Cestovni postylka do letadla...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
30.6.09 12:59

My leteli loni s trimesicnim kojencem na Kanary pres CK Fischer. Let byl pres Travel Services. Kdyz jsem si chtela zabukovat detskou postylku, tak to bylo za priplatek 1.000,– na osobu. Takze jsem se na postylku vyprdla a dcera byla v MaxiCosi autosedacce. Pri letu tam zadny problem krom samozrejmosti, ze pri startu a pristavani byla pripasana u mne. Pri ceste nazpet tou samou leteckou spolecnosti to byl problem pac se MaxiCosi autosedacka nevesla do schranky nahoru. Argument, ze sedacka sama je pripoutana neobstal. Tak se v tom vyznejte. Jinak postylku bych sebou netahala - vzdy jsme ji meli objednanou pres cestovku a vzdy jsme ji dostali, jen jednou na Mallorce jsme za ni priplaceli cca 2 Eura na den, ale byla to klasicka drevena spruslova postylka s matraci, ne cestovni. Hanka

• Citovat
  • Upravit
1264
1.7.09 21:04

GEDZITKO-
ja myslim ze u CSA odbaveni pres net na let do Canady-USA neni mozne..?
Pisou to tak na strankach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.10.09 21:20
Anonymni píše:
My leteli loni s trimesicnim kojencem na Kanary pres CK Fischer. Let byl pres Travel Services. Kdyz jsem si chtela zabukovat detskou postylku, tak to bylo za priplatek 1.000,– na osobu. Takze jsem se na postylku vyprdla a dcera byla v MaxiCosi autosedacce. Pri letu tam zadny problem krom samozrejmosti, ze pri startu a pristavani byla pripasana u mne. Pri ceste nazpet tou samou leteckou spolecnosti to byl problem pac se MaxiCosi autosedacka nevesla do schranky nahoru. Argument, ze sedacka sama je pripoutana neobstal. Tak se v tom vyznejte. Jinak postylku bych sebou netahala - vzdy jsme ji meli objednanou pres cestovku a vzdy jsme ji dostali, jen jednou na Mallorce jsme za ni priplaceli cca 2 Eura na den, ale byla to klasicka drevena spruslova postylka s matraci, ne cestovni. Hanka

Sice hodně s křížkem po funuse, ale přece… V letadle je možné používat pouze některé druhy autosedaček - musí mít zvláštní certifikaci na použití v letadle. Jestli je certifikovaná nebo ne se pozná z čísla, které je uvedené na boku nebo vespod (z hlavy bohužel nevím, kontrolují na odbavení). Je možné si certifikovanou sedačku objednat přímo od letecké společnosti, ale s předstihem. Druhou podmínkou použití je zakoupení dražší letenky - dítě necestuje jako infant na klíně rodiče (obvykle se platí 10% ceny letenky + taxy), ale jako dítě (platí se 50% + taxy) a má vlastní sedadlo.

Při letech pro cestovní kanceláře toto není možné, vyjímka je možné v případě, že je volné sedadlo, ale dítě je možné do sedačky odložit pouze během letu, na start a na přistání musí být připoutané na klíně rodiče - a autosedačka někde bezpečně uložená. V případě silné turbulence nebo nějakých problémů se z ní jednoduše může stát problémový (a těžký) předmět volně létající kabinou :?

Do schránek nahoru se opravdu často nevejde, závisí na typu letadla, pokud není místo, musí se vyložit od zavazadlového prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
2.11.09 12:57

ahoj Mikulenko,

my se teď chystáme za rodinou do Dallas - chtěla jsem se zeptat jak Vaše malá zvládá takhle dlouhý lety a časový posun ?
Na letadlo je Anička zvyklá ale takhle daleko jsme ještě neletěly :)

Pa a děkuji za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario