Řeší děti věk?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
10.2.20 06:36
@hanka.br. píše:
Bože, zas ty zlý děti a přeúzkostlivá maminka. To je přímá cesta k problémům v kolektivu. Ne, děti věk neřeší.

Diky vám a podobným, aby se tady člověk bál na cokoli zeptat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
10.2.20 06:37

Já bych svý děcko pustil do 1. třídy až tak v 10ti letech, od 3. roku by ckodilo na kursy juda a karate, aby mohlo všechny spolužáky ve třídě zbouchat… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.2.20 06:39
@Fonty píše:
@Pajulka2 já to chápu. Jsem červencova, vždy nejmladší ale bylo mi to fuk. Manžel je konec srpna a prý mu to vadilo, že je nejmladší :nevim: právě jsme to spolu řešili protože máme syna v červenci…taky nevíme :nevim:

Přesně myslím, že ještě když je to kluk je to prostě jiné než holka, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.2.20 06:43
@Svistice píše:
@hanka.br. Tohle je presne ta situace, o ktere pusu v jine diskuzi. Vyhystercena matka zvazuje odklad, protoze co kdyby nekdo Pepickovi rek, ze mu jeste nebylo sedm nebo nema vypadly dostatecny pocet zubu, tak se s nim neba, pripadne aby nahodou nebyl o hlavu mensi nez nejaky spoluzak. Dotahne dite do PPP a tam dostane odklad, protoze maminka vidi problem a protoze srpnovy kluk.

Nejsem hystericka matka, ale podle me je prostě tohle rozhodnutí první důležité a jedno z nejdůležitějších i do dalších let a rozhodujes to za dítě ty ono si ted samo těžko řekne a pak ti to může jednou třeba vyčítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.2.20 06:55
@Pajulka2 píše:
Nejsem hystericka matka, ale podle me je prostě tohle rozhodnutí první důležité a jedno z nejdůležitějších i do dalších let a rozhodujes to za dítě ty ono si ted samo těžko řekne a pak ti to může jednou třeba vyčítat

Ani, je to dulezite rozhodnuti. Zvlaste, pokud je dite nezvada to, co by mel predskolak zvladat, je nesamostatne, nesoustredi se, vzteka se kvuli neuspechu nebo ma problem delat neco, co ho nebavi.
Ale rozhodovat se podle toho, jestli deti neco resi? Co kdyz nebudou resit vek, ale jestli uz ma mobil, spravnou znacku tricka, jestli je spartan nebo slavista, jestli neni moc maly/velky/tlusty/hubeny/s odstatyma usima? To budes delat co? Vzdelavat ho doa? S jinakostmi a odlisnostmi se bude setkavat a potykat cely zivot. Rok ve skolce na tom nic nezmeni. Tam treba dostane nalepku toho houpeho, kdyz nemohl jit do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
10.2.20 07:06

Mně říkala kamarádka školní psycholožka, že to může dělat neplechu, když třeba v 5.tridě je některým, co šli do školy o rok později třeba o rok a půl víc, než zbytku, tak už jsou mentálně prostě jinde. Ale konkrétně u tvého dítěte ti to nikdo neřekne. Řídila bych se tady podle kamarádů, nás syn jde defakto o rok později mimo jiné i proto, že jsme nechtěli, aby byl v ročníku a třídě s některými vybranými jedinci. Ale je narozen zkraje září, takže vlastně to o rok později není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.2.20 07:12
@Pajulka2 píše:
Diky vám a podobným, aby se tady člověk bál na cokoli zeptat :potlesk:

Ale vůbec ne, pokud jsi tedy ochotná se nad tím zamyslet. Píšeš o svém dítěti jako o ťulpasovi, předem ho sama v sobě stavíš do pozice nejmladšího otloukánka mezi zlými dětmi. To prostě JE ta nejjistější cesta, jak své dítě do takové pozice dostat. Vím, že to nemyslíš zle, jenomže svoje postoje a obavy do svého dítěte zobrazuješ a ony v něm jsou, ničí v něm jeho sebevědomí a připravují půdu pro to, aby se k němu ostatní chovali přesně tak, jak to odpovídá tvým obavám. Můžeš si myslet, že kecám, ale věř mi, že nekecám a rozhodně tě nechci urazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.2.20 07:15
@Svistice píše:
@hanka.br. Tohle je presne ta situace, o ktere pusu v jine diskuzi. Vyhystercena matka zvazuje odklad, protoze co kdyby nekdo Pepickovi rek, ze mu jeste nebylo sedm nebo nema vypadly dostatecny pocet zubu, tak se s nim neba, pripadne aby nahodou nebyl o hlavu mensi nez nejaky spoluzak. Dotahne dite do PPP a tam dostane odklad, protoze maminka vidi problem a protoze srpnovy kluk.

