Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Neporadím, ale já jsem kojila jen cca 2 měsíce a už to bude rok a půl a když prso zmáčknu tak se kapičky stále objevují..
Mám jít na prevenci tak se chci poradit s lékařem jestli ke to normální..
Tak určitě se zeptej na gynekologii, jestli je to ještě běžné, nebo jestli je potřeba nějaké medikace
Prestala jsem kojit taky pozvolna, kontrolu na gynde jsem mela 8 mesicu po uplnym ukonceni kojeni a doktor mi rikal, ze uz je to moc dlouho, ze uz by se mi mliko tvorit nemelo. Bral mi krev, prolaktin samozrejme zvysenej, takze mi predepsal Dostinex a dobry. Jeste par tydnu po dobrani jsem teda pruhlednou kapicku vymackla, ale i to nakonec bylo dobry a kontrola krve taky dobry. Do pul roku by spravne mliko melo zmizet, takze bych to s gyndarem resila ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosim vas, mam prvni dite a kojila jsem syna lehce přes 2 roky. Kojit jsem přestávala „pozvolna až do vůbec“ a vše bez sebemenšího problému. Je to teď zhruba neceleho
pul roku, ale stále se mi tvoří mléko. Nedela mi to zadne problem, jen obcas me v tom vice plném prsu píchá, ale opravdu obcas a hlavne to je nárazově a ihned to zmizí. Bradavky už nejsou takové ty „kojící a tvrdé“. Celkove se mi prsa zmenšila, ale stále tvoří i když teda úplné minimum.
Chci se zeptat, odezní to časem samo nebo je potřeba to podpořit a poradit se už s lékařem? Děkuji
Taky to tak mam
Ahoj. Prosim vas, mam prvni dite a kojila jsem syna lehce přes 2 roky. Kojit jsem přestávala „pozvolna až do vůbec“ a vše bez sebemenšího problému. Je to teď zhruba neceleho
pul roku, ale stále se mi tvoří mléko. Nedela mi to zadne problem, jen obcas me v tom vice plném prsu píchá, ale opravdu obcas a hlavne to je nárazově a ihned to zmizí. Bradavky už nejsou takové ty „kojící a tvrdé“. Celkove se mi prsa zmenšila, ale stále tvoří i když teda úplné minimum.
Chci se zeptat, odezní to časem samo nebo je potřeba to podpořit a poradit se už s lékařem? Děkuji