Reportáž Střepiny - "pica syndrom"

20916
2.2.11 15:45

Reportáž Střepiny - "pica syndrom"

"Dobrý den,
připravuji reportáž do pořadu Střepiny (TV Nova), jejímž tématem je „pica syndrom“ (tedy chutě na nepoživatelné, nezvyklé, nestravitelné látky – např. hlína, vápno, uhlí, mýdlo atd). Tyto změněné chutě se projevují dost často u těhotných žen.

Chtěla jsem se zeptat, zda některou z Vás podobné neovladatelné chutě v těhotenství nepřepadávaly a pokud ano, zda by některá z Vás nebyla ochotná o tom povyprávět…?

Děkuji za případné reakce, s přáním hezkého dne,
Bára Divišová, Střepiny"

Adminka Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
2.2.11 16:16

jééé noo moje sestra v těhotenství měla naprosto šílenou chuť na krejčovskou křídu, takovou tu placatou co se s ní kreslí na látku! moje máma jí kupovala bílé a ona byla schopná sníst i dvě během chvíle!!!! sama se styděla! tak tam chodila máma.. a střídaly galanterie… protože jim to bylo hloupé.. :lol: :lol: :palec: ale po porodu už ok! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.2.11 16:20

No jeeeeje, to v zadnem pripade.. takhle extremni chute teda nastesti nemam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
2.2.11 16:21

Já neměla chuť ani tak něco jíst, jako mi hrozně voněl benzin. Když jsem byla tankovat, dělala jsem si srandu, že si cucnu i já, když už má auto plnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
2.2.11 16:47

já vyloženě chutě na nestravitelný věci neměla, ale ujížděla jsem na syrových bramborách.Denně jsem jednu, dvě musela sníst. Po porodu chutě zmizely. :lol:

• Citovat
  • Upravit
11689
2.2.11 16:56

Je já to neměla ze začátku těhotenství,ale až teďka a to děsnou chut na křídu, takovou tu školní co se s ní píše na tabuli. No jako nedám si jí ale chut je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.2.11 17:06

Tak ja teda mela spoustu chuti,ale nic myslim vyjimecneho.Kazdopadne jsem byla „uchylna“ na vune.Milovala jsem vuni podzemnich garazi u nas.Nevynechala jsem zadnou prilezitost jit se jimi projit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepi
2.2.11 17:39

Tak ja si pamatuju, ze jsem jako dite olizovala doma omitku :oops: A v tehotenstvi jsem mela taky chut na kridu- pry je to dano nedostatkem zeleza. A co se tyce vuni, tak dodneska miluju vuni zatuchlych starych sklepu :-))

• Citovat
  • Upravit
10568
2.2.11 17:42
sepi píše:
Tak ja si pamatuju, ze jsem jako dite olizovala doma omitku :oops: A v tehotenstvi jsem mela taky chut na kridu- pry je to dano nedostatkem zeleza. A co se tyce vuni, tak dodneska miluju vuni zatuchlych starych sklepu :-))

tos si mi připomněla mojí dcerku,ta jedla v necelých 2 letech omítku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
2.2.11 18:31

Tak, divný chute jsem nemela, ale cichala jsem CIF :lol: Za to kamoscina teta pry konzumovala kurince :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
2.2.11 19:25

Já jsem měla chutě téměř normální,ale moje sestra měla ráda krupici-ten prášek,že kterého se vaří kaše:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
2.2.11 19:47
Macík74 píše:
jééé noo moje sestra v těhotenství měla naprosto šílenou chuť na krejčovskou křídu, takovou tu placatou co se s ní kreslí na látku! moje máma jí kupovala bílé a ona byla schopná sníst i dvě během chvíle!!!! sama se styděla! tak tam chodila máma.. a střídaly galanterie… protože jim to bylo hloupé.. :lol: :lol: :palec: ale po porodu už ok! :palec:

Mací to měla moje známá taky a když prý v galanterii neměli bílou, tak vzala zavděk i barevnými! :mrgreen: Ale chuťově prý ta bílá byla nejlepší. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
2.2.11 19:52

Já v těhotenství jedla syrové maso!!! Sice jsem si vybírala jen třeba vepř plec a nejlepší byla samozřejmě pravá svíčková. Byla jsem schopná jíst syrové :-? maso denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.11 19:58
sepi píše:
Tak ja si pamatuju, ze jsem jako dite olizovala doma omitku :oops: A v tehotenstvi jsem mela taky chut na kridu- pry je to dano nedostatkem zeleza. A co se tyce vuni, tak dodneska miluju vuni zatuchlych starych sklepu :-))

Asi jsi chtela napsat vapniku :-)

Ja byla nudne zavisla na nektarinkach, podruhe na jablkach a potreti na ledovym salatu… nic extra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.2.11 20:44

Tyto abnormální chutě poukazují na nedostatek železa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová