Rekonstrukce a sousedi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1072
10.10.20 07:42
@PetyMimi píše:
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenost nebo co byste dělaly. Děláme postupnou rekonstrukci, vždy jen jeden den v týdnu, kvůli financím. Máme dole cedulku s oznámením o rekonstrukci a omluvou za hlučnost a prašnost. Se správcem baráku to máme samozřejmě dopředu domluvené, říká, že se to udělat musí, že nejsme jediní…
Tak. A pořád někdo chodí, stěžuje si, nadává nám, vyhazuje. Že spěj po noční… Já to chápu, ale přeci, když tam mám elektrikáře, kteří mají nějakou pracovní dobu, tak je nemůžou v 10 dopoledne vyhazovat, ne?
Došlo to tak daleko, že na ně ve 4 odpoledne zavolali policajty. Ti prý samozřejmě jen zkontrolovali vývěsku a odjeli.
Co s tím? Kdybychom dělali bordel každý den, tak neřeknu. Ale jednou za týden? A to se snažíme opravdu až kolem oběda, protože chápeme, že to je nepříjemné, i když v uvozovkách můžeme rekonstruovat od 6 do 22.

Kralikarna je hrozný místo. pro život. Všude za8srany otravny sousedí, malo prostoru. A vyhodit z okna je nemůžeš, protože to.je trestný.. je to prekerni situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
10.10.20 07:49

Když jsem byla na rodicaku, tak rekonstrukce totální hlavně svépomocí vedle nás, jen skončil, začala pod náma větší rekonstrukci i o víkendech apod. a následně z druhé strany předělávali koupelnu, stropy a kdesi cosi… No nevím…pohoda 😄 Pes přežil, mimino přežilo a i spalo - tady zase klobouk dolů, že se domluvil soused, že po obědě nebude dělat hlučné práce, že vidí že mám malé dítě a bude spát… Pak několik rekonstrukci ve vedlejším vchodě. Tam teda vrtačka/ zbijecka se taky po konstrukcí nesla slušně. Dělám často z domu, tak slyším. Když jsem v kanclu, tak ani nevím., co se přes den děje. Nějak mi to nevadí, vím, že se to udělat musí :nevim: Nemusí každý skákat nadšením, ale volat policii na ohlášené stavební práce přes den mi přijde fakt extrém. Taky bych měla obavy, když se takhle sousedi předvádí, co budou předvádět potom :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.10.20 07:50
@BukvickaMalicka píše:
Kralikarna je hrozný místo. pro život. Všude za8srany otravny sousedí, malo prostoru. A vyhodit z okna je nemůžeš, protože to.je trestný.. je to prekerni situace.

Mas pravdu, jenze na domek kazdy nema. Ja panelak nechtela nikdy, mame nyni peknou novostavbu, bohuzel sousedi jsou absolutni psychopati, kteri si dum, ktery stoji nekolik let privlastnili a kazdeho nove pristehovsiho dusi a nesmyslne buzeruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
10.10.20 07:52

My jsme pred rekonstrukci osobne obesli nejblizsi okolni byty, omluvili se za budouci obtize jeste takto osobne, a ne jen vyvesenim na nastenku a kazdemu z tech nejblizsich bytu dali darkovy balicek s potravinami. Investovana tisicovka, kterou jsme za ty balicky dali, se v celkovem rozpoctu uplne ztrati a bohate se nam vyplatila, behem rekonstrukce nebyla jedina stiznost a to trvala rekonstrukce cca 6 tydnu a rachot byl fakt kruty. Vymysleli jsme to takhle prave proto, ze sousedi v tomhle dome jsou dost nerudni a stezuji si casto na kdeco, proto jsme se toho bali. Doporucuju vsem, kdo planuji rekonstrukci v panelaku nebo bytovce! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
10.10.20 08:00
@jannina1 píše:
Mas pravdu, jenze na domek kazdy nema. Ja panelak nechtela nikdy, mame nyni peknou novostavbu, bohuzel sousedi jsou absolutni psychopati, kteri si dum, ktery stoji nekolik let privlastnili a kazdeho nove pristehovsiho dusi a nesmyslne buzeruji.

Já to chápu, finance jsou složitý no. V. tkmhle případě se hodí umět být zlej a ne jen tiše trpět. Jinak než pp zlým to s nima NIKDY nepůjde. Bohužel.

Každej se dá zlomit, jen se toho nebát a vymezit jim hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
10.10.20 08:16
@Goldyra píše:
My jsme pred rekonstrukci osobne obesli nejblizsi okolni byty, omluvili se za budouci obtize jeste takto osobne, a ne jen vyvesenim na nastenku a kazdemu z tech nejblizsich bytu dali darkovy balicek s potravinami. Investovana tisicovka, kterou jsme za ty balicky dali, se v celkovem rozpoctu uplne ztrati a bohate se nam vyplatila, behem rekonstrukce nebyla jedina stiznost a to trvala rekonstrukce cca 6 tydnu a rachot byl fakt kruty. Vymysleli jsme to takhle prave proto, ze sousedi v tomhle dome jsou dost nerudni a stezuji si casto na kdeco, proto jsme se toho bali. Doporucuju vsem, kdo planuji rekonstrukci v panelaku nebo bytovce! :D

Přijde jim blbí si jít stěžovat, když dostali něco zadarmo. Úplatky zabírají no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
10.10.20 08:42

U nás v baráku během 6-ti let proběhlo přes 6 rekonstrukci, každá cca na 2-3 měsíce a ta pod náma na skoro rok! Už jsme toho měli plné zuby, pořád vrtání, bouchání, sbijeni. Prodali jsme a šli do baráku, snad už bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.10.20 09:03
@BukvickaMalicka píše:
Já to chápu, finance jsou složitý no. V. tkmhle případě se hodí umět být zlej a ne jen tiše trpět. Jinak než pp zlým to s nima NIKDY nepůjde. Bohužel.Každej se dá zlomit, jen se toho nebát a vymezit jim hranice.

Presne! Chtela jsem vychazet, byla jsem vstricna a to bylo spatne. Vymysleli si dalsi a dalsi kraviny, co muze vymyslet pouze chory mozek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
10.10.20 09:22
@jannina1 píše:
Presne! Chtela jsem vychazet, byla jsem vstricna a to bylo spatne. Vymysleli si dalsi a dalsi kraviny, co muze vymyslet pouze chory mozek..

Kdo seje vítr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
10.10.20 10:30
@jannina1 píše:

Takhle to u nás vypadá kolem pozemku, kde se chystáme stavět. Cokoli jsme se chystali dělat jsme osobně probrali, domluvili se, řekli… Výsledek je ten, že soused má pocit, že nám může do všeho kecat, zatímco on si u sebe přece může dělat co chce :P A ve výsledku nám ještě chodí kontroly na anonymní udání ( no jako nevíme jistě, ale jsou jisté indicie…), že jsme na zahradě zkáceli ovocné stromy, že jsme si udělali terénní úpravu uprostřed mega pozemku daleko od hranic apod. Díky tomu nám úřad zastavil i stavební řízení pro místní šetření… S tím co vím teď, už bych dneska postupovala úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
10.10.20 10:34

@MP Evik
My děláme rekonstrukci celkově, včetně bourání zdí, takže samozřejmě sousedy chápu. Ale je zajímavé, že úplně stejnou rekonstrukci dělali 3 rodiny ze stejného domu a nikdo si nestěžoval. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
10.10.20 10:43
@jannina1 píše:

A o tom mluvím. Poprvé, když přišel, že spí po noční, jsme řekli ok a posunuli to na 14 hod. Pak chodil pokaždé a když jsme nepřestali, zvonila PČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
10.10.20 10:48
@anupati píše:
Takhle to u nás vypadá kolem pozemku, kde se chystáme stavět. Cokoli jsme se chystali dělat jsme osobně probrali, domluvili se, řekli… Výsledek je ten, že soused má pocit, že nám může do všeho kecat, zatímco on si u sebe přece může dělat co chce :P A ve výsledku nám ještě chodí kontroly na anonymní udání ( no jako nevíme jistě, ale jsou jisté indicie…), že jsme na zahradě zkáceli ovocné stromy, že jsme si udělali terénní úpravu uprostřed mega pozemku daleko od hranic apod. Díky tomu nám úřad zastavil i stavební řízení pro místní šetření… S tím co vím teď, už bych dneska postupovala úplně jinak.

Ségra postavila a narazila na totální magory vedle. Ráno od 6 hraje nahlas metal z dílny, až do večera a dokonce občas v noci hážou sklo do kontejnerů na sklo :lol:. A samozřejmě o rámusu z dílny ani nemluvě. Takže nevím, co je horší. Dům nebo byt… Byt vyměníme ale dům by se nám asi fakt měnit nechtělo. Kord, když bychom si ho postavili ze všech peněz sami. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15843
10.10.20 10:51

@PetyMimi Ve vašem případě bych to neřešil, práce probíhají v normální dobu, v domě bordel neděláte, není co vytknout.

Btw když jsme rekonstruovali my, tak jedna hodně hovězí sousedka měla neustále pindy. Rekonstruovala firma, ve všední dny od cca 8:30 do 16:30, včetně každodenního úklidu celé chodby. A teď ta sousedka rekonstruovala asi rok po nás - dělali to nějací idioti, kteří byli její příbuzní, pracovali jen o víkendech a to i přes noc ze soboty na neděli. Bordel naprosto po celém domě, pochopitelně ho po sobě nikdy neuklidili. Na chodbě si udělali skládku stavebního materiálu, kolem kterého se dalo sotva projít a bylo to tam celý pracovní týden.

Takže moje zkušenost - a to nejen z tohoto případu, ale obecná, je ta, že ten, kdo si nejvíce stěžuje, se pak při stejné situaci chová výrazně hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
10.10.20 11:41

@Zumpa
By mě zajímalo, jestli jí na to někdo něco řekl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...