Rekonstrukce střechy- zateplení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
18.5.14 21:58

Rekonstrukce střechy-zateplení

Ahoj všichni, rozhodli jsme se pro zateplení střechy. Máme starší dům. Máte někdo zkušenosti a jaké? Na co si dát pozor? Jaký je nejvhodnější materiál pro zateplení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4462
18.5.14 22:05

@janatom Máme 5let novou střechu a největší průser je ten, že nám mezi střechu a sádrokarton lezla kuna. Naštěstí plašička jí vyhodila, ale obtěžovala nás asi 2 roky… Takže největší naše zkušenost asi bude : řádně střechu zajistit proti škůdcům
Asi to nebude vážnný potstřeh, ale když se modlíš, aby se nepropadl sádráč na dítě i s kunou, protože se milostivá rozhodla hrabat, není to nic příjemnýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.5.14 22:07

Tak začala bych kontrolou trámů, latí a krytiny. Jestli se chystáte někdy dělat podkroví, tak s tím asi počítat a rovnou zasadit střešní okna. My jsme zateplovali podkroví skelnou vatou a podbíjeli latěmi, na které jsme pak dávali palubky. Tenkrát to ještě nebylo, ale teď se na izolaci dává parotěsná folie proti srážení vlhkosti. Pak vím, že je ještě nějaká foukaná izolace, která se z auta rovnou nafoukává do mezeri mezi krytinou a latémi, deskami, sádrokartonem…

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.5.14 22:09
@DeTer píše:
@janatom Máme 5let novou střechu a největší průser je ten, že nám mezi střechu a sádrokarton lezla kuna. Naštěstí plašička jí vyhodila, ale obtěžovala nás asi 2 roky… Takže největší naše zkušenost asi bude : řádně střechu zajistit proti škůdcům
Asi to nebude vážnný potstřeh, ale když se modlíš, aby se nepropadl sádráč na dítě i s kunou, protože se milostivá rozhodla hrabat, není to nic příjemnýho

A s tímto souhlasím taky. Podkroví jsme dělali u rodičů a teď se z něj v jedné místnosti dere fakt smrad a co jsem vykoumala, tak asi načůráno :poblion: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4462
18.5.14 22:11
@RadkaCh píše:
A s tímto souhlasím taky. Podkroví jsme dělali u rodičů a teď se z něj v jedné místnosti dere fakt smrad a co jsem vykoumala, tak asi načůráno :poblion: :zed:

Tak vaši teda tam mají opravdový problém. Nám tam naštěstí asi nekálela, ale jen si tam chodila skákat na trámech a v noci škrabat. Klidně ve dvě ráno a její optimální hodina byla okolo páté. Asi před dvěmi lety v létě, se nám tam dvě konoce servaly a to ti byl řev, že jsem málem porodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.5.14 22:19

@DeTer No je to tam cítit fakt už několik let. Asi to nebyla přímo kuna, ale myš nebo potkan, ale to je v závěru jedno. Buď tam nalulala nebo tam někde za latěmi zdechla. Se tam sice převážně nebydlí, ale prostě to tam je. Nevím, co se s tím udělá. Rozebírat se to asi nikomu chtít nebude :x

• Citovat
  • Upravit
440
18.5.14 23:42
@janatom píše:
Ahoj všichni, rozhodli jsme se pro zateplení střechy. Máme starší dům. Máte někdo zkušenosti a jaké? Na co si dát pozor? Jaký je nejvhodnější materiál pro zateplení?

Jo, jestli tomu nerozumíte a budete mít firmu, tak si zkuste sehnat dobrého stavbyvedoucího, který vám to ohlídá a zkontroluje. Vím moc dobře co je pak za starosti, když to udělají na prd, od špatného zateplení, kdy uniká teplo, po srážející vodu ve střeše, nebo když zatéká rovou na zateplení, plus zvířátka :) Manžel je stavař, tak vím co firmy dokážou za prasárny :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
18.5.14 23:46
@RadkaCh píše:
@DeTer No je to tam cítit fakt už několik let. Asi to nebyla přímo kuna, ale myš nebo potkan, ale to je v závěru jedno. Buď tam nalulala nebo tam někde za latěmi zdechla. Se tam sice převážně nebydlí, ale prostě to tam je. Nevím, co se s tím udělá. Rozebírat se to asi nikomu chtít nebude :x [/citac
Nebo obojí :-D nalulala, to je hezký
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
19.5.14 07:23

@RadkaCh Řeknu ti to. Nedělá se s tím nic :mrgreen: Musí počkat až vyčáchne :lol: :lol:
No ještě že my měli teda nějakou čistotnou… Hlavně že nám tu teda taky nezdechla. Máme pokoj, i když tu ted byla, ale oni se tu moc neohřejou, prootože je ta plašička ruší, takže přiběhne, chvilku pobyde porjede střechu a jde pryč :mrgreen: :mrgreen: To jen potr¨vrzuje, že sem byly navyklé chodit dvě. Protože tu jednu už jsme vypudili během 14dní. Oni to mrchy chodí kontrolovat, jestli je tam stále to rušidlo. Takže jen přijdou, jsou tam třeba minutku ani ne a jsou pryč… Kanálie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.5.14 08:22

@Aureliana Tak přece tady nebudu psát, že se tam ta dě. ka hnusná vych.ala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4462
19.5.14 11:14
@RadkaCh píše:
@Aureliana Tak přece tady nebudu psát, že se tam ta dě. ka hnusná vych.ala :mrgreen:

To klidně můžeš. Měla jsi slyšet co lítalo tady za názvy, když si usmyslela, že si potřebuje nahrabat ve dvě ráno, nebo v pět nebo kdykoliv během noci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
19.5.14 21:44
@DeTer píše:
To klidně můžeš. Měla jsi slyšet co lítalo tady za názvy, když si usmyslela, že si potřebuje nahrabat ve dvě ráno, nebo v pět nebo kdykoliv během noci :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.5.14 21:04

stříkaná izolace

Ahoj všem, díky za rady:-)
Zatím jsem toho dost načetla. Nemáte někdo zkušenosti se stříknou pěnovou izolací, docela se mi to líbí?

Jinak my problémy s kunou nemáme, ale četla jsem, že do ní kuna neleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.9.21 22:13

zateplení střechy

Ahoj, já teď také nově zateplovala střechu, koupila jsem starší dům a zima byla vždy krutá. Topilo se hodně a teplo nikde pořádně nebylo. Konečně jsem našetřila nějaké peníze tak to postupně dávám dohromady. Do prosince bych ráda ještě stihla udělat nová okna. Poradíte někdo levnou firmu? Střechu jsem svěřila odborníkům z ****a mohu je jedině doporučit.
Edit adminem: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1