom, že dopis převzali a kdy).
Telefonat nemusi byt prokazatelny. Hovory si nahravaji pro vlasti potrebu a ne vsechny. Pokud nebudou chtit reklamaci resit, nahravku proste zaprou. Nejlepsi je tedy poslat doporuceny dopis s dodejkou jak pise DOMI