Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
toto tema jsem zalozila,protoze bych se chtela bavit jen o Reprofitu Olomouc a vsude jsem nasla jen Brno. Jsme s manzelem objednani a ja jsem z toho trochu nervozni. Mohli by jste mi napsat jake mate zkusenosti, co obnasel prvni pohovor a jak to tam chodi?Moc dekuji
AHoj mapos,
reprofit je brněnský CAR a má pobočku v Olomouci. M jsme byli také v Olomouci. Dr. Machač je super
Ta první návštěva je takový „vstupní“ pohovor. Bude se vás ptát jak dlouho se snažíte, co máte vše zasebou a navrhne své řešení. Pokud máš nějaké své výsledky, tak je vem s sebou a pokud máte uděla spermiogram, tak ho vemte taky.
jj neco za sebou mame a nas dr. nam dal doporuceni a napsal nam do nej i vysledky tak to tam maji vse. Docela se tesim,ale jsem i malinko nervozni. Docela bych chtela,aby ten „hon na miminko“ skoncil samozrejme tehotenstvim. Vim ze to neni zas tak dlouho co se snazime a neni samozrejme vsechno hned,ale me pripada, ze posledni pul rok to nejak stoji. Chtela bych uz alespon aby mi udelali laparoskopii. Jsem ted na neschopence tak bych to chtela spojit,ale nevim jestli to tak brzo pujde.
Ahoj Mapos,
jak jsi spokojená s olomouckým Reprofitem? Já půjdu 4. února na druhou návštěvu (zatím proběhl jen vstupní pohovor). Manzelovi našli bílé krvinky ve spermiogramu, tak nevím, co nám dr. Machač řekne. Taky bych si moc přála, aby to šlo rychle.
Jak se dařilo v Reprofitu vám?
Zdravím Vás,
tak jsem se tam dneska také obejdnala a překvapilo mě, že jsem byla nejdříve objednána k MUDr. Souškové, že tato doktorka dělá první konzultace aj. Prosím měli jste to také tak? Já totiž se pro Reprofit rozhodla jen kvůli MUDr. Macháčovi.
Díky za odpovědi. ![]()
Ahojky, tak my jsme byli v úterý v Reprofitu a byli jsme práve u dr.Souškové a memusíš mít žádné obavy, protože je skvělá, všechno chce vědět a tak a taky navrhne další postup a vše s tím spojené. My jsme byli moc a moc spokojeni se vším. ![]()
Díky Tylansie, trochu jsi mě uklidnila
Ještě jsem se tě chtěla zeptat zda si myslíš, že na tu první schůzku má cenu jít s partnerem? (ptám se jen proto,jelikož mu to příjemné moc není jít zrovna k doktorce). Ono totiž nemáme ještě žadné výsledky od gynekologa a ani spermiogram, jen zprávy z operaci a endometrióze. Můj doktor se tim zabývát nechtěl že to udělá CAR.
Tak doufám, že brzy si budeme psát o tom jak budeme mít //
Jinak já tam jdu 9.5.
atos,název diskuse Reprofit Brno je mírně zavádějící,jelikož i my chodíme do Reprofitu do Ol a jen na zákroky jezdíme do Brna.U vás to bude to samé.My byli na první konzultaci u Machače.ale tenkrát tam ani jiný dr ještě nebyl.Dr. Soušková se vrátila z mateřské,tak si myslím,že všechny nové teď dělá ona a Machač se věnuje asi převážně svým starým pacientkám.Za sebe musím říct,že jsem nebyla dvakrát nadšená z toho,že jsem jednou musela jít k dr Souškové,ale poté jsem byla z ní tak nadšená,že u ní už zůstanu.A to je u mě co říct,protože já doktorky všeobecně vůbec nemusím.Na první konzultaci je vhodné,když jdou oba partneři,mému muži třeba vyšetřoval varlata a dělal mu i sono a brali mu krev.Bylo to sice ve Fertimedu,ale i tak je myslím dobré,když jdou oba.A vzhledem k tomu,že nemáte prakticky provedena žádná vyšetření…Když jsem šla na první konzultaci do Reprofitu,tak už jsem ho ale sebou netahala. Přeji ti strašně moc štěstí ![]()
To jsem ráda, že tu trochu ožila diskuse ![]()
Není tady někdo, kdo už má za sebou IUI v Reprofitu v Brně? Mám naději, že bych na ni mohla jít, ale ještě se uvidí podle folikulometrie po svátcích.
Moc bych chtěla, aby mne pustili. Máme slabší spermiogram, tak by mi pomohlo, kdyby konečně uzrál víc než jeden folík. Je tu někdo, kdo šel na IUI s více folíky?
![]()
Pořád mne nepouští zvědavost
Nevíte, jak dlouho nechají ženu v brněnském Reprofitu ležet po IUI?
![]()
Nunun píše:
Pořád mne nepouští zvědavostNevíte, jak dlouho nechají ženu v brněnském Reprofitu ležet po IUI?
S tím ti bohužel neporadím,IUI jsem absolvovala ve Fertimedu,kde jsem si po zavedení poležela tak 5 min a hurá domů.A na stránkách to popsáno nemají?
Prosím prosím, připadám si tady jak pitomec s dotazy, jelikož mi připadaté všechny tak zkušené
..prosím Vás ještě o jednu informaci. Jdu tedy na první schůzku resp. konzultaci a chtěla jsem se Vás zeptat jelikož mě to vůbec nenapadlo, bude v tuto schůzku probíhat i nějaké vyšetření doktorem? Jelikož mám rozhozený cyklus a dostala jsem zase menstruaci a bduu ji mít i přiští týden..tak teď nevím jestli tam jít nebo se přeobjednat. Děkuji Vám všem za informaci a trpělivost ![]()
Klidně běž - vyšetření může být, ale také nemusí. První konzultace může být dost dobře i bez něj. Bude to pohovor o tom, jak dlouho se snažíte, jak Ti funguje cyklus a případně, zda máte za sebou už nějaká vyšetření (hormonální profil, spermiogram). Dohodnete se na dalších krocích.
Klidně můžeš jít v době menzes, řekneš, že je máš a vyšetření nebude, jen pohovor.
Hodně štěstí! ![]()
atos,menzes není žádná překážka,určitě se nepřeobjednávej.Mě konkrétně dr Machač nevyšetřoval ani jednou,dělal mi maximálně utz.Dr Soušková mě vyšetřila při utz,sice vaginálně,ale bez zrcadla.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.