Plastika rektokély po porodu

Anonymní
29.4.14 11:05

REKTOKÉLA - plastika?

Je mi 31 let a jsem 1,5r po porodu. Byla mi diagnostikována rektokéla v důsledku porodních zranění. Mé obtíže spočívají v tom, že neudržím řidkou stolici (při střevní chřipce jsem nestihla doběhnout na záchod tak 3× z deseti případů). Větry naštěstí udržím, jiné obtíže nemám. Dříve jsem při větším pohybu a skákání cítila cosi vylézajícího z pochvy, teď už to naštěstí nevylézá. Lékař mi sdělil, že vzhledem k rozsahu poranění je u mne jedinou možností plastika. Nějaké cvičení či cokoliv jiného neinvazivního mi prý nepomůže.
Je tu prosím někdo se stejnými obtížemi, nebo někdo kdo už plastiku podstoupil? Pomohlo to, vrací se to? Jsem z toho docela špatná, mám v úmyslu s operací vyčkat do doby, kdy začnou být obtíže i s normální stolicí (lékař mi řekl, že zhoršení odhaduje na období menopausy).

Celé to vzniklo tím, že mne nutili u porodu tlačit, ačkoliv jsem ještě nebyla dostatečně otevřená. Nastal problém s dostatečným zásobením miminka kyslíkem a donutili mne k tomu, že bylo dítě na 3 zatlačení venku a díky tomu nemuselo dojít k císařskému řezu, ovšem já jsem to odnesla tímto… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
284
29.4.14 11:11

Ahojky, jsem 3 roky po operaci rektokély a zatím to v pohodě drží. Taky jsem byla, když bylo malému rok a půl. Napiš mi jakékoliv dotazy, i do IP, ráda odpovím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.16 19:58

Ahojky, ráda bych obnovila diskuzi…jsem potřetí těhotná ve 30tt, dneska jsem byla na gyndě a konzultovala s dr. moji rektokélu…ještě po druhém porodu to ani nekomentoval, v podstatě mi potvrdil až na moji otázku, že opravdu jde o rektokélu, ale řekl mi, že je to v normě a pokud nemám nějaké obtíže, tak se tím nemám trápit…v podstatě jsem se s tím tak nějak neučila žít, naštěstí mi nic nevyčuhovalo ven, ale teď jak se blíží třetí porod podívala jsem se dolů a celkem i zhrozila, samozřejmě mám vše dole nateklé, ale boule je obrovská, prakticky přes celý poševní vchod :roll:

Jste tu některá po operaci-plastice? Můj gyn dr. mi dnes řekl, že jsem adeptka na operaci, samozřejmě až porodím, dokojím…takže nejdřív v druhé polovině příštího roku…operaci mi prý udělá on, specializuje se na urogynekologii, tak alespoň vím ke komu bych šla, ale mám z toho takové rozporuplné pocity, sice maličko doufám, že se to po porodu napraví na ten stav po druhém dítěti, ale je i riziko, že to bude mnohem horší…nedokážu myslet teď na nic jiného a je mi do breku :,( Tolik jsem se těšila na třetí-poslední mimčo a teď se budu klepat, aby mi po porodu nevylezl kus střeva ven :roll: :roll:

Prý teď už se síťky nedělají a tvářil se, jako že nevidí nejmenší problém, proč by operace neměla dopadnout dobře…budu strašně ráda za jakoukoli zkušenost…je mi 32 let a fyzicky jsem myslím v dobré kondici, i pánevní dno OK, žádný pokles dělohy, jen ta zatracená rektokéla… :( :(

Díky moc za jakékoli info, L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.16 15:04

rektokela

Ahoj, mám taky rektokelu, jsem 8 měsíců po 1. porodu. Chtěli jsme ještě 2 děti. Ale teď mám z dalšího porodu hrůzu a depku.
Prosím, jak jsi na tom ty po té operaci? Je stále vše v pořádku? Drží to? Moc ti děkuju za odpověď…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.16 13:16

Ahoj Anonymní z 19. 10. :mavam:

já mám taky rektokélu a taky je mi do breku :,(

porod mám za sebou teprve jeden a už to tam dole vypadá šíleně…nedovedu si představit s tím žít ještě několik let, než podruhé otěhotním, porodím a dokojím… ach jo… snad aspoň pak ta operace dopadne dobře a nevrátí se to…
musíme věřit! :roll:

Budu ti u porodu držet pěsti, ať se to nezhorší a pak třeba i zlepší! Někde jsem četla, že by se to mělo po ukončení kojení výrazně zlepšit, tak trošku v to doufám, ale moc tomu teda nevěřím… :nevim:

Budu ráda, když se ještě ozveš, ajk jsi na tom… můžem se navzájem podporovat :hug: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.16 16:49

Anonymni-Lena (prvni zprava z 19.10.)

Ahoj holky, aby se to trosku odlisilo, budu psat do nadpisu sve jmeno. Ted cekam svoje treti dite v prubehu 5 let, takze docela rychle za sebou, ale nejsem uz nejmladsi, je mi 32

Ma zkusenost byla takova, ze se mi rektokela udelala uz po prvnim porodu, ale byla to takova celkem mala boulicka, zpetne kdyz si vybavim, jak jsem z toho byla hotova, musim se akorat tak pousmat, protoze po druhem porodu v blbe poloze jsem se dost potrhala a rektokela mi vylezla o dost vic. Zraneni i nastrih se zahojili docela rychle, ale uz jsem mela bouli pres cely posevni vchod :( k tomu se pridalo i to, ze me mlada doktorka dost blbe sesila, takze je to jeste o hodne patrnejsi, jak je ten posevni vchod vetsi… Nastesti mi ta tkan neleze ven a nemam (zatim) ani nejake problemy s rektokelou spojene, jako problemy s vyprazdnovanim, ale to je asi dane tim, ze jim opravdu docela hodne zdrave, dost vlakniny a tak, problemy jsem mela jen chvilku po porodu, kdy jsem trpela malicko zacpou nez se zazivani srovnalo na normal…

No a pak jsem trosicku neplanovane otehotnela potreti, treti ditko jsme chteli, ale az tak za rok-dva, nicmene mela jsem obrovskou radost a na malou se moc tesim. Nicmene ted me dost uziraji obavy, co se stane po tretim porodu, protoze ted uz ten prolaps urcite pujde ven, je to na hrane…predtim nez jsem otehotnela, darilo se mi to tak nejak vytesnit i v hlave a netrapila jsem se tim, jenze ted mam spodek hodne otekly a i ta rektokela vypada ohavnejsi…

CO na to muj gyndr.? Po prvnim porodu to ani nekomentoval, aktivne jsem se ho ptala ja, jestli to co mam neni rektokela, rekl ze ano, ale nemuzu cekat, ze po vaginalnim porodu budu jako sestnactka tam dole :pocitac: pry to mam v norme a pokud bych nekdy citila potrebu to po detech nechat opravit, tak jsou na to metody, tim to uzavrel. Po druhem porodu uz mi rekl, ze je tam trochu rektokela, ale nic hrozneho a opet nabidl operaci, ted ale behem tretiho tehotenstvi uz o tom zacal sam…mam docela dost nacteno a tak jsem s nim o tom behem poradny chvilku diskutovala a pry mrizky uz se nejakou dobu nedelaji, hlavne pry ne u mladych pacientek, techniku jak to provadi mi nepopsal, chystam se na nej s dotazy priste a ted zkousim po netu sbirat informace, ale je toho zalostne malo, i lekarske servery shodne uvadi, ze zkusenosti je malo a uspech nejisty…casta recidiva, ale od mrizek se pry ustupuje, to pisou vsude. Moc bych si prala popovidat si s zenou, ktera zakrok absolvovala, snad by me to uklidnilo, zkousela jsem psat na ruzne diskuze, ale reakce nemam… :( je mi zahadou, ze kdyz je to pry pomerne dost casty problem, ze se o tom vsude mlci. Problemy s prolapsem se resi spis u starsich pacientek pomalu v duchodovem veku, o nejakem reseni po porodu nikde ani zminky…

Tak se holky drzte…jinak za sebe muzu rict, ze zit se s tim da, posilovala jsem pred tehotenstvim panevni dno a opravdu myslim, ze ani partner si rektokely snad ani nevsima, ale ja se samozrejme pred nim stydim, nedovedu si predstavit, ze by to videl za svetla, zblizka, i mne samotne se to hnusi :,(

• Citovat
  • Upravit
159
26.11.17 22:32

Zkušenosti s operací, co Vám pomohlo

Dobrý večer, obnovuji diskuzi a snad se někdo podělí se zkušenostmi. Co Vám pomohlo na rektokélu, jaké konkrétní cviky, doplňky stravy apod. Kdo byl na operaci, tak jakou metodou se dělala a jestli byly později po operaci nějaké problémy (vyprazdňování, sex…). Děkuji předem za jakékoliv info, je jich zoufale pro zoufalky málo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.4.18 11:59

Obnovují diskuzi…jsem deset dní po porodu, rektokela se mi udělala asi týden před porodem a proto se naplánoval SC.Je mi z toho do breku, trčí mi z pochvy velká boule, cítím ji při chůzi i při sezení…vůbec si nedovedu představit sex :-( do toho mám šílenou zácpu takže se mi dělal i hemeroid o velikosti lískového oříšku. Boli to jako prase, nemůžu ani chodit :-( dejte mi prosím někdo naději že se to spraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
24.4.18 12:11

@Tehulenka
Hemeroid získaný u porodu se mi zklidnil (ne vyléčil) až 4 roky po porodu. Pokud mě začne trápit, hodně mi pomáhají hema gel čípky (když jsem rodila, ještě se neprodávali). Na zácpu si kup (nech koupit) hodně ovoce a probiotika. Alergii, kterou bys tím mohla způsobit kojením miminku, neber zas tak vážně, že se nemůžeš vyprázdnit a zbavit se tak odpadních látek, je i pro miminko horší. Držím palce, ať se rychle spravíš. Já mám po porodu 12 stehů a při prvním sexu jsem plakala - styděla jsem se za to znetvoření, ale manželovi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.4.18 13:39

@Vlaďka 83 tak ten hemeroid mě sice teď bolí jako prase, ale zas až tak moc mě netrápí, chodím k proktologovi takže ho jednoduše odstraní. Spíš jsem měla na mysli tu rektokélu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
24.4.18 14:15

@Tehulenka
S tím ti neporadím. Odebírám tuto diskuzi právě pro případné informace o možných operacích (jizva, kterou po porodu mám občas bolí :( ). Ale držím palce, aby se ozval i někdo zkušenější. ;) Zkoušela si už gynekologickou poradnu emimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.5.18 11:07

Bude líp

Porodila jsem v únoru, o nějaké rektokéle jsem netušila, nikdo mi nic ani neřekl. Boule z pochvy jsem myslela, že zmizí a ono nene. K tomu, když sestupuje stolice, tak misto k řitnímu otvoru se tlači do poševního vchodu a tak se boule zvetsuje. Včera jsem byla u doktora a oznámil mi, že je nutná oprace, jen netuší kam mě poslat, aby mi to ještě někdo víc nepo…Když to zkratim, v červnu jdu na indikaci, tak pak můžu napsat jak se to řeší a pak jak se daří dál. Tak jako pro vás, tak i pro mě jako ženu to je velmi nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
17.5.18 13:11

@Prethaji dejte prosím vědět, taky mě to bude čekat, ale chtěla bych ještě jedno miminko tak vůbec nevím jak to bude :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.5.18 20:27

@Tehulenka také si přeju ještě jedno miminko…doufám, věřím, že se to vše vyřeši co nejlíp…a kdyby to už nebylo možný rodit spodem, je i jiná možnost…Důležité je, aby se žena cítila dobře, pak je možné vsechno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.18 11:05

Ahoj holky, hlásím se do klubu, 11 měs.po porodu, rektokéla, cystokela, sestouplý močový měchýř, po porodu rozpad šití, zahojila jsem se pak bez šití, takže jizva a nefunkční svalstvo a nesrostlý prstenec poševního vchodu..rodila jsem v indukci, dávala se tabletka, dítě šlo ven a já nebyla dostatečně otevřená… Jsem též diagnostikována na plastiku a právě řeším, jestli na to jít hned a případné další těhu zakončit císařem, nebo počkat po druhém porodu a teprve pak jít na plastiku. Psychicky je to zátěžová situace, připadám si někdy jak invalida, ale jsem na tom o hodně lépe od chvíle, co jsem se rozhodla to řešit a vyhledala specializovane pracoviště, tedy uro-gynekologii! Normální gyndař Vám na toto téma moc fundovaně neporadí - mě řekl, že je to v podstatě normální po porodu a at si koupim Venušiny kuličky, že i můj muž z toho bude mít požitek a že při tom mám aktivně něco dělat, například prý umýt okna nebo uvařit. Zpětně bych mu za tohle klidně mohla dát facku, ale to už je jedno, byla jsem po porodu tak rozes..ná, že jsem si nechala spoustu věcí líbit, s tím už je snad konec.
Takže, běžte rovnou na uro-gynekologii! V Praze pan doktor Otčenášek, Brno a myslím, že i Jihlava, pan doktor Šottner, je jich určitě víc, chce to se poptat. Mám ted vypsaný poukaz na pojišťovnu a příští týden zahajuji speciální fyzioterapii po odborném vyšetření, čekala jsem pouze jeden týden a hned jsem na fyzio dostala termín, což mi v dnešní době přijde fantastické. Po fyzioterapii se budu rozhodovat dál, ale zatím, milé dámy, bych chtěla ještě jednu věc, na kterou jsem přišla. Celé těhotenství jsem v podstatě proležela a ani před těhu jsem tomu pohybu moc nedala, víme…tedy celé tělo povolené tomuto problému nepřidá..... Asi před měsícem a půl jsem se viděla v zrcadle v kabince v obchodě a tento pohled (doma totiž radši zrcadla vůbec nemám, hrozně jsem v těhu přibrala) mne dokopal začít se sebou něco dělat, mám teď trenérku, pravidelně jednou týdně s ní posiluju, celé tělo, dřu jak pes, k tomu chodím nekolikrát v týdnu s prckem v kočáru chodit (ano chodit, ne běhat) na výdrž v rychlém tempu, někdy kopce, jak mám náladu, a SVĚTE DIV SE, můj problém dole se už po 14cti dnech poctivého aerobního cvičení zlepšil natolik, že např.nemusím řešit to neustálé časté nutkání na čůrání, vydržím třeba i hodinu a půl (předtím jsem v podstatě nemohla odejít z domu, protože se mi prostě chtělo pořád…). Celá pochva se mi zatahuje a když chci, dokážu vtahnout dovnitř i tu hnusnou rektokelu., tzn.že si třeba už i dokážu sednout bez těch nepříjemných problémů… Je přede mnou ještě hodně práce, ale tohle mne motivuje neuvěřitelně, myslim, že když vydržim takhle v tempu cvičit, tak by to mělo stoprocentně pomoct, aby se pak případná plastika udržela na místě.
Zatím chci zkusit tu fyzioterapii a pokud máte někdo zájem, dám vědět, jak to probíhá a jestli cítím další změny, tak dejet vědět a drže se, nikdy bych nevěřila, že něco tak krásnýho jako je narození mého dítěte může přinést tak ohromné problémy do běžného každodenního fungování.....kdybych to shrnula, tak dnešní systém vedení porodů v nemocnicích je mrzačící a kdybych měla peníze, poženu celý tento systém k soudu :zed: , ale radši se budu ted sousředít na to, abych se dala co nejlíp dokupy a mohla zase normálně žít!
Omlouvám se za chyby, píšu rychle…děkuji za vyslechnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast