Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nešla bych do toho, pokud to nebude napsaný na vás. Ze to jednou zdedis nemáš jisty.
Jedine po rozdeleni domu na bytove jednotky a prepsani bytu na tebe. Nikdy nevis. V pripade idealnich polovin musis mit pristupnou jakoukoliv cast pro obe vlastnice, tzn musela by mit teta a pak sestrenice pristup do vaseho bytu a taky by ho mohla uzivat. Rozdeleni a agenda kolem toho je nejmensim zlem (i financne).
Jedině po rozdělení na jednotky a přepsání alespoň části. S papírováním bych nabídla pomoc, pokud ti věří, tak i plnou moc a můžeš zařizovat za ně.
Majitelky te muzou zplnomocnit a ty to vypapirujes a zaplatis. Za to to myslim stoji.
Nebo bydlete bez rekonstrukce, porad lepsi nez najem.
Já nevěřím, že pokud bude potřeba nová kolaudace, bude to tak jednoduchý.
Ja bych do toho sla.. samozrejme za predpokladu, ze mas s mamou a popripade i tetou dobry vztahy…
ja bydlim v byte, ktery patri mym rodicum, zrekonstruovala jsem ho ( 10 let zpatky, cca pul mega ), byt bude casem prepsany na me.. no a proste jim verim.. ale vztahy mame na 1
jinak pochybuju, ze tvoje rekonstrukce tak strasne moc zvysi celkovou cenu domu…
Od toho ruce pryč. Pokud by se ti podařilo je přesvědčit na rozdělení všech BJ, pak by začal boj, protože jak by si najednou rozdělily ty byty? Když každý vlastní ideální polovinu, uchlácholí to všechny. Ale najednou 1 byt by byl tvůj, pak teta by chtěla byt č. 4, 5, 6, máma by s tím nesouhlasila… Do toho na domě může vzniknout škoda, bude potřeba nová střecha, tetka řekne že na to nemá…ale ty tam bydlet potřebuješ. Kupte si svoje a neudělá to zvraty v rodině…
Ahoj holky, jdu si sem pro radu. Řešíme s přítelem bydlení, nyní bydlíme ve 2+1a rádi bychom založili rodinu a koupili domeček ale bohužel teď ceny natolik vzrostly že se nejspíš koupě posune. Nabízí se nám možnost zrekonstruovat byt 3+1 90m2 v činžáku. Dům je ve vlastnictví 1/2 moje matka a 1/2 její sestra (moje teta) a je v něm 7 bytů, na katastru je veden jako dům a tudíž není rozděleny na bytové jednotky.
Zpočátku byl návrh, že by se byt na mě převedl ale teď jsme zjistili, že by se nejdříve dům musel rozdělit na bytové jednotky a to už by se musela dělat nová kolaudace, geometricky plán a plno papírování na stavebním úřadě a to obě vlastnice domu nechtějí podstupovat.
A před námi je otázka zda i přesto rekonstruovat za cenu teda bezplatného bydlení, jen hrazení částky rekonstrukce (která je zatím vyčíslena kolem 700tis) ale vlastníky vyloženě my teď nebudeme. Jednou 1/2 domu zdědím ale druhou 1/2 zdědí i moje sestřenka, které moje rekonstrukce bytu cenu nemovitosti hezky zvýší. Tak nevíme zda do toho jít nebo shánět nájem a nebo koupit byt za teď celkem nesmyslně vysoké ceny 🙈