Rekvalifikace od ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
581
11.4.12 11:25

Rekvalifikace od ÚP

Ahoj chtěla bych se zeptat je možnost udělat si rekvalifikaci nebo kurz na mateřské placený Úřadem Práce? Něco takového fungovalo u nezaměstnaných ale nevím jak je to v tomto případě.Poraď ta prosím. Mám málo peněz si to financovat sama a nemám se kam po mateřské vrátit tak bych chtěla rozšířit své možnosti. Maturitu teda mám ale obor bez uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
11.4.12 11:31

Co jsem slyšela do známých, tak úřad práce posílá na rekvalifikační kurzy až po 5měsících evidence, pokud je mamina na mateřské, myslím,že je to bez šance.
Snad jedině najít něco přes dotace evropské unie,ale obávám se,že je to jen ve velkých městech.
Jsem na tom stejně, mateřská mi končí na konci roku a rekvalifikační kurz jsem si zaplatila sama. Snad mi k něčemu bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
11.4.12 11:36

@danik to není dobrý :mrgreen: .Mám sice rok ještě ale pochybuji, že budu dědit, nebo se stane zázrak a našetřím z ničeho :D ale děkuji zkusím to ověřit přímo na úřadě (to zase bude)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.4.12 11:42

helbell, dívám se,že jsi z Prahy, třeba u vás budou jiné možnosti. Já jsem z malé vesnice na severní Moravě, práce není, navíc když se vrací ženská po mateřské, že :-(?.
Třeba budu ráda za pokladní v kauflandu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
11.4.12 11:47

@danik taky jsem dělala v márketu i když teď bydlím u Prahy, proto se chci nějak pojistit abych tak nemusela začínat znova.Jinak jsem z malé vesnice taky, a o práci tam nezakopneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.4.12 11:51

Já měla před mateřskou moc dobrou práci v kanceláři, na „tehdejší“ dobu i dobře placenou, jenže mě po mateřské zpátky nevezmou :-(. Říkám s nadsázkou,že až budu hledat práci, budou mé děti „krásné zdravé handicapy“ - nezaměstnanost je velká, každý si vezme ženskou bez dětí, nebo ještě hůř - chlapa :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.4.12 11:54

Docela zajímavý je web www.plenkyvpraci.cz .. o těhle problémech s návratem do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
11.4.12 14:16

@danik jo jo taky jsem pracovala rok před porodem v Praze na veliké poště za přepážkou za pěkné peníze ale v momentě kdy jsem oznámila těhu dali odemě ruce pryč a tak tak jsem uhrála rodičák :cert: . A do márketu to je za trest, byla jsem tam 2,5měsícu za 8tisíc. PTo by mi nepokrylo ani nájem nebýt manžela :zed: . A pak se vláda diví, že mladí nechtějí děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.11.13 15:44

Ahoj, chtěla bych si dodělat rekvalifikaci na ošetřovatelku. Je tu někdo kdo ji dělal? Jak to probíhá a jak je to s placením, platily jste si to samy, nebo vám kurz zaplatil úřad?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.15 10:32

Ahoj, nepracuje tu někdo na úřadu práce? Jedná se mi rekvalifikaci, na stránkách jsem se dočetla, že je možnost rekvalifikace do výše 50.000 za tři roky, ale je to jen na jednu rekvalifikaci nebo mohou bát dvě po sobě. Právě jsem dodělala jedenu rekvalifikaci, konkrétní basic make-up, a je na ní možnost ještě rekvalifikace pokročilá, pro absolventy té basic rekvalifikace…ještě jednu bych potřebovala pro budoucí podnikání. Je reálné, aby mi to úp proplatil hned následně po té první rekvalifikace? Jako v podstatě pro jeden obor podnikání jen rozšíření služeb? Má smysl psát podnikatelský záměr a podávat žádost? Jsou ty rekvalifikace krom té maximální částky omezené i počtem? Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat