Cestovni postylka do letadla...

4257
29.6.09 15:25

Cestovni postylka do letadla...

Ahoj,
chystame se s 18 mesicnim synem k mori. CK by pro nas mela mit k dispozici detskou postylku na miste. Ale pokud nebude,tak pry si do letadla muzeme vzit tu skladaci cestovni. treba tuhle:

http://www.detskydum.cz/…2009-181701/

divala jsem,ze slozena ma rozmer cca 78×23×23 cm a 10 kg je vaha. Uz jste takhle nekdo postylku prevazel? Je to opravdu tak jednoduche jak rikala pani v CK?

Dekuji moc
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3467
29.6.09 15:33

Možné to je, ale představ si táhnout mimo malé zavazadlo do letadla ještě postýlku. A kočárek neberete?

Když vám v hotelu objednali postýlku, tak bych to vůbec neřešila. I kdyby na pokoji nebyla, stačí si ji vyptat a je to stokrát lepší, než starosti se skládací postýlkou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
29.6.09 16:09

Ahoj ja si teda myslim ze muzete do letadla vzit bud postylku nebo kocarek-nebo jedno misto zavzadla pro dite..?
Nevim ale jeste jsem o tom neslysela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
29.6.09 17:47

Katko,

podívej se někam na stránky cestovky a letecké společnosti, se kterou poletíte. Většinou tam mívají, jak velká (těžká) můžete mít zavazadla. Jestli se nepletu, tak třeba Exim má kabinové zavazadlo 5kg? Kdyby vám to na přepážce zvážili, tak vám jí seberou a dají do podpalubí k ostatním zavazadlům, nevím, jestli by to přežila (netuším, jestli je v nějakém fusaku a jak pevná). Navíc pokud budete mít další zavazadla těsně ve váhovém limitu, můžete nakonec platit nadváhu.

Kočárek je ok, ten odevzdáte před letadlem, ale postýlku jsem na palubě ještě neviděla. Občas někdo veze slunečník…

A navíc, nevím, jestli třeba kočárek dostanete u letadla, nebývá to tak pokaždé a táhnout dítě, tašky, postýlku… Spolehla bych se na cestovku, většinou na to hotely bývají připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
29.6.09 19:23

Zakladatelka pise ze syn ma 18 mesicu to asi poleti na kline,myslim ze kdyz dite nema vlatsni sedadlo nema pravo na vlastni prirucni -kabinove zavazadlo…?-jestli to od Gedzitky bylo mysleno tak ze by jste meli postylku misto kabinoveho pro dite…Dite(bez vlastniho sedadla) ma myslim jen pravo na jidlo a zbytek se pocita do tveho prirucniho.

Ja letela s malou 3krat od jejiho narozeni,2 prvni lety jsem jela k letadlu s kocarkem a na nem jeste nacvaklou sedacku,oboji vzali dolu ke kufrum po pristani vratili..ted naposledy nam rekli ze na sedacku uz nemame narok(ze pri celosvetove financni krizi msi byt prisnejsi :roll: ) a chteli zaplatit poplatek priblizne 7000kc na cestu tam a zpet,tak jsme sedacku nechali doma a v CR si koupili starou za 1500kc..

Za mesic zase letime domu s CSA,mala ma narok na 1zavazadlo s hmotnosti 10kg a kocarek..
Podivala bych se na stranky aerolinek s kterymi letis ja se divam vzdy a pokazde je neco noveho,CSA ted treba zvedli hmotnost prirucniho na 12kg-bylo jen 5kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
29.6.09 19:47

Já myslela, že by měli postýlku místo jednoho svého zavazadla…

Limit na kabinky se zvýšil na 12kg a přála bych ti vidět, co nám všechno lidé donesou na palubu :evil: Navíc tak nějak předpokládají, že jim zavazadlo pěkně uložíme nahoru a ani u toho nemrkneme. A dělají to kupodivu i chlapi, asi si myslí, že máme svaly jako Rambo :? Jenom nechápu, jak to pronesou do letadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
29.6.09 20:04

Je ty jsi primo letuska no to je bezva ja mam vzdycky tolik otazek :lol:

To taky moc nehapu ze si to tam nedaji sami,jeste vic nechapu ze si nekdo narve veci nad sebe a kdyz ma jeste kabat nebo neco da si to v pohode nad souseda 8O a ten kdo prijde pozdeji nema misto :evil: :evil:

Tech 12kg ma jen CSA nebo i jine spol?
Me vzdy letenku zarizovala pani z cestovky kterou znam,ted uz bych chtela sama pres net,jen nevim jak si zazadat o postylku-asi musim zavolat ze?
Diky jestli odpovis! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
29.6.09 20:30

Mikulenko,

s postýlkou moc neporadím, vím, že někdo to má přímo napsané v papírech, že jí má a někdo, že ne a žádá o ní na palubě. Podle mě se to možná dá zamluvit při koupi někde v agentuře, ale určitě se dá požádat o postýlku na odbavení.

Pokud poletíš s ČSA, tak si na odbavení řekni o pátou řadu - tam se ty postýlky dají připevnit - a v letadle se hned hlas, že o ní máš zájem. Jsou tam celkem 4 kusy… Ale jinak myslím, že s dtmi do 2 let odbavují na pátou řadu automaticky - pokud jich není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
29.6.09 20:44

Re: Cestovni postylka do letadla...

KacenkaK píše:
Ahoj,
chystame se s 18 mesicnim synem k mori. CK by pro nas mela mit k dispozici detskou postylku na miste. Ale pokud nebude,tak pry si do letadla muzeme vzit tu skladaci cestovni. treba tuhle:

http://www.detskydum.cz/…2009-181701/

divala jsem,ze slozena ma rozmer cca 78×23×23 cm a 10 kg je vaha. Uz jste takhle nekdo postylku prevazel? Je to opravdu tak jednoduche jak rikala pani v CK?

Dekuji moc
Katka

Katko,
my takhle letěli loni z 18 měsíční dcerou. V pohodě nám ji u odbaví vzali. Byl však trochu problém se dostat s našimi zavazadla a zavazadly malé do 40 kg (dítě nemá nárok na nic, když sedí na klíně). Nakonec nám to vyšlo cca 42 kg a nic jsme nedopláceli. Kočárek se do této váhy nepočítá, na to jediné má dítě do 2 let nárok a je jedno, jak je těžký.
Tak snad jsem ti pomohla. Užijte si dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
29.6.09 20:46

Getzitko-
ja to vzdycky uz prave mela v papirech-jsem tak klidnejsi,mam strach aby ty mista nebyli uz zabrana,vzdycky je to u te zdi za prvni tridou-to je 5 rada?
Zkusim zavolat ted to mam jeste komplikovanejsi o to ze s nami poleti ma neter ktera je u nas na prazdninach tak chceme sedet spolu.
Postylku spis vyuzivam na odkladani hracek,knizek-no vsech kramu co clovek pro prcka potrebuje na 9hodinovy let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
29.6.09 20:48

RYBICKO-
u CSA ,AUSTRIA AIR.,a AIR CANADA(s nikym jinym jsem zatim neletela) ma dite do 2 let bez vlastniho sedadla narok na kufr 10kg.

tu napr. :wink:
http://www.csa.cz/…ormation.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
29.6.09 22:51
Mikulenka píše:
RYBICKO-
u CSA ,AUSTRIA AIR.,a AIR CANADA(s nikym jinym jsem zatim neletela) ma dite do 2 let bez vlastniho sedadla narok na kufr 10kg.tu napr. :wink:
 http://www.csa.cz/…ormation.htm

To platí na pravidelných linkách, ale ne na charterech. Tam záleží na přáních cestovky, ty se snaží ušetřit, takže zkrouhnou kdeco. Dítě do 2 let obvykle opravdu nárok na nic nemá.

A co si pamatuju, tak třeba už zmiňovaný Exim má na dálkovkách (třeba Karibik, Dubaj) maximální hmotnost odbaveného zavazadla 15kg. Už jenom kvůli tomu bych s nimi na dovolenou neletěla, mám co dělat, abych se vešla do 20kg :lol:

Mikulenko, ta pátá řada je ta za přepážkou, ty postýlky jinam na:,–(it nejdou, pouze na tu přepážku. Zkus si zavolat na infolinku, třeba ti řeknou víc informací. A s neteří je to v pohodě, ty postýlka je vždycky jakoby před dvěma sedačkama, takže vás určitě po:,–(í vedle sebe, další maminka s miminkem tam být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
30.6.09 02:36

GETZITKO-
dekuju,tou zdi jsem myslela tu „prepazku“ :D takze chapu,tam sedim vzdycky s malou,zkusim tam po zabookovani zavolat…

S temi chartery jsem to nevedela 8O to je sila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
30.6.09 09:20

Ahoj Holky,
dekuji moc za rady. No jeste tyden pockam, co mi zjistila pani v CK - ona ta postylka tam neni jista…A maly neni jako jine deti,co se rvou k rodicum do postele. On s nami (mezi nami) neusne a predstava tech noci ve me moc dovolenkovy pocit nevyvolava… :D

Loni jsme taky leteli, to mel 8 mesicu a tahla jsem s sebou autosedacku (vajicko), no nez jsem vypatrala jak se vlastne prepravuje, tak jsem obvolala pul republiky…srandovni bylo,ze v Travel Servisu (let.spolecnosti,se kterou jsme leteli) pani nemela ani poneti jak je to u nich s prepravovanim zavazadel jako je autosedacka… :roll: 8O

Jako do letadla bychom meli jedno prirucni zavazadlo, tu postylku a kocarek…jako zase tam nepujdem oveseni jak stromecek, ze?

jeste jednou moc dekuji
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
30.6.09 10:18

Mikulenko, ještě mě napadlo, že by se mělo dát odbavit online den předem, ale zase nevím, jestli ta pátá řada tam taky bude, jestli jí neschovávají právě pro maminky s dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí