Renovace parket, kvalitní zátěžové laky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20155
11.3.14 11:31

Renovace parket

Musíme dát znovu zbrousit parkety, rok po jejich první renovaci - tehdy laky na vodní bázi od firmy Bona. Bohužel, lak nevydržel běžný domácí provoz, v kuchyni už jsou parkety omleté na dřevo, v obýváku různě flekaté.
Máte někdo zkušenosti s nějakými kvalitními zátěžovými laky? Co na to dát, aby to vydrželo? Vźdyť se přeci dřevo dává i do koupelen a vydrží to, jak to tam ošetřují?
Budu ráda za jakékoli rady či zkušenosti, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
11.3.14 11:52

@Sluka čím je máme nalakované, to netuším, nám to dělala firma, ale zatím jsou relativně pořád stejné, pominu-li škrábance a čmouhy od fixek, kterými je počastovala nejmladší dcera… jsou to už víc jak dva roky a zatím to jde… jen ten počáteční lesk jako blesk už nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.3.14 11:58

Tak to by mě o to víc zajímalo, kterým přpravkem vám to firma dělala. U nást taky firma, věděli, co to je za místnosti, ještě jsem zdůrazňovala, že je třeba něco zátěžového, stálo to šílené peníze a můžu to dělat znova :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
11.3.14 12:08

Ahoj. My jsme renovovali sami a také tímto lakem. Jsou to 2 roky a parkety jsou pořád krásné. Nějaký škrábaneček je, to se s dítětem jinak nedá, ale jinak vše ok. Nemáme je teda v kuchyni, takže to neposoudím. Třeba udělali spatně postup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.3.14 12:16

Já se omlouvám @Sluka, že ti sem takhle lezu - protože radu nemám, sama bojuju s parketama. Nevíte někdo jak/čím natřít parkety aby nevyšisovaly a nečernaly? Dělali nám je asi před rokem, protože u balkonových dveří svítí neustále sluníčko - celoročně a celý den a ty parkety jsou už zase hnusně černý. Stálo to randál peněz a k ničemu, tak kdybyste o něčem věděly budu vám vděčná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.3.14 12:16

@cverunka A kolik vrstev jste dali, a který z těch laků jste vybrali? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
11.3.14 12:21
@Sluka píše:
@cverunka A kolik vrstev jste dali, a který z těch laků jste vybrali? Děkuju.

No vybrali jsme matný, pro domácí zátěž, nebo jak to napsat :) Ne ten vysoko zátěžový. Dávali jsme myslím 3 nebo 4 vrstvy a mezi tím to muselo nějaký přesný počet hodin schnout. Už si to přesně nepamatuji, ale 1 pokoj jsme dělali asi 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.3.14 12:25

Tak já to nechápu :nevim: Jestli znovu dáme tu Bonu, tak ale už jedině tu vysokozátěžovou, ale spíš si myslím, že to bude nějaká syntetika, jen netuším, jak se v tom orientovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
11.3.14 12:28

My měli ředitelný vodou. Měla jsem krátce do porodu a nechtěla jsem, aby to dlouho smrdělo. A čím vytíráte? Jestli tomu neškodí nějaký přípravek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.3.14 12:32

Čistou vodou - mám ten vytírací vysvavač a používám ho jednou za týden, jinak vysávám normál luxem.. Občas do vody kápnu trochu mýdla. Takže vody taky moc není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
11.3.14 12:37
@Sluka píše: Čistou vodou - mám ten vytírací vysvavač a používám ho jednou za týden, jinak vysávám normál luxem.. Občas do vody kápnu trochu mýdla. Takže vody taky moc není..

Já vysávám 1-2× týdně, někdy jenom zametu a 2× týdně vytírám. Teda dám jen hadr na koště a do vody Pronto na dřevo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
demo123
11.3.14 12:38

MUSI se to poradne vybrousit udelat nater vybrousit udelat nater dalsi nater vybrousit a pak necim navoskovat nebo naolejovat

• Citovat
  • Upravit
4454
11.3.14 12:42
@demo123 píše:
MUSI se to poradne vybrousit udelat nater vybrousit udelat nater dalsi nater vybrousit a pak necim navoskovat nebo naolejovat

Když se dává lak, tak se nevoskuje ani neolejuje. Dají se renovovat i pouze voskem, nebo olejem, ale mám to nikdo, kdo dělá do dřeva, nedoporučil.
Ale je pravda, že i u laku se udělá nátěr a poté se zbrousí a dělá se další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
demo123
11.3.14 12:46

@cverunka ja to znam z drevovyroby vyrabime loznice jako jeden z nejvetsi vyrobcu loznic a tam se na dubu nastrika brousi nastrika brousi nastrika nastrika brousi a pak nastrika a brousi a olejuje

• Citovat
  • Upravit
4454
11.3.14 12:50
@demo123 píše:
@cverunka ja to znam z drevovyroby vyrabime loznice jako jeden z nejvetsi vyrobcu loznic a tam se na dubu nastrika brousi nastrika brousi nastrika nastrika brousi a pak nastrika a brousi a olejuje

Já nejsem odborník, ale dělali jsme to po důkladné instruktáži výrobce laku a ani si moc nedokážu představit olejovat už nalakované parkety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí