Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky nemate nekdo tenhle vuz..Mate nejake zkusenosti? chceme koupit vetsi vozidlo.. prece jenom uz je nas hodne.. ale porad nevime jake..
v metríkoch máš dve deti - ak nemáte/neplánujete viac, Espace Grand je dosť drahé a možno príliš veľké pre 4 člennú rodinu… (a tie poistky…
) My máme Renault Grand Scénic, a povedala by som, že pre štyroch ideálne stačí.
Gabika
Mame tri deti.. do metriku se mi treti nevlezlo..nechapu sice proc.. ale napsalo mi to ze mam dlouhy text..
No co bych chtela vedet.. zda jste spokojeni..zda nemate se znackou Renault problemy.. Napiste co vas napadne proc by jsme meli brat zrovna espace..
moc dekuji za odpovedi
Aha, tak na tri deti je už Scénic (aj keď Grand) malý. Síce sa tam ešte vojdeme („vajíčko“) je v strede, ale tri velké sedačky už vedľa seba nedáme. Mohli by sme síce jednu dať do tretej rady sedadiel, ale to už sa pripravíme o veľkú časť kufra. Zrejme to ale bude možnosť, kým nekúpime niečo vačšie.
Ale ku spoľahlivosti. Auto máme skoro 4 roky, najazdili na ňom cez 50.000km, a zatiaľ sme veeeeeľmi spokojní, zatiaľ nás autíčko v štichu nenechalo. Ťuk - ťuk. Tiež patria vo svojej kategórii medzi tie najbezpečnejšie. Ale u Renaultov sa hovorí, že záleží od kusu. Keď sa podarí kúpiť dobrý, je to v pohode, keď sa ale „zadarí“ kúpiť horší, človek ho občas do servisu dá.
Zrovna jedna moja známa mala takto „šťastie“ na Espacea, viem, že ho občas v servise mali, ale presne ti nepoviem, koli čomu.
Rupinko,
auta máme dvě Espace Grand a Fiat Multipla.
Espace je velmi prostorný,máme čtyři děti tak ho máme na dovolený na které rádi jezdíme autem,máme ho ale krátce na to,abych posoudila poruchovost,v servisu už byl protože jsem hned když jsem vyjížděla z prodejny neodhalda jeho délku a i přes parkovací senzory zacouvala do dalšího auta,Espacu se skoro nic nestalo.Taky proto,že jsme ho sice kupovali jako nový předváděcí vůz za velmi výhodnou cenu ve velmi slušné výbavě,tak musel do servisu o který si sám na displeji řekne po určitých kilometrech.Taky zabudovaná navigace je suprová,karta která zamyká/odemyká auto sama,na startování čudlíkem jsem si taky zvykla a výborná je „ruční“ brzda,kterou rušíš přidáním plynu,zvláště do velkých krpálů k nezaplacení a tankování je lahůdka bez nemožného zamykání a odemykání nádrže.My máme nafťáčka a "žere méně,než naše Multipla.Do kufru se mi vejde,i když je tam jedno sedalo ve třetí řadě nesložený kočár.Výbornou má i klimatizaci,hlasitost autorádia se automaticky reguluju podle rychlosti kterou auto jede a další vychytávky…nevim,co by tě ještě mohlo zajímat,když tak se ptej.
.....joooo,vlastně jsem zapomněla,budeme muset do servisu,protože jsem vypnula airbag u spoluřidiče,protože jsem tam měla nejmenší a na displeji hlásí,že se musí zkontrolovat,že nepracuje,jak má a taky občas upozorňuje na nepřipoutání spolujezdce i když připoután je.
A taky ,proč jsem psla,že máme Multiplu,protože je pro tři děti úplně supr prostorná,jezdim s ní raději než s velkým Espacem,buhužel jsem jí nedávno dost zbořila,ale snad za čtrnáct dní bude OK,takže se na ní moc těšim.