Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
bohuzel máme ABKM.
Máme předepsán Nutr Allergy Digestive care, ale je ohavný, holčičce nechutná, mně je jí líto a nedivím se jí. Je alllergy care stejně ošklivý? Zkoušely jste? Nezkoušel někdo i Kendamil Cows Allergy? Díky!
Ahoj, pokud má digestive care, tak allergy care syneo obsahuje proti němu probiotika a laktozu. To je potom na zvážení, zda to dítě bude tolerovat. Chuťově jsou si dost podobné. S Kendamilem zkušenost nemám ![]()
@LucieLucik píše:
Zdravím,
bohuzel máme ABKM.
Máme předepsán Nutr Allergy Digestive care, ale je ohavný, holčičce nechutná, mně je jí líto a nedivím se jí. Je alllergy care stejně ošklivý? Zkoušely jste? Nezkoušel někdo i Kendamil Cows Allergy? Díky!
@LucieLucik píše:
Zdravím, prosím vyzkoušel někdo u miminka s ABKM kozí mléko? Vím, že se to nedoporučuje, avšak četla jsem i opačně názory. Vzhledem k příšerné chuti mléka na ABKM bych zkusila a zaplatila snad vše. Díky!
Ta UM pro alergiky jsou chuťově všechna podobná. Ochutnala jsem Nutrilon Allergy Digestive Care, Althéru, Alfamino a Neocate. Když to miminko nepije, doporučuje se to přisladit hroznovým cukrem Glukopurem max. 5 g do 100 ml mléka. Kvůli zkřížené alergii si myslím, že kozí mléko v kterém je podobná bílkovina jako v kravském není pro většinu alergických dětí vhodná cesta. A proč dáváš teď mléko bez laktózy? Jaké má potíže? V tom kozím bude mít podobnou bílkovinu jako v kravském a navíc laktózu.
@LucieLucik píše:
Zdravím,
bohuzel máme ABKM.
A co Neocate Infant? Pokud bys ho ráda zkusila, mohu dát zdarma, zbyly nám, na předpis se nic nedoplácí (neboj, nejsou prošlé!!!), mám tady celou neotevřenou krabici s asi 6 piklasama. Pan doktor nám jich napsal až moc a nevyužijeme.
@meduzza píše:
Ta UM pro alergiky jsou chuťově všechna podobná. Ochutnala jsem Nutrilon Allergy Digestive Care, Althéru, Alfamino a Neocate. Když to miminko nepije, doporučuje se to přisladit hroznovým cukrem Glukopurem max. 5 g do 100 ml mléka. Kvůli zkřížené alergii si myslím, že kozí mléko v kterém je podobná bílkovina jako v kravském není pro většinu alergických dětí vhodná cesta. A proč dáváš teď mléko bez laktózy? Jaké má potíže? V tom kozím bude mít podobnou bílkovinu jako v kravském a navíc laktózu.
Bylo nám zkrátka předepsané. Malá měla hleny ve stolici a bolavé bříško. Já v těhotenství nesnesla sýry… :/
@PaniBambulinova píše:
A co Neocate Infant? Pokud bys ho ráda zkusila, mohu dát zdarma, zbyly nám, na předpis se nic nedoplácí (neboj, nejsou prošlé!!!), mám tady celou neotevřenou krabici s asi 6 piklasama. Pan doktor nám jich napsal až moc a nevyužijeme.
Jste moc hodná! Dokážete sama porovnat chuť? Je lepší než Nutrous?
@LucieLucik píše:
Jste moc hodná! Dokážete sama porovnat chuť? Je lepší než Nutrous?
Bohužel, my měli jen Neocate, který je právě na ABKM a hypoalergie.
@PaniBambulinova píše:
Bohužel, my měli jen Neocate, který je právě na ABKM a hypoalergie.
To vás nebudu obtěžovat. Co jsem pochopila, tato mléka jsou ještě dál než Nutrous, chuťově bychom si asi nepolepšili… Ale díky!