Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky,
prosím, jakou doporučíte lahvičku na UM?
Musíme maličkou (1 měsíc) dokrmovat, protože mám málo mléka a nepřibírala nám. Měli jsme ze začátku Hipp - po tom ale blinkala. Tak nám Dr. doporučila BEBA AR (anti reflux), ta nám sice vyhovuje, ale je problém najít lahvičku, ze které by UM krásně sála. Máme doma takovou hloupou jednorázovou lahvičku ještě z porodnice a z té pije v pořádku, ale samozřejmě chci, aby pila z normální.. Avent od Philipsu je pěkně na prd - z té vůbec nic nenasaje (jak je UM hustší, než to mateřské mléko..) a když už něco málo nasaje, tak to strašně trvá, než vypije svou dávku :/ TwistShake to samé… je nějaká lahvička na UM určena? Už jsem zoufalá z těch lahviček. 😏 Děkuji moc za rady a případné tipy. 🙏🏻
Já jsem pro malou měla od MAM anti collic a ta nám sedla hned, zkus vyzkoušet.
Ono je to jedno, prumery jsou stejne..AR mléka jsou hustá, a to žádná lahvicka nepořeší, zkus spíš díru v savičce mirně zvětšit nebo dát savičku s rychlejším průtokem. Ale zase dát pozor, aby to neteklo moc.
Nedám dopustit na lahvičky Avent. Pokud je mléko husté, tak dej o číslo větší savičku. Mají 4 velikosti plus pak savičku na kaši.
Měla jsem to stejně a nakonec nám sedla anticolik od MAM. Je i dobrá na údržbu, že se dá rozložit. Ale u každého dítěte je to samozřejmě jiné, musí se zkoušet no. ![]()
A ještě si tak říkám, co je pro tebe dlouhá doba pití. Měsíční mimčo sosá svoji dávku mléka klidně 10 minut i déle a je to v pořádku. Nevyžahne to za minutu ![]()
I moje půlroční pije docela dlouho a to má největší savičku. Ze stejně velké savičky mi pije večer v posteli mléko i dvouletá a ta to vyžahne 4× rychleji než mimčo ![]()
Propichni dírku v dudllíku nebo kup vel. 2. Máš asi jedničku, že?
Přesně jak píšou holky, zkus koupit savičku s větším průměrem. Jinak my máme doma spoustu „značkových“ lahviček a malá pije jenom z kauflanďácké za 50 Kč, všechny ostatní odmítá ![]()
Taky avent. A taky jsem davala bebu ar a nebyl problem ani s tou nejmensi velikosti od aventu. ![]()
A jak dlouho to pije?
Mám avent a je to jediná láhev, ze které malá krásně pila a netopila se. Problém nebude v lahvičce ale v savičce. Nejspíš máš tu novorozeneckou? Z té teče prd.
Na hustší mléko bych dala už 3ku. Ona je až od 3 měsíců, ale já ji malé dala ve 2 a to máme klasickou bebu, která je řidší.
@Thomassss píše:
A ještě si tak říkám, co je pro tebe dlouhá doba pití. Měsíční mimčo sosá svoji dávku mléka klidně 10 minut i déle a je to v pořádku. Nevyžahne to za minutu
I moje půlroční pije docela dlouho a to má největší savičku. Ze stejně velké savičky mi pije večer v posteli mléko i dvouletá a ta to vyžahne 4× rychleji než mimčo
Moje malá pila v prvním měsíci 60ml klidně 40 minut ![]()
Teď ve 3,5m už to stáhla na 20 minut 90ml ![]()
Slečna je asi gurmán, protože když má fakt hlad, tak za 5 minut je vyřešeno (což bývá jen v noci a ráno) ![]()
Každému mincí sedne jiná lahvička a jiný tvar savicky. Na hustší mléko určitě o číslo větší savicku ale určitě opatrně vyzkoušej jestli to nepotece moc…jinak my jsme vyzkoušeli „jednorázové“ od medely(ty měla i v porodnici ty byly fajn ale zas se nedaly vysterilizovat a po nějaké době ten dudlík popraskal), pak Canpol babies ty ji ale moc neseděly (ale šly na ně našroubovat ty savicky z jednorazovych) pak toner třepe aniticolic (tam byla ale moc pracná manipulace s tím ventilem) nejvíc mě i malé vyhovuje kuniboo ![]()
@Markéta188 píše:
Moje malá pila v prvním měsíci 60ml klidně 40 minut
Teď ve 3,5m už to stáhla na 20 minut 90ml
Slečna je asi gurmán, protože když má fakt hlad, tak za 5 minut je vyřešeno (což bývá jen v noci a ráno)
No tak ta si to tedy vychutnává
![]()
Dudlík z Nemocnice máme taky a byl jeden z nej na začátek. Jinak máme Nuk z DM s teploměrem(2×) od příchodu z porodnice. Ty jsou fajn. Pak ještě babylove od 6 měsíců. Ta má větší průtok a kaše s ní jde líp.