Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
"Dobrý den,
připravuji reportáž do pořadu Střepiny (TV Nova), jejímž tématem je „pica syndrom“ (tedy chutě na nepoživatelné, nezvyklé, nestravitelné látky – např. hlína, vápno, uhlí, mýdlo atd). Tyto změněné chutě se projevují dost často u těhotných žen.
Chtěla jsem se zeptat, zda některou z Vás podobné neovladatelné chutě v těhotenství nepřepadávaly a pokud ano, zda by některá z Vás nebyla ochotná o tom povyprávět…?
Děkuji za případné reakce, s přáním hezkého dne,
Bára Divišová, Střepiny"
Adminka Tereza
jééé noo moje sestra v těhotenství měla naprosto šílenou chuť na krejčovskou křídu, takovou tu placatou co se s ní kreslí na látku! moje máma jí kupovala bílé a ona byla schopná sníst i dvě během chvíle!!!! sama se styděla! tak tam chodila máma.. a střídaly galanterie… protože jim to bylo hloupé..
ale po porodu už ok! ![]()
No jeeeeje, to v zadnem pripade.. takhle extremni chute teda nastesti nemam ![]()
Já neměla chuť ani tak něco jíst, jako mi hrozně voněl benzin. Když jsem byla tankovat, dělala jsem si srandu, že si cucnu i já, když už má auto plnou ![]()
já vyloženě chutě na nestravitelný věci neměla, ale ujížděla jsem na syrových bramborách.Denně jsem jednu, dvě musela sníst. Po porodu chutě zmizely. ![]()
Je já to neměla ze začátku těhotenství,ale až teďka a to děsnou chut na křídu, takovou tu školní co se s ní píše na tabuli. No jako nedám si jí ale chut je ![]()
Tak ja teda mela spoustu chuti,ale nic myslim vyjimecneho.Kazdopadne jsem byla „uchylna“ na vune.Milovala jsem vuni podzemnich garazi u nas.Nevynechala jsem zadnou prilezitost jit se jimi projit ![]()
Tak ja si pamatuju, ze jsem jako dite olizovala doma omitku
A v tehotenstvi jsem mela taky chut na kridu- pry je to dano nedostatkem zeleza. A co se tyce vuni, tak dodneska miluju vuni zatuchlych starych sklepu ![]()
sepi píše:
Tak ja si pamatuju, ze jsem jako dite olizovala doma omitkuA v tehotenstvi jsem mela taky chut na kridu- pry je to dano nedostatkem zeleza. A co se tyce vuni, tak dodneska miluju vuni zatuchlych starych sklepu
tos si mi připomněla mojí dcerku,ta jedla v necelých 2 letech omítku ![]()
Tak, divný chute jsem nemela, ale cichala jsem CIF
Za to kamoscina teta pry konzumovala kurince ![]()
Já jsem měla chutě téměř normální,ale moje sestra měla ráda krupici-ten prášek,že kterého se vaří kaše:)
Macík74 píše:
jééé noo moje sestra v těhotenství měla naprosto šílenou chuť na krejčovskou křídu, takovou tu placatou co se s ní kreslí na látku! moje máma jí kupovala bílé a ona byla schopná sníst i dvě během chvíle!!!! sama se styděla! tak tam chodila máma.. a střídaly galanterie… protože jim to bylo hloupé..![]()
![]()
ale po porodu už ok!
Mací to měla moje známá taky a když prý v galanterii neměli bílou, tak vzala zavděk i barevnými!
Ale chuťově prý ta bílá byla nejlepší. ![]()
Já v těhotenství jedla syrové maso!!! Sice jsem si vybírala jen třeba vepř plec a nejlepší byla samozřejmě pravá svíčková. Byla jsem schopná jíst syrové
maso denně.
sepi píše:
Tak ja si pamatuju, ze jsem jako dite olizovala doma omitkuA v tehotenstvi jsem mela taky chut na kridu- pry je to dano nedostatkem zeleza. A co se tyce vuni, tak dodneska miluju vuni zatuchlych starych sklepu
Asi jsi chtela napsat vapniku ![]()
Ja byla nudne zavisla na nektarinkach, podruhe na jablkach a potreti na ledovym salatu… nic extra ![]()