Remote práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kelsey píše:
Náš bývalý soused ve městě. Takhle pracuje léta na dálku. Pán je soudní znalec staveb, plus ekonomice se věnuje atd. Ale to je třeba vzdělání. Ve městě mají dům a k tomu pojízdné obytné auto. Ale pozor. To auto vyšlo víc, než pořízení domu v centru města. Údržba stojí víc, než si pronajmout bydlení. Každý rok takhle žijí během zimy ve Španělsku a dělá na dálku. Maximálně se krátce vrátí, když musí. Pak jezdí jinde. Tady v republice jsou tak 4 měsíce v roce. Nesnáší zimu a nepěkné počasí. Paní nikdy nepracovala. Dělá mu zázemí. On dělá ty odhady. Pokud máš vzdělání. Tak směle do práce.
no jasný, když máš vzdělání a praxi, tak není problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Jo ono si to lidi představují jak Hurvínek válku, ale zákony a daně jim nic neříkají…
okej… nemluvím o obřích korporátech, kde je vždycky všechno problém… Když jsem teda chytrá jak rádio, tak mi vysvětlete jaktože to u jiný firmy na HPP lze? Daně platí v Česku a hýbe se po Evropě. V čem je teda problém? A pokud pracuji na IČO tak nevidím problém už vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Jo to znam, taky jsem tohle kdysi delala, kdyz je to úzce specializovaná činnost, kterou ve finančním ústavu delaji dva tri lidi max, tak je poté uplatnění v jiném finančním domě dost těžké - pokud zrovna nikoho nehledají, ale to spis pak pretahují zamestnance a přeplácejí headhunteři. Navic jsi vázána obch. a bank. tajemstvím a povinností mlčenlivosti. Ale kdo toto nedělal a nezná zákulisí, tezko si to dovede vubec predstavit, natož pochopit…
přesně tak! Děkuji za komentář!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hejhouu píše:
okej… nemluvím o obřích korporátech, kde je vždycky všechno problém… Když jsem teda chytrá jak rádio, tak mi vysvětlete jaktože to u jiný firmy na HPP lze? Daně platí v Česku a hýbe se po Evropě. V čem je teda problém? A pokud pracuji na IČO tak nevidím problém už vůbec
Ty si opravdu nastuduj ty daňové zákony v zemích, kde bys chtěla pobývat, pracovat ![]()
Taky bys ty daně mohla platit 2× a to se vyplatí.
Kolik reálně znáš takových lidí… já z 200 CSvW ani jednoho. Proč si myslíš, že firmy zaměstnávající freelance, mají pobočky v různých státech, podle toho, kde lidí fyzicky pracují. Jo asi mají všichni máslo na hlavě…
- Citovat
- Upravit
@Hejhouu píše:
přesně tak! Děkuji za komentář!
To víš, ale pro některé chytré horákyně je vrchol mé kariéry zakládat do šanonů…
![]()
- Citovat
- Upravit
Nevim, jestli se nemeni pravidla. U dcery od ledna je zakaz pracovat ze zahraničí na HO. Pritom se to tyka i nejvyssich manažerů. A ti lide tam bydli, treba v příhraničí, ale zřejmě budou muset jezdit do kanclu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Nevim, jestli se nemeni pravidla. U dcery od ledna je zakaz pracovat ze zahraničí na HO. Pritom se to tyka i nejvyssich manažerů. A ti lide tam bydli, treba v příhraničí, ale zřejmě budou muset jezdit do kanclu
Byla tuším nějaká novela nebo dodatek k ZP ohled úhrad na HO, vychází to minimalne asi na sedm stovek měsíčně, ze ti ma zaměstnavatel přispívat, což většina firem, včetně naší, obchází dodatkem k HO, ze zaměstnavatel zaměstnanci na HO nic nevyplácí a uprimne bych to po zaměstnavateli nechtěla…mit HO není u nas nárokové, i když v reálu je to uz standart vyhovět u kancl pozic, kde to charakter práce umožňuje…
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Byla tuším nějaká novela nebo dodatek k ZP ohled úhrad na HO, vychází to minimalne asi na sedm stovek měsíčně, ze ti ma zaměstnavatel přispívat, což většina firem, včetně naší, obchází dodatkem k HO, ze zaměstnavatel zaměstnanci na HO nic nevyplácí a uprimne bych to po zaměstnavateli nechtěla…mit HO není u nas nárokové, i když v reálu je to uz standart vyhovět u kancl pozic, kde to charakter práce umožňuje…
O penize nejde, je to ciste o HO ze zahranici. Ostatni jsou doma skoro porad, dcera se objeví v kanclu tak jednou za 14 dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hejhouu píše:
@Salvaje díky za koment. Jak jsi začala? Jaká byla tvá cesta?
Začala jsem postupně na první RD, a než skončila druhá RD, věděla jsem, že do práce se už nevrátím. Dneska jsou ty možnosti zas ještě o kousek dál a je to myslím snazší.
Jestli máš v něčem konkrétním nějakou specifickou praxi, můžeš to využít i do online práce, třeba konkrétně do copywritingu.
Naučit se základy copywritingu (už jsem pár holek od začátku vytrénovala v dobré copywriterky), je toho na netu spousta. Blogy úspěšných copywriterů, kteří o tom píšou a dávají návody na blogy zdarma, případně je možné si udělat nějaký ten placený kurz… Pak zkusit získat místo remote na ŽL u nějaké agentury, kde sice nejsou hned takové peníze, ale dostáváš zpětnou vazbu a zase se učíš a posouváš dál… Pak si udělat někde nějaký profil (já doporučuju na Na volné noze, mám odtud nejlepší zakázky), hledat aktivně klienty…
Chce to hodně sebedisciplíny a když pracuješ, tak prostě pracuješ. Ale i to se dá naučit. Neměnila bych. Díky tomu jsme byli třeba 4 měsíce v kuse na Madeiře. Děti máme domškoláky, protože tahle svoboda je prostě fakt hodně návyková… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit