Řeší děti věk?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
152
9.2.20 22:04

Řeší děti věk?

Ahoj, zajímalo by nejspíš asi od nějaké paní učitelky na prvním stupni jestli děti nějak řeší věk? Máme syna(začátek srpna) a rozhodujeme zda ho dát do školy či ne, je šikovný, se spolužáky ve školce si rozumí, učitelky se přiklání k tomu aby šel, ale ja spíš řeším do budoucna aby neměl problém ve škole že je nejmladší, přeci jenom děti jsku i zlé a syn není zrovna taková ze sihned snadno hledá kamarády, ty ted ve školce má, a když mu 99% odejde do školy a on zůstane porad ve školce tak aby pak nebyl taky nešťastný. Vůbec si nevím rady, myslím si ze je to velmi důležité rozhodnutí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
9.2.20 22:05

Neresi. Treba u nas ve skolce ctyrletak sotva mluvi, jiny triletak vypada na 5 a je desne ukecanej… a ve skole jim je to taky fuk. Resis kraviny. Pak se neni cemu divit, ze se deti ostatnim za neco smeji, kdyz to vidi furt jen doma u rodicu.

Příspěvek upraven 09.02.20 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.2.20 22:05

Za nás se řešila občanka a řidičák především, jinak to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13994
9.2.20 22:07

Neresi, ma 16-tileta dcera byla ve tride taky vzdy nejmladsi. Je narozena v zari, do skoly nastoupila v 5-ti letech.
A zadnej vysmech kvuli tomu nikdy nemela.
Vzdy nekdo musi byt nejstarší a nekdo nejmladsi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
9.2.20 22:13

To snad řeší až u tý občanky a kdo kdy může první objednávat piva, ne?
Jinak mi teda přijde dost hrozný, že u šikovnýho dítěte uvažujete o tom, z něj radši udělat toho mazáka, který by se případně vysmíval těm mladším, mě by tohle vůbec nenapadlo.
Mám druhou dceru červencovou a je ještě opravdu malá (pohybuje se mezi 3% nejmenších), ale teď ve 4,5 pozná písmena a začíná slabikovat, napočítá do stovky, sčítá a odčítá do 10 a někdy i přes desítku, ve školce dělá občas později odpoledne s předškoláky nějaké pracovní listy a učitelka říká, že je pečlivější než většina její předškolní třídy. Takže nevidím důvod pro odklad (jen to, že by byla možná o 3cm vyšší a mohla říkat, že už jí je 7?). :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.2.20 22:15

U nas ano. Skolcata i skolaci nosi drobne sladkosti vetsinou. Tak vsichni poprejeme, zazpivame.
Letni deti nechteji byt ochuzeni o tridni oslavu. Takze nosi bude pred prazdninami nebo po prazdninach.
A individualne si zvou na oslavu. To se stava dcerine spoluzace, ktera ma narozeniny v lete a nebylo mozne najit vhodny termin 10r. oslavu, at se vsichni pozvani sejdou. Takze oslavu pro spoluzacky doma odlozila na zari, protoze chtela, at se ucastni vsechny kamaradky. V lete zasahovala dovolena, tabory, prazdniny u prarodicu. Tak holcina resi nazor oslavu v cervnu nebo zari, prestoze narozky ma v cervenci.
A jinak vek neresi, ze je nekdo starsi nebo mladsi. Oni resi pouze slaveni :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
9.2.20 22:35

On chytrej je, ale je to takovej „ťulpas“ to víte že mám starost aby pak ve třídě někde neseděl sám v koutě a starším dětem nerozuměl, škola není jen o učení, je to kus života, který ovlivní i další život a postavení ve společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
9.2.20 22:47
@Pajulka2 píše:
Ahoj, zajímalo by nejspíš asi od nějaké paní učitelky na prvním stupni jestli děti nějak řeší věk? Máme syna(začátek srpna) a rozhodujeme zda ho dát do školy či ne, je šikovný, se spolužáky ve školce si rozumí, učitelky se přiklání k tomu aby šel, ale ja spíš řeším do budoucna aby neměl problém ve škole že je nejmladší, přeci jenom děti jsku i zlé a syn není zrovna taková ze sihned snadno hledá kamarády, ty ted ve školce má, a když mu 99% odejde do školy a on zůstane porad ve školce tak aby pak nebyl taky nešťastný. Vůbec si nevím rady, myslím si ze je to velmi důležité rozhodnutí :think:

Bože, zas ty zlý děti a přeúzkostlivá maminka. To je přímá cesta k problémům v kolektivu. Ne, děti věk neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
9.2.20 22:50
@hanka.br. píše:
Bože, zas ty zlý děti a přeúzkostlivá maminka. To je přímá cesta k problémům v kolektivu. Ne, děti věk neřeší.

nejsou bitky mezi temi, co je jim 8 proti tem, co maj teprve 7? To se teda divim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
9.2.20 22:52
@matkabagristy píše:
nejsou bitky mezi temi, co je jim 8 proti tem, co maj teprve 7? To se teda divim :)

To opravdu nejsou. Bitky jsou možná mezi etniky, ale určitě ne mezi ročníky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
9.2.20 23:36

Nikdy me nenapadlo se nad tim pozastavovat, nebo dokonce kvůli tomu uvažovat o odkladu :think:
Premyslim, proc by zrovna ten nejmladsi na tom mel byt bit. To by se zrovna takto mohl cítit i ten nejstarší, ze mel odklad a je nejstarší :think:
Syn je dubnovy, odkald mel, za dva mesice ma 8let, je v prvni tride. Nikdo vek neresi, casem mozna budou, ale prostě se s tim bude muset vyrovnat. Je si vedom toho, ze mel loni odklad a byl v PT a mohl byt uz v druhé. Občas to i rekne nahlas, ze uz mohl byt ve druhe třídě…ale ze by ten rok hral nějakou roli a ve třídě se to nejak resilo, nevšimla jsem si.

Mladsi syn ma koncem kvetna 6 a do skoly, od zari půjde.

Jo, ted me napada situace, kdy se vek resi. Neteř bude mit 22.4 15let. 7.3 maji absolventsky ples 9tridy a ona a ještě dva spolužáci maji vyjimku, jinak by na ples nemohli (striktně od 15let, pry), takže jeji kamarad narozen koncem března ma smulu a na ples jit jako jeji host nemůže :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
9.2.20 23:52

@Pajulka2 já to chápu. Jsem červencova, vždy nejmladší ale bylo mi to fuk. Manžel je konec srpna a prý mu to vadilo, že je nejmladší :nevim: právě jsme to spolu řešili protože máme syna v červenci…taky nevíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13994
10.2.20 00:02
@Pajulka2 píše:
On chytrej je, ale je to takovej „ťulpas“ to víte že mám starost aby pak ve třídě někde neseděl sám v koutě a starším dětem nerozuměl, škola není jen o učení, je to kus života, který ovlivní i další život a postavení ve společnosti.

Ty znas sve dite nejlepe, doporučuji to, ale se poradit i v poradne. ;).
Ale rozhodni se podle sebe :).

Ja jsem byla přesvědčena, ze dcera nastoupí do 1.tridy v 5-ti letech, ale u ní jsem fakt nemela obavy, ze by sedela sama v koutě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
10.2.20 04:37

Ja jsem to jako dite narozene na konci srpna mela od holek na taliri dost casto. Ale asi to bylo tim, ze jsem mezi ne celkove nezapadala. Kluky mam jednoho podzimniho a druheho s odkladem, ten je mozna ve tride jeden z nejstarsich, a co vim tak vek se nikdy mezi klukama neresil. Mozna az prijde obcanka nebo ridicak, ale u starsiho i toto probehlo uplne v klidu. Urcite ve skole porovnavaji leccos, ale vek neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.2.20 06:09

@hanka.br. Tohle je presne ta situace, o ktere pusu v jine diskuzi. Vyhystercena matka zvazuje odklad, protoze co kdyby nekdo Pepickovi rek, ze mu jeste nebylo sedm nebo nema vypadly dostatecny pocet zubu, tak se s nim neba, pripadne aby nahodou nebyl o hlavu mensi nez nejaky spoluzak. Dotahne dite do PPP a tam dostane odklad, protoze maminka vidi problem a protoze srpnovy kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí