Zážitek kvůli domu - půlka stojí na obecním pozemku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
18.5.14 18:44

Zážitek kvuli domu

AHOJTE, chci se zeptat jestly máte někdo zkušenosti s tímto. Koupily jsme dum v roce 2007 a letos chcem dělat střechu a zjistili jsme že polovina domu je postavená na obecním pozemku, nechápu jak mohl majitel prodat dum a že se nepřišlo za celou dobu na nic, hlavně při koupi domu, ted nás čeká odprodej pozemku od obce na kterem dum stojí, nelíbí se mi vubec že jsem za dum zaplatila a ted budu znovu platit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4838
18.5.14 18:47

Ja mela jako soucast smlouvy vytisk z katastralni mapy atd.. je fakt ze jsem stavela. Ale to nebylo na mape videt? nebo jste si to neoverovali?
kazdopadne bych zjistila u pravnika zda to neni promlceni a kdyz ne, tak podala trestni oznameni za podvod a zadala at puvodni majitel tuto castku za odkoupeni pozemku uhradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
18.5.14 18:47

@Ivouše A kdo jiný by si měl tuhle informaci zjistit než kupující 8o takže budeš platit pouze za svoji blbost/lenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
18.5.14 18:49

@nadus No, ona je otázka, zda je to podvod, pokud je ve smlouvě uvedeno, že kupuje dům XY a pozemek BZ, tak z toho nemusí nutně vyplývat, že ten dům celý leží na daném pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.5.14 18:49

A to jste nezjistili při koupi domu? Výpis z katastru včetně pozemkových map? :think:
No od obce to budete muset koupit a modlit se ať vám daji normální cenu a ne tržní, aspoň naše obec prodává a pronajímá za ceny co nejnižší… :palec:

• Citovat
  • Upravit
4367
18.5.14 18:52

Tak v dnešní době při koupi jakékoli nemovitosti je kastrální úřad první cestou, kam by se měl kupující vydat. To jste stejně mohli koupit domek od chlapa, kterému neříkal pane…
Tady asi jedině rada-chybami se člověk učí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
18.5.14 18:54
@Ivouše píše:
AHOJTE, chci se zeptat jestly máte někdo zkušenosti s tímto. Koupily jsme dum v roce 2007 a letos chcem dělat střechu a zjistili jsme že polovina domu je postavená na obecním pozemku, nechápu jak mohl majitel prodat dum a že se nepřišlo za celou dobu na nic, hlavně při koupi domu, ted nás čeká odprodej pozemku od obce na kterem dum stojí, nelíbí se mi vubec že jsem za dum zaplatila a ted budu znovu platit :cert:

Do letošního roku bylo jedno, na čím pozemku nemovitost stojí a dala se prodat i koupit. Až od letoška musí být stejný vlastník pozemku i nemovitosti. Ještě se podívejte do kupní smlouvy, jestli vám neprodali i pozemek, který nebyl jejich. Za ten by vám měli peníze vrátit.

• Citovat
  • Upravit
3175
18.5.14 18:55

To je snad první věc při koupi čehokoliv a obzvlášť baraku, ujistit se, ze to co kupují bude opravdu jen a jen moje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27552
18.5.14 18:56

Tak ted se modlete at se vám ten pozemek vůbec podaří odkoupit, navíc otázka je co máte ve smlouvě podvod to vůbec být nemusí, měli jste to zkontrolovat to je snad samozřejmost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
18.5.14 18:58
@Kobliha51 píše:
Do letošního roku bylo jedno, na čím pozemku nemovitost stojí a dala se prodat i koupit. Až od letoška musí být stejný vlastník pozemku i nemovitosti. Ještě se podívejte do kupní smlouvy, jestli vám neprodali i pozemek, který nebyl jejich. Za ten by vám měli peníze vrátit.

Ne tak úplně, jsou případy, kdy být stejný vlastník nemusí - u staveb, kde to tak je z minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
18.5.14 18:59
@jakuve píše:
To je snad první věc při koupi čehokoliv a obzvlášť baraku, ujistit se, ze to co kupují bude opravdu jen a jen moje… :nevim:

To je sice pěkné, ale v současné situaci to zakladatelce nijak nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
101450
18.5.14 19:02
@Kobliha51 píše:
To je sice pěkné, ale v současné situaci to zakladatelce nijak nepomůže.

Ale já jsem si ani nevšimla, že by se ptala, co má dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.5.14 19:04

@Ivouše
Jak jste se z obcí domluvili? Kolik po vás chtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
18.5.14 19:05
@Kobliha51 píše:
… by nešlo, katastr by takovou smlouvu vrátil. Tedy MĚL by ji vrátit.
  • Citovat
  • Upravit
Kobliha51
18.5.14 19:06
@j.a.n.i1 píše:
Ne tak úplně, jsou případy, kdy být stejný vlastník nemusí - u staveb, kde to tak je z minulosti.

Psala jsem, že od letošního roku. Pokud tedy od letošního roku bude někdo prodávat a nebo kupovat nemovitost, je nutné k tomu dořešit i pozemek. To budou zase propletence.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max