Jenomže přesně těm nebohým dětem vyhysterčených matek s nulovým sebevědomím to prostě fakt neublíží. Aspoň jsou o něco silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
10.2.20 07:15
@Pajulka2 píše:

Ale vycitat ti muze i odklad, protoze nekde jsou odkladove deti vnimany jako hloupe. Nebo, ze nejste dost bohati, ze bydlite v panelaku nebo naopak v baraku na vsi a musi dojizdet. Nebo jmeno, vysku, vahu, typ rifli, ze hraje Pokemony, kdyz uz ma davno hrat Fortnite atd moznosti je nepreberne…nemuzes ho stoprocentne ochranit. Zalezi na jeho nastaveni, povaze, psychicke odolnosti a sebevedomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.2.20 07:32
@hanka.br. píše:
Ale vůbec ne, pokud jsi tedy ochotná se nad tím zamyslet. Píšeš o svém dítěti jako o ťulpasovi, předem ho sama v sobě stavíš do pozice nejmladšího otloukánka mezi zlými dětmi. To prostě JE ta nejjistější cesta, jak své dítě do takové pozice dostat. Vím, že to nemyslíš zle, jenomže svoje postoje a obavy do svého dítěte zobrazuješ a ony v něm jsou, ničí v něm jeho sebevědomí a připravují půdu pro to, aby se k němu ostatní chovali přesně tak, jak to odpovídá tvým obavám. Můžeš si myslet, že kecám, ale věř mi, že nekecám a rozhodně tě nechci urazit.

Tak to samozřejmě neříkám jemu, k nemu a doma se chovame tak, že do školy nastoupí tohle jsou pouze me vnitřní obavy tak jsem se chtěla zeptat na zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.2.20 07:33
@Ijen píše:
Ale vycitat ti muze i odklad, protoze nekde jsou odkladove deti vnimany jako hloupe. Nebo, ze nejste dost bohati, ze bydlite v panelaku nebo naopak v baraku na vsi a musi dojizdet. Nebo jmeno, vysku, vahu, typ rifli, ze hraje Pokemony, kdyz uz ma davno hrat Fortnite atd moznosti je nepreberne…nemuzes ho stoprocentne ochranit. Zalezi na jeho nastaveni, povaze, psychicke odolnosti a sebevedomi.

Ja to chápu ale to kde bydlíme, jak je vysoký a ostatní bohužel neovlivním kdežto dat ho do školy nebo to ovlivnit můžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.2.20 07:35
@Pajulka2 píše:
Tak to samozřejmě neříkám jemu, k nemu a doma se chovame tak, že do školy nastoupí tohle jsou pouze me vnitřní obavy tak jsem se chtěla zeptat na zkušenosti

Ale to není o tom, co mu říkáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
10.2.20 09:02
@Pajulka2 píše:
Ja to chápu ale to kde bydlíme, jak je vysoký a ostatní bohužel neovlivním kdežto dat ho do školy nebo to ovlivnit můžu

Ale prave proto ti pisu, ze i tim odkladem mu muzes prokazat medvedi sluzbu, protoze jsou nekdy odkladove deti vnimany jako hloupejsi. Ovlivnis to, ze nebude nejmladsi, ale muze zrovna dostat mizernou ucitelku, muze mit kamarady ze skolky ve vyssim rocniku a tvoje rozhodnuti bude mit dalsi nevyhodne nasledky. Nebo muze chytit mizernou ucitelku ted a kamaradi budou mit odklad. Nebo naopak zrovna v tehle tride najde kamarada na cely zivot. Je to dulezite rozhodnuti ale tech promennych je tam mnoho. Vychazela bych z jeho skolni zralosti, z toho jak ho vnimam ja, co by mi rekli v PPP a castecne i z vlastni intuice. Neresila bych vek jako jedine kriterium. Ja treba pro kluka odklad nechtela hodne dlouho a nakonec jsem vse prehodnotila a bylo to spravne rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.2.20 09:09

@Pajulka2 On bude ťulpas i za rok. Ale ještě více to vynikne, protože to bude tuplovanej ťulpas, pokud ho necháš takhle neprůbojného. Když je šikovný, tak patří do školy.
Asi bych se ho snažila nějak otužit (formou různých aktivit, zkoušení něčeho nového) a utužit sebevědomí, aby nebyl zaprdnutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
10.2.20 09:16

Ahoj, jestli je šikovný a přiměřeně zvládá vše pro nástup do ZŠ, tak ho tam dej!
děti to fakt nehrotí.. já jsem srpnová, vždy jsem byla nejmladší (dokonce jsem tím pádem v naší době vycházela zš ve 13 a maturovala v 17), ale fakt mne to nijak nepoznamenalo ;)
naopak nechápu zbytečné odklady, naše holky ho mít musely kvůli logopedii a ta druhá i kvůli jemné motorice, za ten rok se hodně změnily a udělaly velký pokrok, ale ve třídě jsou nejstarší a základku budou vycházet v 16, což já už málem maturovala :oops:

pokud odklad není nezbytně nutný, tak je fakt zbytečný… a u vás by to byl typický příklad..
stresuješ se úplným nesmyslem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect