Reklamace - zaplacení opravy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3576
12.5.11 12:31

Reklamace-zaplacení opravy

Pred mesicem jsem dostala zlate kruhy, takove ty propletene. Na jednom se otevrel ten spar v pleteni, tak jsem je po 5 dnech odnesla zpatky do kramu k reklamaci. Ted po mne chteji 600kc za opravu, pry jim to nauctoval zlatnik, musel je nastavovat a pridavat snad i kousek zlata, coz musel byt nejakej mililililimetr, vzhledem k te praskline. Co to jako je? Tohle jako si muzou nauctovat? Znamena to, ze reklamaci neuznali a tudiz si platim opravu sama? :think: Rozumi tu nekdo tomu reklamacnimu pravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35715
12.5.11 12:35

I kdyby ti reklamaci neuznali, měli by ti to vrátit v původním stavu a popřípadě nabídnout opravu. Nějaké doplácení jen tak neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.5.11 12:41
pikola píše:
I kdyby ti reklamaci neuznali, měli by ti to vrátit v původním stavu a popřípadě nabídnout opravu. Nějaké doplácení jen tak neexistuje.

Přesně tak. Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.5.11 12:44

A co ted s tim mam delat? Jeste jsem je nevyzvedla. Tak vyzvednout a nekde si stezovat, proverovat to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
12.5.11 12:49

Pokud jsi je dala k relamaci a ne k opravě, nemají ti co účtovat. Proto se tomu říká reklamace. Pokud by ti zavolali, že ti to opraví ale ne v reklamaci a bude to stát 600, tak ano, ale nemůžou ti zavolat, že to opravili a donest 600.
Hádej se s nima, ať ti to prostě vrátí v původním stavu, žádnou placenou opravu sis neobjednala, pokud uznali reklamaci.

Našla jsem toto:
Jak z tohoto výčtu plyne, základním právem kupujícího v případě důvodné reklamace je právo na odstranění vady. Takovéto odstranění reklamované vady má být bezplatné, včasné a řádně provedené. Prodávající tak není oprávněn se po kupujícím dožadovat jakýchkoliv nákladů s opravou spjatých, ať to budou náklady na koupi náhradních dílů či třeba odměna za práci servisního technika. Jaký postup ale k opravě zboží zvolí je ale ponechán na rozvaze prodávajícího. Jde-li konečně o včasnost odstranění reklamovaných vad, přičemž následující informace se uplatní u doby vyřizování reklamace obecně, pak reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající s kupujícím nedohodne na delší lhůtě.

http://www.epravo.cz/…e-28737.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.5.11 13:07
pikola píše:
Pokud jsi je dala k relamaci a ne k opravě, nemají ti co účtovat. Proto se tomu říká reklamace. Pokud by ti zavolali, že ti to opraví ale ne v reklamaci a bude to stát 600, tak ano, ale nemůžou ti zavolat, že to opravili a donest 600.
Hádej se s nima, ať ti to prostě vrátí v původním stavu, žádnou placenou opravu sis neobjednala, pokud uznali reklamaci.

Našla jsem toto:
Jak z tohoto výčtu plyne, základním právem kupujícího v případě důvodné reklamace je právo na odstranění vady. Takovéto odstranění reklamované vady má být bezplatné, včasné a řádně provedené. Prodávající tak není oprávněn se po kupujícím dožadovat jakýchkoliv nákladů s opravou spjatých, ať to budou náklady na koupi náhradních dílů či třeba odměna za práci servisního technika. Jaký postup ale k opravě zboží zvolí je ale ponechán na rozvaze prodávajícího. Jde-li konečně o včasnost odstranění reklamovaných vad, přičemž následující informace se uplatní u doby vyřizování reklamace obecně, pak reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající s kupujícím nedohodne na delší lhůtě.

http://www.epravo.cz/…e-28737.html

Diky ti moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová