Renovace dřevěného chlebníku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Renovace dřevěného chlebníku
Mám doma dřevěný chlebník a nevypadá už zrovna nejlépe, ale je mi ho líto vyhodit, tak bych ho ráda nějak opravila, aby byl zas hezký.
Kdo mi prosím poradí, jak?
Prý by se mi mohlo dostat fundované rady od adminky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, jak vypadají spáry? Pokud jsou OK, je to snadné, stačí šmirglpapír, mořidlo a atestovaný lak. Pokud jsou ale zanešené a špinavé je to průšvih. Bude to hodně práce.
A jak by pak měl vypadat? Můžeš si s ním pohrát lecjak ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chlebník
Ahojky, dělala jsem stejný postup co doporučuje Lesi - jen na ty spáry jsem vzala dratěný kartáč…makačka - ale vyplatilo se. Je jak nový ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za rady. Myslím, že ty spáry jsou OK, půjdu tedy sehnat mořidlo a lak a jdu na to.
Lesi, když ho chci přírodní, mořidlo nepotřebuju, že? ![]()
Sorry za hloupé otázky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
makina píše:
Díky všem za rady. Myslím, že ty spáry jsou OK, půjdu tedy sehnat mořidlo a lak a jdu na to.
Lesi, když ho chci přírodní, mořidlo nepotřebuju, že?
Sorry za hloupé otázky…
Určitě ne, jen fakt doporučuju si dát práci a osmirkovat ho - pak pořádně očistit od prachu a teprve pak lakovat… No a po prvním nátěru ho lehce přebrousit jemným smirkem - to už nezabere skoro žádný čas a na výsledku je to fakt hodně znát. Pozor, po tom přebroušení je zase potřeba otřít prach.
Mám vyzkoušený třaba sportakryl - je atestovaný mimo pro dětské hračky a je dost odolný. A nesmrdí.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to jo, Lesi, já ho určitě přesmirkuju, jen jsem nevěděla, jestli je nutné to mořidlo, když ho chci v přírodní barvě.
Otřít prach, tedy nějakým jemnám kartáček nebo štětcem, že? Dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to dělám i štětcem i vlhkým hadrem - nebo to vysaju vysavačem…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za rady, už mám hotovo.
Mohla jsem to fotit, že… No nefotila, no.
Ale vypadá to úplně super. Chlebník je jako nový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, Lesi, představ si nový chlebník, tož asi taky vypadá ten můj. ![]()
OK, ráno to fotnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
IKEA chlebník
Ahoj. Holky mám už nějaký ten pátek dřevěný chlebník IKEA. Dnes jsem ho omyla jarovou horkou vodou. Nedávala jsem ho do dřezu ale hadříkem omývala. Teď smrdí jakoby lakem nebo mořidlem a já ještě tím hadrem utřela linku. Zdá se mi to nebo mohlo něco z toho se uvolnit?
smrdí od toho i ta linka teda. Dívala jsem se přímo na ikeu a i toho chlebníku píšou, že je přetřený akrylátovým lakem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit